Nasveti in napotki ter povpraševanja...

jurcek
Nov uporabnik

Napisal/-a jurcek Sr mar 30, 2005 2:03 pm

Blacky je napisal/-a:Nič mi ni povedu kaj naj bi blo narobe! Pa ne, ni BEJA. Pa jest sem ful zgovorna, ampak ker mi niste takoj odgovoril sem bla užaljena:=)

Evo, takoj odgovarjam, da ne bo spet kakšne zamere :D
Upam, da ti bo ratal zrihtat pred bolj vročim vremenom, da se ne boš skuhala. Pri meni je bila za identične simptome kriva osnovna enota klime, pa čeprav to na računalniku ni bilo zabeleženo. Tam so bile samo napake na motorčkih loput za topel in svež zrak.

Sklepam, da avto ni več v garanciji. Ali si v tem letu, od kar ti nagaja, že poskušala to kje popravit?

Poročaj nam, kako so šla popravila.

Uporabniški avatar
Blacky
Novinec

Napisal/-a Blacky Sr mar 30, 2005 2:30 pm

Moja Ibiza je bla kupljena takrat, ko so dal samo eno leto garancije. Zdej po dveh letih noben noče slišat, čeprav sem jim težila že na drugem servisu. Pa so mi fantje nardil čiščenje, pa pošprical so mal kanalčke, pa jest sem jim dala 20.000 sit. Nardil niso pa nič, zato sploh ne mislim več vozit na Porsche.

Uporabniški avatar
Blacky
Novinec

Napisal/-a Blacky Sr mar 30, 2005 2:38 pm

Ja Jurček kok pa stanejo teli motorčki? Ker mi je na zadnjem servisu, ko sem jim spet povedala za težavo, en mehanik rekel, da dva od štirih ne delata. samo na zalogi jih pa nimajo...fajn.

jurcek
Nov uporabnik

Napisal/-a jurcek Sr mar 30, 2005 8:54 pm

Blacky, glede garancije:
če so ti popravljali točno to napako v garancijskem roku, in ti je niso uspeli odpraviti, potem so ti jo dolžni še vedno odpraviti. Tu je treba upoštevati, da si lahko izmislijo marsikaj in če nimaš kakšnih potrdil v obliki delovnih nalogov, se ti ne splača zgubljat živcev. Če pa imaš delovni nalog (ali kaj podobnega - izpis iz računalnika je v takih primerih zlata vreden) z opisom napake, od katerega ni minilo -po spominu- več kot 1 leto (oziroma je kako drugače jasno, da napake v tem času niso odpravili), pa veselo udari po njih. Za teboj stojijo zakon o varstvu potrošnikov, obligacijski zakonik in verjetno tudi splošna garancijska pravila za Seat (poglej kaj o tem piše v servisni knjižici). Po potrebi ti pošljem zakona ali člene, ki se na to nanašajo. Poskusi se najprej dogovoriti (ja, kot da se kdaj da s temi tipi dogovoriti :roll: ) z vodjem servisne službe, potem pa "predlagaj" tržnega inšpektorja.

Motorčki so najbrž kar drag špas. So mi jih menjali v garanciji. Mislim pa, da ima Fabia samo dva (?), tako da ne vem, če je to podobna klima (sem mislil, da je...) Verjetno je tvoja avtomatska (klimatronic), moja je pa polavtomatska.
Pri meni je bila napaka na računalniku zabeležena na obeh motorčkih, pa se je izkazalo, da je bila na osnovni enoti. Ta napaka pa ni bila zabeležena. Tako, da so mi menjali motorček za temperaturno loputo 2x, za svež zrak 1x, in verjetno vse po nepotrebnem, šele potem osnovno enoto. Če pri meni še vedno kaj šteka (in imam občutek, da ja), potem je to loputa sama in ne motorček.

20.000 za čiščenje je pa nateg*nateg*nateg!

Če prav razumem tvoj primer, imaš pravico zahtevat, da ti garancijsko zrihtajo klimo. Je pa tvoja odločitev, če imaš za to tudi živce.

Uporabniški avatar
Blacky
Novinec

Napisal/-a Blacky Če mar 31, 2005 7:52 am

Niti slučajno se ne mislim z njimi kregat, ker so me že tokrat nategnil, da jih mam dost. Ker pa avto prodajam, bom zadevo popravila kar pri nepooblaščenem serviserju. Upam, da ne bo preveč drago.

jurcek
Nov uporabnik

Napisal/-a jurcek Če mar 31, 2005 8:56 am

Je tko najbrž bolj zdravo (za želodec, srce, živce...). ;) Škoda, da dostikrat to vsi delamo. Tako serviserji delajo naprej po svoje. :cry:
Za drugič pa: http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=29750
Upam, da te popravilo ne bo preveč koštalo.
Poročaj o rezultatih!

LP, jurček
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov