Nasveti in napotki ter povpraševanja...

maniaxxx

seat ibiza težave z diski

Napisal/-a maniaxxx To mar 29, 2005 1:59 pm

a kdo ve če je možno da grejo diski pri ibizi po 1 letu in 25 ooo km normalne vožnje? očitno je kakor pravijo na servidu, pa garancija tega sploh ne prizna.

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback To mar 29, 2005 2:34 pm

to se mi zdi skor nemogoče...ja kva si pa delu z avtom????
jst mam na avtu diske, že 7. leto, pa jih bom šele letos menjal...pa še to ni čisto nujno
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx To mar 29, 2005 2:43 pm

avto je od brata pa čist normalno je vožen...na servisu so rekli da se to lahk zgodi če maš vroče diske pa se po lužah voziš..očitno seati niso za po dežju :D , js mam tud skor 150k prevoženih pa še prve diske..hyundai pač...zdaj pa ne ve kaj nardit k se mu ne da 30k plačat za diske avto je pa še eno leto u garanciji

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mare9mm To mar 29, 2005 2:44 pm

Po mojem da bi težko šli... :shock:

:lol: Fullback, a bo šlo zdej tud kej u tej smeri, da bojo tud odzad diski? To bi tud mene zanimal... ;)
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Napisal/-a Fullback To mar 29, 2005 2:46 pm

ta verzija o vročih diskih se mi zdi velika buča...
namreč da je disk full razgret, moraš hudo bremzat pri veliki hitrosti...sicer je teoretično možno to, vendar mislim da v primeru tvojega brata to ni to...

dej povej mal več, kaj na diskih je fuč?a so samo podrsani? To se namreč da rešit s podrejanjem diskov...

lp
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Napisal/-a Fullback To mar 29, 2005 2:48 pm

Mare9mm je napisal/-a:Po mojem da bi težko šli... :shock:

:lol: Fullback, a bo šlo zdej tud kej u tej smeri, da bojo tud odzad diski? To bi tud mene zanimal... ;)

O hello!
Ne v tej smeri ne razmišjam, so mi rdeče pobarvani bobni čist OK! (beri ni denarja za take investicije :lol: )
Morda pa enkrat...sicer se še nizem zanimal za cene...ampak nikoli ne reci nikoli... :P
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx To mar 29, 2005 2:49 pm

sej vem da je BUČA..pač hočejo okol prinesit ljudi. drugače ne vem točno kaj je narobe k je on bil na servisu, baje drejanje ne bi pomagal oz bi samo za malo časa. je pa treslo pri zaviranju, po moje so se diski oz en disk zvil. čudno je da tega ne priznajo pri garanciji..priznajo sam do pol leta baje.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To mar 29, 2005 3:01 pm

Fullback je napisal/-a:ta verzija o vročih diskih se mi zdi velika buča...
namreč da je disk full razgret, moraš hudo bremzat pri veliki hitrosti...
lp

sploh ne!!
namreč že malo umazanije na kleščah na "pravih" delih in okoli ploščic lahk naredi svoje!!!
ker se umazanija zapeče, se ploščice ne razmaknejo dovolj po bremzanju in zato skoz mal bremzajo!!
Že nasplošno diski ne spustijo 100% ampak se skoz mal drajsajo-MALO!!!
zdej če je umazanija na pravih delih, je to "bremzanje" malo močnejše!In če se ti voziš okoli (sploh ratkape, ker se slabše hladi) se lahko diski zelo segrejejo!Pol še malo bolj pribremzaš pa maš ZELO vroče diske!! luže pa delajo svoje...

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx To mar 29, 2005 3:05 pm

avto ma alu platišča.))...pa ni veliko vožen po dežju...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To mar 29, 2005 3:10 pm

maniaxxx je napisal/-a:avto ma alu platišča.))...pa ni veliko vožen po dežju...

malo bolje ampak vseeno!!
če se ploščice niso dovolj razmaknile od diskov, se začne vse ful gret -> lahko sledu uničenje

če dvigneš avto (gumo) a jo lahko zavrtiš, al gre ful na težko!
če se da z eno roko dokaj lahko zavrtet (da malo bremza), pol tle ni problema !
če pa moraš gumo zavrtet z obema rokama in ful drži, pol pa je problem!!
dopravi se ga tako da se ploščice (ob straneh) in klešče spuca! tako da se ploščice z lahkoto premikajo po kleščah in ne da se kam drgnejo!

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate To mar 29, 2005 3:14 pm

Zakaj je treba menjat diske? Ce samo tresejo, pa je se vedno zadost "mesa" gor, potem se jih da podrejat in se naprej vozis. Diske se menja na najmanj 4x tako kilometrino. Disk se zvije, ce se pretirava z bremzanjem... pa pri bolj svohcanih diskih ni treba veliko. Parkrat na AC ornk zabremzas pa je hitr dost.

Vprasanje, ce bos prisel skoz z garancijo, ker so diski neke vrste potrosni material.
Slika

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky To mar 29, 2005 3:37 pm

Mislim, da je vse opd vožnje odvisno.....meni diski trajajo nekje eno do največ dve leti, vmes pa zamenjam kake tri ploščice in sem opazil, da nekatere ploščice izredno hitro "pojejo" disk pa zato nič boljše ne bremzajo........če boš že menjaval diske ti priporočam kombinaijo (disk/ploščice) brembo/brembo ali brembo/ferodo...nikakor pa brembo/delphi.....po mojih ugotovitvaj mi je ta kombinacija še najbolše delovala...

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Re: seat ibiza težave z diski

Napisal/-a PiLLLe To mar 29, 2005 5:36 pm

maniaxxx je napisal/-a:a kdo ve če je možno da grejo diski pri ibizi po 1 letu in 25 ooo km normalne vožnje? očitno je kakor pravijo na servidu, pa garancija tega sploh ne prizna.

Je mozno ja zakaj pa ne? Prvo defineri normalno voznjo. Ce to zate pomen da ga clovk nestiska okj. Sam kako se pa ustav? Bremza kj z masino? Dvomm. Full mal folka zadne cajte bremza z masino ker se tega v avtosoli sploh neuci. No ja mene so ker sm pretiravu ;) :) sam zensk pa ksnih levakov pa sploh neucijo ker se spelat neznajo.

25kkm je dost kilometrov in ce voznik vozi tko kt sm reku da nebremza z masino je to ze kr lepa kilometraza za diske. In ja diski so potrosni materijal tko da dvomm da bojo kj priznal.

Lp PiLLLe

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 To mar 29, 2005 5:57 pm

TOTALLY OFFTOPIC:
Faaaaak, ej. Ne vem a sm jst neki čudn, al sm jasnovidka, ampak jst mam občutek da točn tole temo pa točn tele odgovore že 3. v zadnjem mesecu berem, čeprav je datum objav današnji :roll:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Sr mar 30, 2005 7:16 pm

normalna voznja je normalna voznja...vem kak moj brat vozi pa vem da ni nekega hudega bremzanja mel..sploh pa avto ni veliko na avtocesti..z garancijo itak ne bo nič dosegel ker velja samo do 6000 km oz pol leta...pa konec koncev je avto itak prodan...moj brat pšač vedno popizdi zarad takih bedarij in avto proda..ta je že drugi..prejšnič je bil clio..kaj bo naslednjič? kdo ve.)))..vglavnem te kao 2 letne pa 3 letne garncije so en velko nategvanje k itak pol ne priznajo...naj raj sploh ne dajo garancije pa ceno znižajo..bi blo boljše.)) LP

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr mar 30, 2005 8:20 pm

Vrjem to pa ni do njih ampak je to do tvojga brata :) k ce ga taka mala pizdarija razpidzi da zamenja avto pol ze ves kok je ura pa kako voz :)

Lp PiLLLe
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov