Nasveti in napotki ter povpraševanja...

H2SO4
Nov uporabnik

Avto rahlo vleče v levo

Napisal/-a H2SO4 Po apr 04, 2005 5:53 pm

Lep Pozdrav!

Verjetno ste že imeli sledečo situacijo : zimske gume sem zamenjal z letnimi. Imam 2 seta platišč, na enih so letne na drugih zimske gume.
No, odkar sem jih zamenjal mi volan zahaja v obratni smeri urinih kazalcev za cca 3-5 stopinj. Če ga naravnam na 3-5 stopinj v levo, gre avto naravnost, če ga nastavim v ravnovesni položaj ga samo v nekaj sekundah potegne in avto gre počasi v levo.
Avto ima servo volan in je Škoda Octavia karavan, letnik 2004.
Žal vam ne znam povedat, ker tudi nisem opazoval, kako se je avto obnašal pred menjavo zimskih za letne gume.
Vprašal sem tudi na pooblaščenem servisu, kjer so mi naredili zimski pregled in avtomehanik mi je povedal, da naj se kak teden ali dva vozim in če ne bo bolje, naj se oglasim pri njih za optiko. Svetoval mi je tudi, naj probam zamenjat sprednji dve kolesi, torej levo na desno in obratno.

Kakšno mnenje oziroma informacije ali nasvete imate vi ?
Hvala za odgovore.

lp, Boštjan

Uporabniški avatar
blue
Novinec

Kraj: Cjele

Napisal/-a blue Po apr 04, 2005 6:20 pm

Zelo verjetno da je problem v gumah! Sam sem pred dnevi delal optiko na neki Omegi, ki jo je prej vlekl na vse strani sam naravnost ne in ko sem jo pelal iz optike se je volan ful cudn obnasal, pa me je pol majster hitro potolazil da je problem v gumah ki so se pac obrabile po "stari optiki" in da je zdej najboljs da kupim nove ali pa da naj jih sam zamenjam iz sprednjih na zadnje.Mal na hiter sem to napisal, tak da upam da razumes poanto!

H2SO4
Nov uporabnik

Napisal/-a H2SO4 Po apr 04, 2005 6:30 pm

hi!

novih glih ne bi kupoval, ker sem z njimi naredil cca 6000 km in še imajo cca 7 mm mesa. jezi me samo, ker si nisem na zimo na letne gume napisal npr. sprednja leva, sprednja desna itd. zdaj pa ne vem na kateri poziciji je bila katera guma.
sem pa zamenjal tiste, ki so bile prej zadaj so zdaj spredaj zaradi dežja in vode na cesti.

a ma mogoče vezo to, da jih letos nisem ponovno centriral ?
bi lahko imelo, ne ?
Hitrost šele spoznaš ko se ne moreš pravočasno zaustaviti.

Uporabniški avatar
RUFF RYDERS BROTHERS
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a RUFF RYDERS BROTHERS Po apr 04, 2005 7:40 pm

99% da so gume krive za to! Predn gres delat karkol (optika, nove gume..) dej zamenji sprednjo levo s spredjno desno (brez premontaže) pa tud če majo določeno smer rotacije, nima veze ker boš samo en krog naredu, in boš vidu, če vleče isto v desno so gume krive! In če je to, probi še zamenjat zadnje z sprednjimi (takrat pa pazi na smer rotacije - če bo slučajno uredu da ne menjaš še enkrat!) !

No med tem ko boš to delu pa samo še :pray: da bojo zadnje uradu! ;)

Lp, RRB

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Po apr 04, 2005 8:19 pm

ja z šublerom si izmeri kateri dve imata najbolj enako globino profila pa ji daj naprej.Malo si preračunaj kako globino ima katera guma pa kako so diagonale zaradi različnih globin nagnjene, pa daj tako gume da bo čimbolj idealno.

H2SO4
Nov uporabnik

Napisal/-a H2SO4 To apr 05, 2005 5:46 pm

hi!

hvala za nasvet.
btw, pazil sem, da sem dal dve enako obrabljeni spredaj gor, pa dve enako obrabljeni zadaj gor. kakor pa sem že napisal, pa si nisem jeseni na gume napisal, katera je bila na levi katera na desni strani.

no vsekakor bom jutri zjutraj premontiral, potem pa sporočim kako je.

lp, boštjan

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr To apr 05, 2005 7:58 pm

RUFF RYDERS BROTHERS je napisal/-a:99% da so gume krive za to! Predn gres delat karkol (optika, nove gume..) dej zamenji sprednjo levo s spredjno desno (brez premontaže) pa tud če majo določeno smer rotacije, nima veze ker boš samo en krog naredu, in boš vidu, če vleče isto v desno so gume krive! In če je to, probi še zamenjat zadnje z sprednjimi (takrat pa pazi na smer rotacije - če bo slučajno uredu da ne menjaš še enkrat!) !

No med tem ko boš to delu pa samo še :pray: da bojo zadnje uradu! ;)

Lp, RRB

Se strinjam :lol: :lol: :lol: H2SO4, jeseni pa pazi kako jih skladiščiš!!

H2SO4
Nov uporabnik

Napisal/-a H2SO4 Sr apr 06, 2005 2:58 pm

serbus!

sem danes zjutraj zamenjal gumi, pa ni bilo kaj bolje, pa sem zato poklical na pooblaščen servis, kjer mi je rekel, da je normalno, da desno prednjo gumo vedno bolj obrablja. nato pa sem dal kolesa tako, kot so bila lani pred zimo in sedaj je bolje vsaj toliko, da volan, če ga nastavim med vožnjo v ravnovesno lego, mi ga ne potegne kar samo od sebe v levo, kot je to bilo prej. ampak avto pa še vedno malce zahaja proti desni, čeprav manj.
verjetno bom počakal kaka dva tedna, in če ne bo boljš bom pač na servis šel, kaj pa čem. bojo pa fantje na servisu povedali ali je z optiko vse OK ali ne.

hvala za mnenja in nasvete.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov