Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če mar 17, 2005 11:03 am

ker avto mas?

@anubis:
nimam pojma poglej na ebayu, kr za dost razlicnih :)

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Če mar 17, 2005 11:08 am

P406!

števcev niti nisem mislil menjati (ali podlage).

pri original podlagi sem zbrusil stran barvo in nalepil folijo (modro ali redčo).
zdej pa osvetljitev modre ni taka kot bi želel.Lahko bi sicer dal še eno plast modre folije, vendar potem bi bila prosojnost še slabša oz preslaba :?

anubis
Nov uporabnik

Napisal/-a anubis Če mar 17, 2005 12:32 pm

Ja, jaz sem to hotel naročiti za Punto mk2, samo se še odločam, ker ni to tako enostavno narediti, kakor se mogoče vidi...nekaj minut in konec...še zdaleč ne, potrebno je vse male ledice na plošči bobrati dol in jih menjati, potem pa še dati te števce z drugo folijo gor...no, ne vem..je kateri že to probal, je težko izvedljivo ali ne, se da kaj ploščo zapravit?
Še strani: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=72980&item=7959106600&rd=1 in http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=72980&item=7959363707&rd=1
Samo se postopek za menjavo barve armaturne plošče pri teh dveh razlikujeta. Kateri je boljši/lažji?

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Kraj: Jesenice-city

Napisal/-a Chip Če mar 17, 2005 12:43 pm

Gricko je napisal/-a:P406!

števcev niti nisem mislil menjati (ali podlage).

pri original podlagi sem zbrusil stran barvo in nalepil folijo (modro ali redčo).
zdej pa osvetljitev modre ni taka kot bi želel.Lahko bi sicer dal še eno plast modre folije, vendar potem bi bila prosojnost še slabša oz preslaba :?

Ce si ze barvo stran dajal zakaj nisi samo ledice montiral notri.
Brez folije.In bi dobil barve tako kot treba.Kot na sliki.Ne razumem

Chip

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Če mar 17, 2005 1:01 pm

chipi barva bi bila res taka kot bi jo hotu ( sej v LCDje sem dal ledice notri brez folije in je vredu), ampak če maš barvne ledice (modre) boš mel vse modro. Jaz pa bi imel rdečo modro kombinacijo.
Notri je tista plastika, ki razprši svetlobo po celem števcu.
Razen če bi še to vrgel ven.Samo pol pa nebi bilo enakomerno razporejena svetloba.
Pa še cagrje nevem kako bi pol osvetlil, ker dobijo svetlobo iz ze plastike, ki je tako narezana okoli cagerjev.

ma sej prebližno je kot sem hotu, bom pa še probu popravt,sam zdej trenutno iščem nasvete , ker nimam cajta odpirat armaturke in probavat.
Čez kak teden , dva se bom pa spet lotil in vse razkopal

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Kraj: Jesenice-city

Napisal/-a Chip Če mar 17, 2005 1:06 pm

Gricko je napisal/-a:chipi barva bi bila res taka kot bi jo hotu ( sej v LCDje sem dal ledice notri brez folije in je vredu), ampak če maš barvne ledice (modre) boš mel vse modro. Jaz pa bi imel rdečo modro kombinacijo.
Notri je tista plastika, ki razprši svetlobo po celem števcu.
Razen če bi še to vrgel ven.Samo pol pa nebi bilo enakomerno razporejena svetloba.
Pa še cagrje nevem kako bi pol osvetlil, ker dobijo svetlobo iz ze plastike, ki je tako narezana okoli cagerjev.

ma sej prebližno je kot sem hotu, bom pa še probu popravt,sam zdej trenutno iščem nasvete , ker nimam cajta odpirat armaturke in probavat.
Čez kak teden , dva se bom pa spet lotil in vse razkopal

Ja varianta je da das plastiko stran.In probas z ledicami.Ovalnimi

Chip

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po mar 28, 2005 6:46 pm

če lahko to delaš z lahkim srcem, lahko probaš tak:
Razstaviš narazen (brez da bi cajgre dol jemal!) pa nalotaš ledice na žice, in jih prilepiš pod to pleksi plastiko na ohišje - lahko ledice po celi armaturki našopaš, da ti svetijo po pleksiju in dobiš enakomerno svetlobo. Vežeš pa jih v skupine po 6 zaporedno s preduporom. Nato pa dve napajalni žički samo napelješ skozi luknjo kjer je bila prej žarnica, in prilotaš na kontakte.

2. možnost:
Uporabiš 3 ali 4 W žarnice s kovinskim podnožjem. Te imajo premer okoli 7 mm, in z malo povrtavanja v luknjo, jih spraviš not. Ker pa imajo kovinsko podnožje, jih bo treba ali prilotati na žičke in te žičke potem na kontakte vezja; ali pa da to kovino PREVIDNO potrgaš dol, da prideš do žic ki gredo iz stekla - in te žice potem nalotaš ali na fasungo, ali pa na kos tiskane ploščice in vse skup vtakneš v fasungo.
Te 3 in 4 W žarnice vem da grejo v luknjo od honde in hyundayiev, ker imajo japonci 2 w žarnice in tudi večjo luknjo ko pa tisti z 1,2 W.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov