Nasveti in napotki ter povpraševanja...

zupac
Nov uporabnik

Previt vijak na platišču

Napisal/-a zupac Sr mar 23, 2005 10:28 am

Ok ... zajebu sem in sem previl vijak, ko sem menjal feltne.
Audi A3, 1.8, l. 98

Ne zdej govort kolk sem d**** (ker že sam vem), da sem to naredu, ampak povejte kakšne pametne rešitve. Zdaj imam avto na servisu in so rekli, če je šel vijak potem zamenjajo vijak, če pa so šli navoji pol je pa potrebno menjati cel tist del (50k). Zdej me pa zanima, ali obstaja še kakšen drug način, da to popravim.

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Sr mar 23, 2005 11:02 am

kaj a zdaj ga tut ven ne dobiš al kaj?
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr mar 23, 2005 11:28 am

mogoce lahko nove navoje not nardis pa pol das tm pac srauf z vecjimi navoji sam to lahk nardis sam v primeru da so navoji manjsi od luknje v feltni. da se marsikj narest, tud matico lahk privaris km ce je plac al pa kj. je pa zihr najbols da kups na kksnmu odpadu ceu tist del.

Janez Blond
Novinec

Napisal/-a Janez Blond Sr mar 23, 2005 11:35 am

Jest sem mel podoben primer ko sem zaščitn vijak uniču...smo komi dol dobil....sem se mogu pelat z 3 zimkimi gumami pa z eno letno z lito feltno...ja prov numno je zgledal....

Pomoje boš mogu kr zamenat komplet...

Pravjo kdor dela greši....

zupac
Nov uporabnik

Napisal/-a zupac Sr mar 23, 2005 11:55 am

Zdej so me klical, pa so rekli, da je 75% navojev vredu. Tko da bo treba mal bl previdni privijat. Hvala vsem za pomoč.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr mar 23, 2005 3:19 pm

Al pa še ena varjanta...... povrtat lukno ( kr ornk) nardit novo "matico" ki bo sedla u to luknjo..... jo zavarit in lepo pobrusit da ni roba od varjenja. U tist nov vstavek pa vrezat navoje ... in to je to.
Je kolega si lih zadnjič na šihtu to delu.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr mar 23, 2005 4:05 pm

Jah, jst sem isto naredil... Samo honda ima samo matico, šrauf je pa v pestu (če veste kaj mislim). No hvala bogu je bila samo matica fuč, vijak pa še dober. In potem jst za silo našraufam navadno matico in hajd po Kočevju po novo za hondo... Vulkanizerji: nimamo, serviserji: nimamo, trgovine z avtodeli: nimamo, odpad: nimamo... besen pridem nazaj a šiht, povem sodelavcu, kaj pa kako: Kaj pa nisi rekel, že deset let se mi v prtljažniku valja...

Sedaj imam vsaj en del od VTi na bingecu :D :D :D :D

LP mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov