Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Mikson
Nov uporabnik

Zadnje zavorne ploščice tolčejo

Napisal/-a Mikson To apr 19, 2005 10:55 pm

Pred cca. 500 km sem menjal zadnje zavorne ploščice in že takrat se mi je zdelo, kot da bi bile malo premajhne, ker so tako zlahka padle v čeljust. Zdaj pa se mi zdi, da mi vse bolj opletajo po čeljusti, kadar npr. zabremzam avto med vožnji nazaj mi potem pri prvem bremzanju, ko gre avto naprej, ploščica dokaj slišno skoči na drugo stran čeljusti. Upam, da sem tako napisal, da si predstavljate. Bremza v redu, samo mi gre na živce to pokanje, vsakič ko spremenim smer vožnje in prvič zabremzam, poleg tega pa to ni tako, kot mora bi in ne bom miren, dokler ne zritham. Lufta je cca 1mm, vendar ravno toliko, da skačejo. Pleha zraven ploščic ni bilo, tako da se priporočam za kakšen nasvet ali pa naslov zavornega servisa, kjer bi to zrihtali. K tistemu, ki mi je menjal zdaj, ne grem več, ker se mi je zdel malo preveč malomaren, da je sploh zmontiral tako, da mi skačejo. Avto pa je Primera 2.0 letnik 2000.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To apr 19, 2005 11:04 pm

Ocitn niso prave. Cim prej zamenjat ker mojmu fotru se je ze zgodl da so ploscice odletele :)
Je pa se ena moznost da niso celjusti pritrjene kot je treba. Namrec meu sm primer ko je model isto tko meu problem kt ti sam da so njemu na servisu pozabl privit 2 srauf na celjusti.

Lp PiLLLe

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura To apr 19, 2005 11:14 pm

Preveri tiste vzmeti na ploščicah (kot ene žice) če so na svojem mestu....
Never drive faster, than your guardian angel can fly.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov