Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Sassha
Nov uporabnik

Kateri servis?

Napisal/-a Sassha To mar 29, 2005 7:55 pm

V četrtek dobim svoj čisto prvi avtek in sicer Twingota l.99. Rada bi ga peljala na en servis, da mi povedo a je kaj za zrihtat, če kaj ne štima in da ga malo pregledajo. Sama nimam pojma o avtomobilih.
In me zanima kateri servis v Lj. mi priporočate? Ni potrebno da je pooblaščeni servis ampak da so dokaj pošteni in da mi ne bodo do konca spraznil denarnice.

Hvala!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To mar 29, 2005 8:04 pm

enega fušarja dobodi (dobrega) pa ti bo za male pare pregledu...žal jih iz lj nič ne poznam.....pile bi ji ti ustregu :)

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 To mar 29, 2005 8:17 pm

borut007 je napisal/-a:Majhen nasvet: Serviserju ne povej, da se ne spoznaš na avto in si ga pripeljala na servis, da pogledajo če je kaj narobe. Lahko se zgodi, da te bodo fajn obrali oz. po domače povedano fajn nategnili.

Se kar strinjam z Borutom. Mal fotra vprašaj za par izrazov, pa pol reč mehaniku naj pogleda. Tko da bo izgledalo bolj učeno. V smislu: ''Mal poglejte zadnje amortizerje, ker imam občutek da zadnji del mal plava.''
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Sassha
Nov uporabnik

Napisal/-a Sassha Če mar 31, 2005 11:14 pm

Lep pozdrav vsem!

No, končno sem res dobila svoj čisto prvi avto. Za servis sem se zmenila z enim kolegom in bom peljala avto k njegovemu serviserju. Ficko na Viču, če kdo pozna ali ima kakšne izkušnje z njim?

Imam pa še eno vprašanje. Moj Twingo nima serva jaz pa sem do sedaj vozila avto s servom. No, ampak se bom že navadila. Edini problem je da bi rabila kakšno prevleko -obleko za volan, ker je volan precej gladek in bi rada da mi ne drsi. Torej, a kdo ve kje prodajajo prevleke za volan?

Zdaj ko imam svoj avto vas bom najbrž kar precej sekirala z neumnimi vprašanji ampak jaz zaenkrat vem samo to, da ima avto volan, gas, sklopko in bremze. :oops: Se bom že naučila, a ne?

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Pe apr 01, 2005 12:16 am

lep pozdravcek tudi tebi ;)

Glede na to da je tvoj prvi avto ne zganjat panike ce se kj pokvari :) avti so potrosni material in prej ali slej bo kj crknl :) to je dejstvo.
Glede mehanikov je pa tko. Noben ti nebo mogu tocno povedat kaj je narobe z avtom ker mnogo stvari se nevidi :)

Ce je dobr bo oazu kaj je blo menjano ali je biu razbit pa take malenkosti k jih laiki nevidite oz nevete za njih. Najbolje je ce se pelje komu k specializera za to znamko pol ti bo zihr najbl povedu kaj so napake tega avta in podobne stvari ;)
Se pa zna zgodit da so fuserji boljsi od kakih uradnih servisov ker uni itk menjajo celotn sklop za katerega pa mogoce ni porebe, temvec kaka malenkost.

@smeks tnx za reklamo sam tolk gut pa spet nism ;) se mal prakse bo treba ;) ti si bolsi :P :D

Lp PiLLLe

Uporabniški avatar
k4fc0123
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a k4fc0123 Pe apr 01, 2005 11:07 am

Jaz imam podoben "problem", pa ga objavljam kar v tem postu.

Imam Felicio 1.6, ki mora na servis za 45.000 km.
Ker ne bi sel na pooblaščenega (avto nima vec garancije :P ) saj bi mi za menjavo olja in filtra zaracunali 22 kSIT, me zanima, ce kdo pozna kakega "privat" serviserja, ki dela dobro, ne predrago, predvsem pa dobro in ne nateguje. Aja, pa da naredi dobro. :D

Torej, zamenjati bi bilo potrebno olje, filtre, pregledat zavor, zavorno olje, hladilno tekočino, itd., skratka nic izrednega. Mora pa biti iz LJ.

Za vse info sem zelo hvalezen in se priporocam! :D

Lahko tudi na PM.

Marko
LP, M

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Pe apr 01, 2005 11:34 am

Kontakteri @šmeks-a on ma je taprav zate ;)

Lp PiLLLe

Uporabniški avatar
k4fc0123
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a k4fc0123 Pe apr 01, 2005 1:50 pm

Hvala zaenkrat, ampak:

k4fc0123 je napisal/-a:Mora pa biti iz LJ.
:?

Se kak mehanik? :D
LP, M

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe apr 01, 2005 3:25 pm

PiLLLe je napisal/-a:Kontakteri @šmeks-a on ma je taprav zate ;)

Lp PiLLLe

:D pa še škodo mam tko da bomo tvojo tud spedenal tko kot se za gre ;)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov