šmeks je napisal/-a:Če se prav spominjam sem ti nekoč že posredovam nekatere podatke... pomoje da nebi smel met problemov....
mloncar je napisal/-a:zakaj pa nebi uporabil pumpe od mi16?
Gricko je napisal/-a:sej bi mogla pumpa od 1.6 zadoščat.
Pumpa ustvari pritisk od 3 pa tja do 5 barov!!
pri frgazerju, ejnšpricu maš pa regulator, ki ti odvečni bencin vrača v rezervoar!!
Tlak ki gre na šobe je ponavadi cce 1 bar!!
1,5 bara je že kar veliko!!!
sej če tko gledeš, kolk je pa razlike v porabi goriva med eno in drugo mašino!
verjetno niti ni taka, tko da bi ti pomoje lahko delalo tudi z navadno pumpo!!
jaz bi na tvojem mestu raje probal z original, če pa bi bil motor podhranjen bi regulator mal modificiral (da bi bil večji pritisk na šobi), če pa še to nebi bilo zadost, bi pa menjal pumpo.
iKst je napisal/-a:Na eBayu se najde Walbro pumpe, ki so vrhunske kvalitete. Jaz sem za nissana kupil močnejšo pumpo, ki zmore 255 litrov/uro, kar je dovolj za cca 550 konjev. Naročil sem iz USA in cena s poštnino vred je bila nekaj manj kot 25k sit.
Aja, še to. Tlak goriva uravnava regulator tlaka gorivaOd pumpe je samo odvisno ali je dobolj močna da je sposobna dovajat dost bencina pri določenem tlaku. S količino bencina se ni za igrat, tako da ti zelo priporočam močnejšo pumpo. Strošek ni velik, rezultati ob pomanjkanju bencina so pa lahko precej neprijetni.
Dariooo je napisal/-a:kje pa se nahaja regulator?...kolko js vem mam samo racunalnik ki to vse ureja....za regulator pa nimam pojma........
Dariooo je napisal/-a:jah....sej poraba ne igra vloge.....fora je v tem da v vsakem sesanju dobi valj dovolj goriva...saj ce je tlak manjsi tui goriva pride manj, ker je pretok manjsi.......buuu
Dariooo je napisal/-a:iKst je napisal/-a:Na eBayu se najde Walbro pumpe, ki so vrhunske kvalitete. Jaz sem za nissana kupil močnejšo pumpo, ki zmore 255 litrov/uro, kar je dovolj za cca 550 konjev. Naročil sem iz USA in cena s poštnino vred je bila nekaj manj kot 25k sit.
Aja, še to. Tlak goriva uravnava regulator tlaka gorivaOd pumpe je samo odvisno ali je dobolj močna da je sposobna dovajat dost bencina pri določenem tlaku. S količino bencina se ni za igrat, tako da ti zelo priporočam močnejšo pumpo. Strošek ni velik, rezultati ob pomanjkanju bencina so pa lahko precej neprijetni.
hmm.....iz USA??...waa.....in kaj si placal ko si jo dobil al si mogu dat st od bancne kartice?......in kaksna je?.....ni potopna a?....in ni narejena za dolocen tip avta ne?....verjetno je zunanja.....
ja ja sej vem da ce mi primankuje benzina so hude posledice.......sej zato sprasujem za tocne in 100% podatke...
me se zanima kaksna je razlika v pumpah v P205 in sicer od 1.6-105KM ter od 1.9-130KM?...ce je sploh kaka razlika.....
LP
iKst je napisal/-a:Dariooo je napisal/-a:iKst je napisal/-a:Na eBayu se najde Walbro pumpe, ki so vrhunske kvalitete. Jaz sem za nissana kupil močnejšo pumpo, ki zmore 255 litrov/uro, kar je dovolj za cca 550 konjev. Naročil sem iz USA in cena s poštnino vred je bila nekaj manj kot 25k sit.
hmm.....iz USA??...waa.....in kaj si placal ko si jo dobil al si mogu dat st od bancne kartice?......in kaksna je?.....ni potopna a?....in ni narejena za dolocen tip avta ne?....verjetno je zunanja.....
ja ja sej vem da ce mi primankuje benzina so hude posledice.......sej zato sprasujem za tocne in 100% podatke...
me se zanima kaksna je razlika v pumpah v P205 in sicer od 1.6-105KM ter od 1.9-130KM?...ce je sploh kaka razlika.....
LP
Aja, če prav razumem greš ti iz 105 konjev na 130 ? Nisem vsega prebral prej. To niti ni taka razlika, in bi serijska pumpa skoraj morala zadostovat. Čeprav škodit vseeno ne more boljša, sploh če misliš še v naprej kej tunat.
Drugač pa moja je bla cca 100 dolarjev + poštnina. Je potopna, in mislim, da drugače namenjena za upgrade pumpe pri skylinu R32, R33 ali R34. Ampak tudi v mojega je pasala brez problemov, in mislim, da nebi smelo bit težav tudi z drugimi avtomobili. Vseeno se raje pozanimaj prej pri proizvajalcu preden kar koli kupiš.
Preko eBaya jaz ponavadi plačujem z Western union nakazilom. Hitro in enostavno, čeprav precej provizije poberejo. Plačilo je stvar dogovora.
Gricko je napisal/-a:Dariooo je napisal/-a:kje pa se nahaja regulator?...kolko js vem mam samo racunalnik ki to vse ureja....za regulator pa nimam pojma........
pri tebi ne vem, je pa ponavadi čim bliže šobam.
pri tipotu (mono vbrizg) je bil nad bosch šobo!!
tam, kjer ti prideta cevki za benz (ena ga pripelje, druga pa odvečni penz odpelje nazaj v rezervoar).
no cevki gresta direkt na regulator, iz regulatorja gre naprej na šobe, preostanek pa v rezervoar!
to je čist mejhna pizdarija!!
Računalnik pa tle nima veze!!Pumpa itak skoz isto dela, računalnik krmili odpiranje šob za vbrizg goriva, regulator pa pač zagotavlja da je na šobah stalno isti pritisk (malo odstopanja)
Pri tipotu je delal od 0,8 bara pa do 1,2 bara, 1 bar pa je blo idealno.
če si hotel kakšen konjiček več, si regulator tko zrihtal, da ti je pritisk na šobi bil skoz cca 1,2 bara (če je bil kej dost več pa ga je že zalival)Dariooo je napisal/-a:jah....sej poraba ne igra vloge.....fora je v tem da v vsakem sesanju dobi valj dovolj goriva...saj ce je tlak manjsi tui goriva pride manj, ker je pretok manjsi.......buuu
ja valda da igra vlogo!
če avto porabi 20 l/100 km mora biti pumpa močnejša, (večja pretočnost) da lahko zagotavlja motorju 20 l neprestano!
Če pa avto žre 4 l /100 km pa je lahko pumpa dost bolj švoh.
zdej ne vem kakšen pritisk ima pumpa pri enem in pri drugem motorju, samo pomoje ni velike razlike.
iKst je napisal/-a:Western union - Greš na banko in ti vse razložijo. Ti samo izpolnip obrazec, plačas in on dobi keš čez par minut.
Ja, če greš na 160 konjev pol je sigurno priporočljivo eno večjo pumpo nabavt. Tale v tvojem linku je pa malo drugačna kot moja. Tale res ne zgleda potopna
Dariooo je napisal/-a:...ej in kaj ce js placam...in pol kosa ne dobim?!...
PiLLLe je napisal/-a:Zakva sploh komplicerat? nabavs eno zunanjo ne pa potopno in to je toZa plovc se pa znajds
kokr vem je isti na puglnu 405 ta pa nima elektro benz pumpe
![]()
LP PiLLLe
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov