Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr mar 09, 2005 5:55 pm

Voith je napisal/-a:
Pugi je napisal/-a:Sm mislu, da maš več pojma o avtomobilih... Veš da je pri sodobnih avtih zmer tko zarad kontrolirane deformacije.. Če se zaletita en tanov megane pa en tastar chrysler voyager bo megan totalno razsut spredej do vezne stene, chrysler pa nič, potniki bodo pa lih obratno naj****.

ne ne to ni bla nesreca, to je biu rahel dotik. ker skoda tud ni starejsa od ene treh let, sam skoda je bla mal bol opraskana c2 pa je biu tak kot bi se zaletela z saj 50kmh.
dejansko sta se zaletela pa zelo zelo blago, in sicer zarad tega ker je zensko ki je bla v c2 zaslepilo sonce in ni vidla te skode od soseda. sosed jo je gledal in je mislu da ga vid, pol k je pa vidu da kr rine je pa cist zbremzu, tko na skodi je biu zmigavc pa luc pa blatnik, sam blatnik bi se dau poklepat bp, sam pac tip ma kasko pa so mu zamenal. c2 je biu pa cist sesut kokr bi ga kamion nabasu. si ne predstavlam kaksn bi biu ce bi blo to pr vec kot 10kmh.

pa tud to kar pravs za chryslerja pa megana ni res. potniki obeh avtov bi v tem primeru prevzel meckljivo cono megana in bi dobil tocno isti pojemek. ce pa bi tuki hitrost povecal za 30km/h bi pa meganova vezna stena vozniku in sopotniku skocila v usta, chrysler pa bi se sele takrat zmeckal do vezne stene..

varnost je precej relativna zadeva. js mam rajs trd avto kot mehak, pa kakorkoli.

V primeru c2 je potem res, če je bila škoda mlada... Hm, treba bo ncap pogledat...

Pri Starih avtih je fora to,da sploh ni treba, da se zmečka do vezne, lahko se samo spredej mal zaletiš, pa že dobiš kak volan v glavo ali prsa, ter stopalke, ki ti zlomjo kak gleženj. Tam si prav napisal ja, da bi chrysler celo profitiral od meganovih deformacijskih con, ker bi njemu tud pomagale, a vseeno - princip je različen.

Je pa res, da tud sam preferiram rally stil avta - rollbar, štange, pa 5 točkovni pas... Tam me zmerej znova presenet huda nesreča v kateri nobenmu nič resnega ni...
Slika

_janez_
Nov uporabnik

Napisal/-a _janez_ Sr mar 09, 2005 6:40 pm

Ja verjetno te malo nategujejo na servisu ker te še ne poznajo in mislijo da o stvari nimaš pojma. To je na žalost v Sloveniji tako. Ti pojdi lepo še enkrat servis in to ne v sprejemno pisarno ampak k vodji servisa. Povej mu zadevo in kdo ti je te servise opravljal. Naslednjič ne boš imela več problemov, te bodo poznali že od daleč.

Uporabniški avatar
2CV_Frenky
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a 2CV_Frenky Sr mar 09, 2005 10:43 pm

Svetujem servis Jerovšek Grosuplje ali AvtoCity Maribor tel. 02/450 29 96, Matjaž.

Da se tako obnašajo do tebe, sram jih bilo to je mafija prejšnjega sistema - režima, ki jim pač gre lepo. Avti se odlično prodajajo, nekih večjih težav ni z njimi, ko pa do tega pride pa zatajijo. Čisto neprofesionalno. Čas bi bil, da se tudi v KP odpre konkurenčna delavnica Citroen.
Zadnjič spremenil 2CV_Frenky, dne Če mar 10, 2005 7:16 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Joie de vivre. Citroën!

Uporabniški avatar
DarkAngel
Novinec

Kraj: nekje na obali

Napisal/-a DarkAngel Sr mar 09, 2005 10:44 pm

Kot prvo bi rada povedala, da ima navaden C2 na crash testu štiri zvezdice, to je za tezo 930kg.Moj avto ima cca.1100 kg, ker ima dodatne ojacitve in drugacno podvozje..
Glede servisa pa takole:tam sem bila ze stirikrat in mi lahko verjamete, da sprejemnik prav lepo ze zavija z ocmi ko me vidi..Sem probala ukrepat tudi prek tehnicno servisne sluzbe, pa nic.zagrozila sem s trzno inspekcijo, pa nic..Na avtu vsakic nekaj najdejo, menjali so tudi ze kar precej, trikrat reprogramirali racunalnik motorja...pa menda nekaj nastavljajo ventile. :roll:
Ampak a niso pri teh avtih ventili egr, torej ventili turbokompresorja, ki se ne nastavljajo, ker so elektronski?Jih je treba le menjat? :jy
Pa se to:nazadnje je bil tam avto vec kot dva tedna, pa skoraj 500km so mi naredili in totalka spraznili tank, da so mi ga hoteli vrnit na rezervi..pol pa sem se skregala, pa je bil hitro poln. :twisted:
Avto je se zmeraj pokvarjen, jst pa moram dobti sodnega izvedenca, ker na servisu pravijo, da so mi avto vrnili v brezhibnem stanju in je tak kot nov.Hahaha, na zunaj ze.

Pa se en komentarcek Voithu :/:o:/
http://www.carpages.co.uk/citroen/citro ... =960505020

Uporabniški avatar
2CV_Frenky
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a 2CV_Frenky Sr mar 09, 2005 10:50 pm

Majca za kateri motor gre, ker omenjaš turbokompresor predvidevam za malega HDi-ja, VTR pa je samo bencinc. Če imaš VTR-a torej bencinca tukaj ni turbine.

Kaj ti delajo ne vem, čakaj da mine 45 dnim, ko bo avto na servisu, potem ti dajo novega. Nadomestni avto istega ali večjega ranga si zaslužiš, oz. tako praksa je pri nas v MB, če je z avtom v garanciji kaj narobe.
Joie de vivre. Citroën!

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Sr mar 09, 2005 10:54 pm

Mojca je napisal/-a:Kot prvo bi rada povedala, da ima navaden C2 na crash testu štiri zvezdice, to je za tezo 930kg.Moj avto ima cca.1100 kg, ker ima dodatne ojacitve in drugacno podvozje..
Glede servisa pa takole:tam sem bila ze stirikrat in mi lahko verjamete, da sprejemnik prav lepo ze zavija z ocmi ko me vidi..Sem probala ukrepat tudi prek tehnicno servisne sluzbe, pa nic.zagrozila sem s trzno inspekcijo, pa nic..Na avtu vsakic nekaj najdejo, menjali so tudi ze kar precej, trikrat reprogramirali racunalnik motorja...pa menda nekaj nastavljajo ventile. :roll:
Ampak a niso pri teh avtih ventili egr, torej ventili turbokompresorja, ki se ne nastavljajo, ker so elektronski?Jih je treba le menjat? :jy
Pa se to:nazadnje je bil tam avto vec kot dva tedna, pa skoraj 500km so mi naredili in totalka spraznili tank, da so mi ga hoteli vrnit na rezervi..pol pa sem se skregala, pa je bil hitro poln. :twisted:
Avto je se zmeraj pokvarjen, jst pa moram dobti sodnega izvedenca, ker na servisu pravijo, da so mi avto vrnili v brezhibnem stanju in je tak kot nov.Hahaha, na zunaj ze.

Pa se en komentarcek Voithu :/:o:/

mater barabe pa so hinavske. kaj amzs nič ne pomaga v tej smeri ?

Uporabniški avatar
DarkAngel
Novinec

Napisal/-a DarkAngel Sr mar 09, 2005 11:20 pm

Glede turbokompresorja sem se res zmotla...ups :oops: , hotela sem napisat primerjavo, da je jasno ,da se ventili pri toliksni elektroniki ne nastavlajajo.

AMZS...ves kaj naredi?ce si clan, imas kao brezpalcno svetovanje, ampak ker gre tukaj za civilno pravo sem vseeno placala neglede na clanstvo (ceprav tam pise, da so pravni nasveti v zvezi z odskodninami in uporabo motornih vozil).No, 6000 je zacetna ura, glih za info
:evil: :evil: :evil:

Uporabniški avatar
DarkAngel
Novinec

Napisal/-a DarkAngel Sr mar 09, 2005 11:25 pm

Aja Čojko, na pm ti napišem številko, da se dobiva če mi res lahk pomagaš..čeprav dvomim da mi kdo lahk, razen mogoče odvetnika.

A gre kdo z mano, da mi pomaga težit tam??? :woohoo

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če mar 10, 2005 1:33 am

Mojca je napisal/-a:Pa se en komentarcek Voithu :/:o:/

ne sj nism hotu rect da avto ni varn, pravm sam da ce ga minimalno naslonis, se maksimalno razbije in so stroski verjetn veliki. drgac je pa cist luskan avto, ni dvoma o tem.

velik srece ti zelim pr tem problemu.

@pugi
js tud navijam za rollcage in pro varnostne pasove/zice :D

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če mar 10, 2005 1:32 pm

JAz bi rpobal še pri kakšnem drugem servisu za citroene.uni v kopru so navadni drekači.
spomnim se, ko smo bili na morju in je en kolega mal zletu s ceste in je mel mal pošrajban avto po levi strani od enga grmovja.avto pa od sestre in panika, vlada ga nekam pelat spolirat da se nebi nč vidl.in gremo mi prot lj in vidmo na desni en velk citroen :shock:
hudo dobr.gremo tja, najprej čakamo kšne pol ure da se je sploh kdo spomnu pridt nas povohat.pol se zmenmo da nam bodo spolilar avto in da pride čez 15 min po avto.modela smo čakal 1 uro pa pol!!pol pa model pride vn se vsede v avto in se odpele :evil: dobesedno spizdil nam je.

aja voith kar se tiče zaletavanja.zelo velik vpliv ima kam pa pod kakšnimkotom se zgodi karambol.jaz sem priletu v desen rob sprednjega odbijača enga stilota (čelno direkt v značko).posedice so bile da sem imel jaz totalno zjeban spredni del.vzdignil mi je havbo,spredna masaka je šla cela vključno z vsemi nosilci za luči in ostlaimi pičkarijami,zjeban hladilnik,blatniki so bili neki pokrivleni,vrata zamaknjena...
unmu ni blo pa nič.razbite luči,mal udrta havba na desnem robu,pa rad kapo mu je dol odfukal(ne vem če ji nisem kej podvozja premaknu
:twisted: )

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Če mar 10, 2005 1:38 pm

ma najbolj žalostno je to da so tle u kopru glavni center za citroen v sloveniji!!!!
ki bi mogli avto ti takoj porihtat s prve, v najkrajšem možnem času, ker
vsak človek pomisli če je glavni center za slo pa ja večjih majstrov kot oni ne obstajajo,
ampak ne oni te naprej jeb**o u glavo, se vlečejo hujše kot megla, pa mislijo
da imajo ljudje čas se tam z njimi zaje****t. jao jao. ma vseeno upam da se bo
zadeva uredila.
Slika

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Če mar 10, 2005 2:00 pm

3200 km prevoženih pa že taki šoki :roll: :? pelji avto kjer si ga kupila in ti naj popravijo napako kakor vedo in znajo in naj se ne zgovarjajo, sicer jim pa malček zagrozi, ker so ti to dolžni porihtat ;)
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
skeey
Novinec

Napisal/-a skeey Če mar 10, 2005 2:12 pm

Mojca jst ti predlagam da pelješ avto na servis (sovori se da je dokaj dober MErlak iz vrhnike pa tisti vgrosublju) priznam pa da so res vKoblu mal leni. Dokler je avto v garanciji imaš pravico zahtevati nadomestno vozilo, (drugače pa čakaj tam dokler ne bo kakšen na razpolago).
Malo se pozanimaj kako je z vrnitvijo avta...obstaja nekaj da če imaš v določenem obdobju neko število napak ti zamenjajo vozilo. Obstaja pa tudi nekaj glede vožnje z avtom na servisu, mislim da če ni kakšne posebne okvare, ki jo je mogoče opaziti le pri vožnji so dolžni dobiti tvoje soglasje za vožnjo z avtomobilom (da se ne ganjajo vsi povpek). In mislim da 500km na servisu je res malo too mach...

upam da boš fajn zrihtala

lp

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a bizi10 Če mar 10, 2005 2:57 pm

Sam je res žalostno to da ti ne uredijo, ker ni tolk napak na teh avtih kolikor vem. Da si pa za tistih par, ki imajo težave ne vzamejo časa in poštimajo tako kot je treba je pa žalostno. Ampak naj te potolažim da je pri vseh bolj ali manj enako. Ko kupuješ si gospod, ko uveljavljaš garancijo si pa tavečja baraba. V glavnem ne se pustit pa sam težit. Jaz imam zaenkrat za mojo Xsaro HDi (2004 - 20.000 km) same pohvale, dela popolnoma brezhibno, vožnja udobna in dinamična, poraba majhna itd. Drugače pa servisi so pa povsod sranje, kolega je imel v Ljubljani na dveh servisih probleme (enkat ris na C5-ki, drugič predragi servis za naročeno delo namesto 1,7 ure kar 3 ure plačat mogu). In se je najprej zdrl potem pa na CS na razgovor šu pa bodo poslal inšpektorje na omenjena servisa. Jaz sem bil pa par tednov nazaj ravno na servisu z mojo Xsaro pa sem samo za 15 minut šu stran od mehanika (da sem enga lepega C4- 130KM mal okol pelju 8)). In ko pridem nazaj v servis in do mojga avta, je mehanik ravno tko bil da me ni vidu, avto dvignjen na dvigalu pa mu pade ona meter krat meter plastika pod mašino dol ko jo je hotu pritrdit in je že neki klel ko marija :D pa sam stopim zraven pa vprašam fantje so kaki problemi? In vse tiho je bilo pa smo delali lepo naprej. Še sreča da je bila sam plastika naslednjič mu bo mašina na nogo padla :twisted:. Drugač pa ni blo komplikacij še dnevne luči so mi uredili da mi skos svetijo tko da sem z njimi zaenkrat zadovoljen. Ampak za servise sem se odločil da si bom VEDNO vzel čas in zraven mehaniku pod prste gledal kaj bo on šaril men po avtu...

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ So mar 12, 2005 3:17 pm

Mojca, nimas vec kaj tezit. Steni govorit nima smisla. Stopi lepo do odvetnika, ki bo napisal "prijazen" spis, v katerem bo zahteval takojsnjo menjavo avtomobila za novega, poleg tega pa seveda se povracilo vseh stroskov (bencin, tvoj cas, zivci, odvetnik), seveda s pripadajocimi obrestmi vred, cene sledi tozba. Poleg tega jim povej, da bos o vsem tem obvestila tudi tovarno Citroen. Po tem bojo drugace piskali... ;)

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko So mar 12, 2005 3:46 pm

_Jerry_ je napisal/-a:Mojca, nimas vec kaj tezit. Steni govorit nima smisla. Stopi lepo do odvetnika, ki bo napisal "prijazen" spis, v katerem bo zahteval takojsnjo menjavo avtomobila za novega, poleg tega pa seveda se povracilo vseh stroskov (bencin, tvoj cas, zivci, odvetnik), seveda s pripadajocimi obrestmi vred, cene sledi tozba. Poleg tega jim povej, da bos o vsem tem obvestila tudi tovarno Citroen. Po tem bojo drugace piskali... ;)

tole sem hotel tudi sam predlagati!!!
Tale avtek zgleda da ma hude probleme in najbolj elegantna in varna rešitev je zamenjava!!! (drugače lahko "popravijo" avto za kako leto, pol pa težave pridejo nazaj-seveda si takrat že brez garancije :? )
glede na to da je avto takorekoč nov, nebi smelo biti prevelik problem-ali pač :?

Odvetnik pa tudi nebo slabo vplival na tvoj uspeh in zamenjavo!
tudi kakšno -varstvo potrošnikov- je lahko dobrodošlo...

upam da zrihtaš!
lp

Uporabniški avatar
DarkAngel
Novinec

Napisal/-a DarkAngel So mar 12, 2005 10:20 pm

Ja v bistvu delam na tem ,da dobim drug avto, ker to ne pelje več nikamor.Bomo videli kaj bo rekel odvetnik, ker vseeno ostaja dejstvo po zakonu, da naj bi avto zamenjali šele ko preteče rok 45 dni na servisu zarad iste napake.
Na servisu se bojo seveda zgovarjali, da ne gre za isto napako, ampak tisti ki se na dejstva spozna bo itak vedel kaj in kako.
:evil: Malo večji problem pa je res, da imam vse kar so menjali in popravljali vedno napisano samo ročno, ker mi nikoli niso pokazali zapisnikov ali pa da bi mi dali kopijo (čeprav je avto moj in ne njihov :x )
Najbolj zanimivo pa je to, da mi vsakič ko mi vrnejo avto fuuuul zagotavljajo, da tokrat je pa res popravljen in tak ko nov.
Aja, na zavodu za varstvo potrošnikov so mi prav tako svetovali naj zahtevam nov avto, opozorili pa so me, da bo najverjetneje potrebna tožba iz preteklih izkušenj pri podobnih primerih. :cry:

Čojko
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Čojko Ne mar 13, 2005 8:15 pm

Ja, ja s temi tožbami in zahtevami se vse lepo sliši. Ko pa se spustiš v to pa ti pobere veliko živcev, denarja in časa, pa še vedno ni nujno, da dobiš tisto kar hočeš. Jaz sem tudi ime eno slabo izkušnjo, ki sem jo potem rešil z dogovorom.

Če ti avto porihtajo tako kot se spodobi in morda še izsiliš podaljšanje garancije za tisti sklop avtomobila, ki je kritičen si zmagala. Zamenjavo pa boš zelo težko dosegla.

Lp Čojko
Citroen Xsara HDi
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov