Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ata
Nov uporabnik

MENJALNIK V PEUGEOTU 206 1.4

Napisal/-a ata Pe mar 25, 2005 11:39 am

IŠČEM ENAKE PRIMERE!
V našem Peugeotu 206 se je pri 66K km odkrušil zobnik na planetniku in odkrušek je odneslo naprej med diferencialni zobnik in vijačni valjčni zobnik na piramidi.

Našel sem enega starejšega gospoda, ki se mu je primerilo enako še prej kot meni!

Prosim, če ma kdo kake podatke.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Pe mar 25, 2005 11:52 am

ata je dal v R (rally) prestavo :twisted: a nismo o teh 206 menjalnikih že kar nekajkrat imeli debato?
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

ata
Nov uporabnik

Napisal/-a ata Pe mar 25, 2005 4:03 pm

Ja te verzije smo že preigravali - NIČ OD TEGA NI BILO NAREJENEGA:

V strojništvu poznamo tudi že vsaj 30 let "sinhron", ki v omenjenem menjalniku deluje 100%. Kar se pa navorov tiče - so podani v dokumentaciji in je glede na podatek konstrukter sigurno šel čez za vsaj 1/4.

Sicer pa ni zadeva v tej smeri kot ste jo nakazali.
Štos je v tem, da sem našel že enega starejšega gospoda, ki je imel enak primer precej prej po KM in je bil avto star 3 leta.

RAD BI ZVEDEL ZA ENAKE PRIME, ko se odkruši (dinamični lom) del zoba na stožčastem zobniku v planetniku. Potem ta odkrušek pade v menjalnik. Olje pa ga nosi veselo naokoli.

Meni je to povedal eden znotraj firme in mi je prinesel tudi nekaj papirjev.
Na meni je, da dokažem napako, ki se jim je zgodila.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe mar 25, 2005 9:26 pm

mogoče slab material al pa tovarniška napaka....kaj storiti....hm lahko jim zatežiš izgubit nimaš kaj razen par svojih živcev:) tko da sam že veš kaj in kako...za takšen primer pa še nism slišu tko da tega ne morm komentirat da bi se to pugulnem dogajal
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov