Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Slash83
Novinec

Kraj: MB - okolica

Seat Cordoba ('96) - ugašanje motorja pod "štam"ga

Napisal/-a Slash83 Ne mar 20, 2005 7:18 pm

Kolega ma Cordobo letnik 96, 1.4 mašina in mu crkuje v križiščih oz. ko mora ustavit avto. Finta pa je v tem da avto ne ugasne vedno ko pritisne sklopko in zavira, ampak mogoče 1x na 5 al pa 10 ustavljanj. Ko pa ne ugasne pa ma malo nižje obrate.

Kaj je to vse lahko krivo?

Je treba samo štamgas naštelat al so še druge možnosti?

Podobno pa dela tudi drugemu kolegu na FordKa-ju..

je to kak virus v zraku?

Tnx

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand Ne mar 20, 2005 9:04 pm

Verjetno boš moral spucati loputo za gas in potem priklopiti na tester, da jo nazaj naštela, če pa to ni ti priporočam priklop na tester če bo slučajno kaj pokazal.

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mare9mm Ne mar 20, 2005 9:16 pm

Ne, uno loputo naj spuca...za zrak. Tm sname uno ovalno plastiko k je notr filter, kr vse skupi, pol je pa tm ena loputica in tist fajn z eno cunjo (pa magar z oljem naj mal namaže cunjo), tm fajn zdrgneš in spucaš, pa bo nehal. Enako je meni delal v sedmih letih že dvakrat PoloClassic 1.4 (v osnovi isti avto) in to je obakrat pomagal. Ta prvič mi je na uradnem servisu neki štantgas štimu, pa prklaplu, odklaplu zadeve, pa ni nč pomagal, dokler niso une lopute spucal. Ta drugič sem bil pa pr enemu splošnemu serviserju in je takoj reku, da je treba to narest, sam da sem mu povedal kaj mi dela avto. To bo po mojem rešl tud problem od tvojga kolega.
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne Ne mar 20, 2005 9:18 pm

Mare9mm je napisal/-a:Ne, uno loputo naj spuca...za zrak. Tm sname uno ovalno plastiko k je notr filter, kr vse skupi, pol je pa tm ena loputica in tist fajn z eno cunjo (pa magar z oljem naj mal namaže cunjo), tm fajn zdrgneš in spucaš, pa bo nehal. Enako je meni delal v sedmih letih že dvakrat PoloClassic 1.4 (v osnovi isti avto) in to je obakrat pomagal. Ta prvič mi je na uradnem servisu neki štantgas štimu, pa prklaplu, odklaplu zadeve, pa ni nč pomagal, dokler niso une lopute spucal. Ta drugič sem bil pa pr enemu splošnemu serviserju in je takoj reku, da je treba to narest, sam da sem mu povedal kaj mi dela avto. To bo po mojem rešl tud problem od tvojga kolega.

Pri meni je enkao ko začnejo nihati obrati je treba samo sčistit loputo.
l.p.
Born to be wild !

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Ne mar 20, 2005 11:24 pm

Za to je lahko veliko razlogov... npr. lambda, LMM, omenjena loputa, ventil prostega teka, itd... :?

Ce so simptomi podobni, se ni nujno, da gre za isti virus :mrgreen:

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Po mar 21, 2005 9:52 am

Samo spucat loputo s carburator cleanerjem pa bo 100% OK. Pa naj pogleda če so vse cevke na svojem mestu.
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
Slash83
Novinec

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Slash83 Če mar 24, 2005 10:44 am

Bi še mi lahko kdo prosim natančno opisal kje je ta zračna loputa, ker se ne spoznam tolko na avtomobilske motorje, pa še moram kolegu razložit kje naj pogleda.

Hvala za odgovore!

macek9
Novinec

Kraj: metlika

Napisal/-a macek9 Ne mar 27, 2005 4:30 am

povej mu!! :TAM K JE ZRAČNI FILTER, NAJ GA DOL SNAME IN POTEM VIDIŠ TISTO ODPRTINO K GRE NOT V MAŠINO-to je forgazer, po domače! Z ENO ROKO NAJ POTEGNE ZAJLO ZA GAS DA BO LOPUTA ODPRTA! POTEM PA NAJ SPUCA Z CUNJO AL ROPČKOM, KOLKER DOSEŽE NOTER V LUKNJO S PRSTOM-se opravičujem pri izgovarjanju!! to je to!
MOŠKI KI ZANIMAJO GA JOŠKI!!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov