Nasveti in napotki ter povpraševanja...

CitroBooster
Nov uporabnik

Kraj: zasavje

Napisal/-a CitroBooster Če jan 06, 2005 10:36 pm

no,lep pozdrav vsem tle gor! mal sem preletel vase poste in se mi zdijo kar zanimivi. tudi jaz vcasih vrzem uč na porabo. kadar sem brez denarja, kar prov pride šparoven avto...sicer me pa ne moti. načeloma ne divjam in sem bolj umirjen voznik (omejitve več ali manj) kar se glede porabe tiče je lahko zelo relativna. moj prvi avto je bil citroen ax in kapo dol, avto je bil super. nizki stroski vzdrževanja, nizka poraba okoli 5.5 l na 100km. potem smo kupili xsaro z 1.4 motorjem in 75hp. lusten avtek brez problemov delal (tist, da zx pije 10 litov pozim v mestu, ni nc tazga. bo kr nekje drzalo. tudi meni je vcas. je pa veliko odvisno od razmer zunaj itd.) no, zdej sem pa xsarico prodal in...kupil bmw 523. v bistvu se se nisem ornk peljal. komi cakam. Poraba?! hm...pitaj boga. ampak baje velik cez 10 litorv v poprečju ne gre. tko da, če se ma kdo za sekirat, se bom jaz sekiru zarad porabe. imam pa tudi kolega, ki mu je ax pil 15litorv na 100! :shock: mal je bil ze v qrcu..tko da poraba je realativna stvar in ni nujno, da avto z majhno kubikturo pije manj, kot avto z večjo. važni so užitki, ki ti jih avto za izpito gorivo ponudi!! :D

obilo užitkov vsem!

Citro

p.s. si bom mogu vsaj enga pocen ax-a kupt da bom lahk obdržu svoj nick "citrobooster" :)
two legs drive...najboljša varnost in stabilnost (učinki alkohola se ne upoštevajo). Zdej pa res grem ;)

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Po jan 10, 2005 2:27 pm

Frendu z golfom je cagr stalno kazal nulo, kriv je bil senzor za temperaturo, poraba je bila namesto 7L, 10L

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba To jan 11, 2005 8:51 am

lenivec men do polovice poleti prleze, maš zadost vode/antifriza v hladilniku?

ker sm jst enkrat študiral zakaj se meni tako pozno ogreje, sosedu pa takoj, pol pa pogledama je mel pa skor prazn kiler :D
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

easy
Nov uporabnik

Napisal/-a easy To jan 11, 2005 10:41 pm

To je povsem normalno, da ti tako pozno pokaže temperaturo, ker se tekočine (hladilna) veliko prej segrejejo. Teb lahka piha toplo, kar pa ne pomeni da je motor že segret - ker rabi dost več časa, da se cel blok segreje. Nekateri rabjo tud 20km da pride na delovno temperaturo.

smilko
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a smilko Če mar 24, 2005 4:19 pm

Jaz imam punto 2 in mi pije od 5 - 8l! V mestu 8, na relaciji pa vcasih tudi pod 5l (pri 80 km/h v peti). Je pa navaden 1.2 60KM!

LP :lol:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov