robert11 je napisal/-a:Danes sem pri vulkanizerju dal dol zimske in gor letne gume. Tiste, ki sem jih imel že lani.
Ko pa sem se peljal, sem slišal, da kolesa oddajajo zelo močan zvok. Nekaj takšnega ,kot, da bi bil lager zanič. Vendar to ni, saj pred menjavo tega zvoka ni bilo.
Najmočneje se sliši, ko se peljem okrog 30 do 40 km/h, potem malo potihne in se spet sliši močneje tam okrog 70 do 80 km/h, vendar je zvok višje frekvence.
Ne vem, zakaj prihaja do tega, saj je ta brum kar močan in me moti. Ko sem imel lani te letne gume gor, tega nisem slišal.
Ali je lahko krivo to, da so gume( če so ) na drugih mestih, kot so bile lani ?
Ali bo to prenehalo, ko se bodo gume malo znucale in uravnovesile ?
Kolesa je zbalanciral in volana mi tudi ne trese, le ta brum ......
lisko je napisal/-a:Ene gume nimajo določene rotacije...... in jih morš pri vsaki menjavi obračat da se obrabijo enakomerno.... drugač ratajo stopničaste in to povzroča hrup..... če potegneš z dlanjo po gumi se točn čuti.
lublancan je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Ene gume nimajo določene rotacije...... in jih morš pri vsaki menjavi obračat da se obrabijo enakomerno.... drugač ratajo stopničaste in to povzroča hrup..... če potegneš z dlanjo po gumi se točn čuti.
don't do this
gume majo določeno rotacijo
pr smrekcah je itq važn
pr navadnih pa velja, da se morjo skoz v isto smer vrtet
seprav lahk menjaš med sabo samo prednje /zadnje
ne pa leva/desna
robert11 je napisal/-a:Gume so Firestone , 175, 70, 13.
Na njih nisem opazil nobenih poškodb, so pa še kar dobre, niso zlizane.
In res se sliši tako,kot bi se vozil po tlakovcu.
Zanima me, če je kje na gumah označena smer ali pa je vseeno, kako je obrnjena ?
Saj mi drugo ne preostane,kot, da jih malo prestavljam. Prednje nazaj in obratno....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov