Nasveti in napotki ter povpraševanja...

smilko
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

punto - pretakanje tekocine

Napisal/-a smilko Sr mar 23, 2005 4:32 pm

Pozdravljeni!

Nekaj je ze bilo napisano na to temo, a me se vseeno zanima. Na mojem puntu 2, l.00 se mi pri voznji slisi kako se pretaka tekocina (v mali pecki). Pri 30.000 km so mi zamenjali tesnilo na glavi motorja (zraven pa se zobati jermen), a je takrat voda brizgala pod pritiskom iz hladilnika, ko si le tega odprl. Sedaj (pri 43.000 km) se mi spet slisi pretakanje (kot mali curek - pri dolocenih vrtljajih), a ko odprem hladilnik tekocina ne brizga! Mojster na fiatu mi je rekel, da je potrebno samo prezracit sistem, saj je v njem zrak!? Ali mislite da mi je ponovno slo tesnilo na glavi in mi uhaja kompresija? Ali se da kompresijo kako zmerit in preverit, brez da razderes motor in pogledas glavo?

LP

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr mar 23, 2005 5:25 pm

Več lastnikov puntičev je že jamralo da slišjo pretekanje zraka po hladilnem sistemu.
In vsem je bilo na servisih rečeno, da tko pač je in da treba vsake tok cajta pri toplem motorju odšraufat pokrovček na ekspanzijski posodi in tko se spusti zrak vn in je za neki cajta dobr.
Pri zjebani dihtngi glave je bl značilno to da maš pel izpuh, višji nivo olja, po možnosti penasto olje in bel pokrov od olja. In pa švohnej pospeške in bolj glasen avto oz. mašino.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr mar 23, 2005 5:32 pm

seveda se da kompresijo zmert brez, da bi razdrl motor
sam verjetno je res sam zrak, morš met dost dost antifriza
podpis

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand Sr mar 23, 2005 9:18 pm

Če te ne moti preveč pusti pri miru in vozi se naprej. Marsikomu se pretaka tekočina ampak avto normalno greje in se tudi ne pregreva. Če bi se ti pregreval, potem je velika verjetnost tesnilo na glavi.

Zato se lahko voziš brezskrbi še naprej.

smilko
Nov uporabnik

re - pretakanje

Napisal/-a smilko Če mar 24, 2005 3:56 pm

avto mi dela normalno, le da se pretaka! Je kdo ze imel podobe tezave in je to "zuborenje" kako odpravil? Hvala za odgovore-sem potolazen!
LP

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Re: re - pretakanje

Napisal/-a super98 Če mar 24, 2005 4:18 pm

smilko je napisal/-a:avto mi dela normalno, le da se pretaka! Je kdo ze imel podobe tezave in je to "zuborenje" kako odpravil? Hvala za odgovore-sem potolazen!
LP

Pomaga če odpreš gretje do konca...vsaj kokr se jst spomnem
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Kraj: Železniki

Napisal/-a Furious_G Če mar 24, 2005 4:22 pm

Hmm... to se men tud pri unotu dogaja. občasno se sliši neko pretakanje tekočine. a je to mogoče razlog, da se ful pozno ogreje (v mislih mam gretje-ventilacijo)? očitno to ni samo punto-va šibka točka ;)

smilko
Nov uporabnik

Napisal/-a smilko Če mar 24, 2005 4:23 pm

Ja gretje na ful, vuni plus 20 jaz pa ko v savni! Hvala
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov