Amaterji...... kaj mu ne svetujete kr da avtek na odpad pelje???
Prage ni dobro s poliestrom delat.... ker so nosilni člen cele kontrukcije vozila.... kaj druga so blatniki ali vrata ki ne nosijo nič razen sebe....
Tole je treba dol porezat tko da se pride do svežega pleha..... in tist del na novo gor zavarit...
No tole je pa moja zgodbica.
Enkrat sem s pragom rahlo nasedu in po mal bolšem pregledu se je pokazalo tole....
No in treba je blo prit do svežega pleha ( brušenje rezanje...) pokazala se je tale luknja...
No in potem je treba blo nardit tak kos pleha in ga privarit na ostali pleh ki je ostal svež...
No tole se potem vse skupi zaščiti z notranje strani ( nimam slikic) ampak kupi se posebni zaščitni šprej ( masa u špreju) kjer je poleg 50cm dolga cevčica skozi katero se nanese izolacija. Enostavno z notranje strani vzameš dol pas in maš luknjo u prag... not porineš cevčico in špricaš po pragu.
Še predenj ko pa tole nardiš pa zunaj zvare dobro pobrusiš ( bolše ko jih nardiš manj kitanja boš imel potem) in lepo zgladiš s polirnim brusom in kotno brusilko ....
No in potem samo na koncu . ko si lepo pobruso in zgladil kit ( opisano že miljonkrat na forumu z moje strani ) še samo pobarvaš in to je to....
P.S. Jaz mam na drugi strani skor cel prag narjen iz mm pleha..... original pa je 0.6mm.... tko da skor ni šans da zrja. Je pa sestavljen iz manjših plehecov skupi ( zarad lažjega krivljenja in spajanja)
Je pa tole dela za skoraj cel dan.....pa pustmo ličarje.... pač domače.... ampak prav tako dobro kot če bi blo profy narjen....
Končne slikce sicer nimam.... lahk pa si ogledate rezultata na kakem srečanju.