Nasveti in napotki ter povpraševanja...

TOMAŽ
Nov uporabnik

Kraj: ŠK. LOKA

LEGA NA CESTI ( F BRAVO)

Napisal/-a TOMAŽ Če mar 24, 2005 6:35 am

Tako kot večina, sem tudi jaz z začetkom pomladi zamenjal zimske gume ( debica 175/65/14) z letnimi( Good year 185/60/14). Po menjavi sem pa opazil, da se avto nekam čudno obnaša na cesti, kod da bi se vozil po žvečilnem gumiju. Avto sem peljal nazaj k vulkanizerju ( tudi on se strinja da avto ni stabilen), tako da smo pregledali tlake v gumah in kompletno podvozje - vse je bilo O.K. Zanima me kaj bi to lahko bilo, ali je možno da se zvija na lamelah. Že v naprej se vam zahvaljujem za informacije
LP

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če mar 24, 2005 3:10 pm

Kriza. :? Prej je bilo OK, sedaj si zamenjal gume in ni vec OK. Ja pomoje si natankal 91 oktanca :roll:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
strmi
Novinec

Napisal/-a strmi Če mar 24, 2005 3:11 pm

svetujem ti, da greš na optiko

TOMAŽ
Nov uporabnik

Napisal/-a TOMAŽ Če mar 24, 2005 3:18 pm

X-Hair je napisal/-a:Kriza. :? Prej je bilo OK, sedaj si zamenjal gume in ni vec OK. Ja pomoje si natankal 91 oktanca :roll:

kva ma pa 91 oktanc s tem :P
Zadnjič spremenil TOMAŽ, dne Pe mar 25, 2005 7:25 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Če mar 24, 2005 3:58 pm

strmi je napisal/-a:svetujem ti, da greš na optiko

zakaj že???

kva si par dni nazaj slišal novo besedo -OPTIKA in zdej kadar koli je kej v zvezi z lego, obnašanjem ti ponosno rečeš : kriva je OPTIKA!!

če je blo z prejšnimi gumami vredu in da niso neenakomerno obrabljene (ob robovih), da ti avta ni kam vleklo, potem je optika skor sigurno vredu!

A je bil avto že prej mehak v ovinkih- slabi amortizerji
če je blo prej vredu, pa so lahko samo še gume! To pa je itak zmeri ko menjaš iz zimskih na letne je VEDNO drugačen občutek!!
samo pri tebi je čudno, ponavadi se glih zimske bol mehke, nestabilne...
lahko pa da imaš zimske stare (trde) letne pa nove (mehke) in imaš tak občutek!

naredi par 100Km pa boš pol videl kako se obnaša!

TOMAŽ
Nov uporabnik

Napisal/-a TOMAŽ Pe mar 25, 2005 6:03 am

problem je v tem, ka je blo prej čist vredu, zdej pa???
A ni ponavad tko da imajo letne gume poleti boljšo lego kot zimske
Kaj bo ko se bo še ogrelo, če jih že zdaj tko zvija??

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Pe mar 25, 2005 8:47 am

zimske gume imajo vedno boljši oprijem, tudi poleti, samo ker so tolko mehke jih toljko bolj pobira, in zato se jih menjuje z letnimi (ki so bolj trde). Pomoje te samo občutek vara...

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT Pe mar 25, 2005 8:54 am

En primer: od fotra Toyota Carina na 175 70 14 gumah kr napeta guma ker je ful ožja od originala z jeklenimi platišči lepa vožnja brez občutka nestabilnosti! Letne 195 60 14 na alu platiščih zgleda kt ena bula dost gleda čez rob gume nekej časa smešn občutk kt da bi se feltna krivila pol pa uredu! :? Problem tle je tudi v višini gume zato ta občutek krivljenja. Ti se kr voz boš vidu da je navadn! LP
R5 GTT

Uporabniški avatar
Wolf
Nov uporabnik

Kraj: Vwland

Napisal/-a Wolf So mar 26, 2005 12:32 pm

Možno je, da je na gumi napaka, probej se zment, da poskusiš zamenjat za test z enako dimenzijo, pa boš vidu, kako se bo avto potem obnašal.

jr
Nov uporabnik

Napisal/-a jr So mar 26, 2005 7:51 pm

ali si letne gume zmontiral na navadna platisca takrat se da zgoditi da je guma presiroka ce pa jih mas na alu platiscih pa tud poglej kolk jodov so siroke platisca mislim drugje mislim da ne bi smelo biti problema

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl So mar 26, 2005 8:06 pm

Skull23 je napisal/-a:zimske gume imajo vedno boljši oprijem, tudi poleti, samo ker so tolko mehke jih toljko bolj pobira, in zato se jih menjuje z letnimi (ki so bolj trde). Pomoje te samo občutek vara...

:rofl

oprosti ampak nisem se mogel zadržat ne napisat replike na tvoj post.....a ti to resno al se ti mal norca delaš??
zimska guma se polet uniči, zaradi notranje strukture, ki se "zmehča" in postane trda...
Zimska vs. letna guma poleti v normalnih "poletnih" pogojih je tut 10-15m zavorne poti pri 100kmh.
Zimska je dobra pozim zato, ker je do neke mere "mehka" ko padejo temperature, letna guma je pa čist trda recmo pr 0 stopinjah....zato tako slab oprijem letnih pozim...in seveda še zarad 100 drugih stvari (lamele, silica...), poleti pa se zimska guma samo svaljaka in zvija dokler...je ne vničiš če si grob z gumami

_Diablo_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Diablo_ Po apr 18, 2005 11:18 pm

Jaz imam enak problem in pri sitem avtu...krivi so amortizerji :P :?

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Po apr 18, 2005 11:21 pm

Amortizerje se da obnovit in tršat, pa maš že skor gokart (no, še mal širše pa nižje gume boš rabu :lol: ). Moj bravo se je super pelu.
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov