Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če apr 14, 2005 8:18 pm

PiLLLe je napisal/-a:DrMr tnx :) ce bi te poznou bi ti dou za pijaco al pa dve sam tko te pa ne ti nemorm kj prevec dt ;)

Zadeva je taka da sm biu pr stromarju in prav da ej biu scenario tak kt sm mislu da je biu: Neki je zastekal al je mt pustila vrata odprta prtlaznik al so pa luci nekak ostale przgane in ker je aku ze str 5 let se je dokaj hitro spraznu. Altrnator smo precikeral dela vse gut fila na 14.4 tko da je to gut.

Kar se tice pakn sm dubu ene za 7.5k in jih bom dons namotneru tko da me bk ce bojo odstople ker starci ze premisljujejo o prodaji :) mt bo zgleda sla na 206ko zarad sestre ker ona bo tut zdj ispit nardila pa se bojo v tisth jajcih vozil okol :)
Kar se pa tice vode bom zdele naliu mal bl gost antifriz pa kupu un dodatk tko da ce kje pusca slucajn okol pecke da zafila ker luknca ni vidt velka.

Lp PiLLLe

Dodatek :D
Evo zdele sm ugotovu kaj je blo narobe s stromom. Sfuku se je zgleda pulzn stikau na voznikovi strani torej sipa se dvigne za 3 cm ustav dvigne ustav itd itd in ko pride na vrh nezazna da se je zapru in kr poriva tko da je to strom pozrl :)
Update glede bremz: Use slo v picku matrnu :D furam se pipnm bremzo poc in je zgleda use zadi v bobnu zmlel komi sm dam prsu :) evo to je to :D zdj se grem pa mehankarja spilat :D :mrgreen:

To s pulznim stikalom se mi zdi čudno, ker se krmiljenje pomika šip izklopi ko odvzameš kontakt, akumulator pa je res mogoče fuč, v redu porihtaj, na pijačo grema drugič,...šipa se ti dviguje samo za 3 cm, ker si imel odklopljen akumulator. Moraš inicializirati mehanizem in sicer: dvigni šipo pulzno do vrha, drži stikalo kot da dviguješ šipo cca.3 sec., nato pa proradi avtomatika!! To je klasična fora teh šip ;)
Samo to finto na servisih računajo, ker te napiz..jo!

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Po apr 18, 2005 2:52 pm

Pa sej ni tok j**c od avta. Za ta keš je to najboljši možni avto kar ga lohk dobiš.

Sem mel pa sam sceno z loputo, k zapre ventilator...(tunel varianta).
Kr naenkrat je začel reglat pa reglat in mi ga je majster odklopu. In k je ven pobral motorček je mel zobnike čiz zgulene. In pazi kakšni zobniki so: k v avtočkih - čiip bela plastika. In kao nov stane par 10k. Kva???

Vglavnem je pa avto zakon ni pa valda Imprezza za razmetavat po ovinkih.

lp

YOC

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To apr 19, 2005 7:34 pm

YOC je napisal/-a:Sem mel pa sam sceno z loputo, k zapre ventilator...(tunel varianta).
Kr naenkrat je začel reglat pa reglat in mi ga je majster odklopu. In k je ven pobral motorček je mel zobnike čiz zgulene. In pazi kakšni zobniki so: k v avtočkih - čiip bela plastika. In kao nov stane par 10k. Kva???

isti problem!Imam že ene 2-3 mesece motorček na mizi da bi ga zrihtal, pa ne dobim zobnikov!
Tist tvoj znesek 10KSIT pa POMNOŽI z 6 pa dobiš pravo cifro!!! :x :evil:
60 + KSIT za par zobnikov in en bogi elektro motor!! :x

PS: sem pa mislu da se je to sam men zgodil (kakšna napaka na materjalu) pa vidim da nisem edini...

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr To apr 19, 2005 7:49 pm

Pa saj motorčka niti ne rabiš, če bi ga pogosto rabu ti ne bi crkno zobnik, ki ga je uničila zaštekana loputa. Stane pa 10kx4,9982. Odpri loputo, snemi kabel in nič več ne bo ropotalo. Je pa to najbolj smešna fora 406-ke, ker 99% folka misli, da se je začelo proženje D airbaga :-P Kot v Die hard ;)

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _BiStRi_ To apr 19, 2005 7:53 pm

Ja ja Pille, pežoje je treba znat vozt :P :P :P , sicr se morm pa strinjat...pille je res en model...ki mu ni enakega :P :P :P

L.p Bistri...
555

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To apr 19, 2005 8:02 pm

DrMr je napisal/-a: Pa saj motorčka niti ne rabiš

Rabiš, rabiš! Sej veš to je čisti mrfi!
Dokler je delalo nikoli ne rabiš, ko crkne, bi ga pa ful velikrat rabil, ker je pred mano vedno kak dizel kamjon al bus ali pa star YUGO!

DrMr je napisal/-a:
če bi ga pogosto rabu ti ne bi crkno zobnik, ki ga je uničila zaštekana loputa.

To pa sploh ni res!!!!
Ker motorček nima končnih položajev, ampak se izklopi sam od sebe pa par sekundah, ko pride do konca-oz če ga vstaviš na silo nekje vmes!!
Motorček dela neprekinjeno dokler ga fizično ne vstaviš, takrat steče skozi večji tok, ki da elektroniki signal da vgasne motorček!!
Zato v nobenem primeru ne more bit kriva loputa ampak slabo dimenzionirani zobniki!!!
Zobniki pač ne prenesejo-slaba plastika, slab stik med njimi, glupa zasnova!Čim odleti en zob gre verižno naprej vse do zadnjega!!

DrMr je napisal/-a:
Stane pa 10kx4,9982. Odpri loputo, snemi kabel in nič več ne bo ropotalo. Je pa to najbolj smešna fora 406-ke, ker 99% folka misli, da se je začelo proženje D airbaga :-P Kot v Die hard ;)

stane ful preveč!Crknu mi je pa en zobnik od 4 al5 ih! pa sem neki zmutil sam, vendar ni vredu!Sem tudi že klical naokoli, kje bi lahko dobil samo zobnike vendar brez vspeha!

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To apr 19, 2005 11:02 pm

Fukarija so rezervni deli za tega :) JSt premislujm o obisku italije :) nucam pa spet pecko pa original alu cevi ki grejo od pecke prot motorju. :) najraje bi vidu da bi kje staknu klimo ker crna armaturga ga ze zdj zge :) kaj bo sele poleti :)

@_Bistri_ :tomidelej:

Lp PiLLLe

P.s zanimam se za nakup vecjih feltn. Usec so mi 18ke od coupe-ja zdj a mislte da bi slo brez problema, k mal sm gledu tesna bi bla spredi :D zadni ni pene :D

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ To apr 19, 2005 11:12 pm

PiLLLe je napisal/-a:
P.s zanimam se za nakup vecjih feltn. Usec so mi 18ke od coupe-ja zdj a mislte da bi slo brez problema, k mal sm gledu tesna bi bla spredi :D zadni ni pene :D

Pa ne boš valda tok velke felne gor daju, mislm da ma coupe sedemnajstke, pa bo pol še kam se premaknu avto??? :P Pomoje ne.Ampak zgledal bi pa hudo, pa mal na tla spustit, kak ror gor dat, odbijače mal prefukat, pa bo tak k un iz taxi-ja :P :P :P :P

Sedemnajste OZ ST dej gor...pomoje....sicer pa, kar ti je ušeč...

L.p Bistri...
555

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe To apr 19, 2005 11:20 pm

_BiStRi_ je napisal/-a:Pa ne boš valda tok velke felne gor daju, mislm da ma coupe sedemnajstke, pa bo pol še kam se premaknu avto??? :P Pomoje ne.Ampak zgledal bi pa hudo, pa mal na tla spustit, kak ror gor dat, odbijače mal prefukat, pa bo tak k un iz taxi-ja :P :P :P :P

Sedemnajste OZ ST dej gor...pomoje....sicer pa, kar ti je ušeč...

L.p Bistri...

Jap bi rd to npr odbijace take kt ma npr x-hair felgice sm mislu dt glih te k si reku al pa elegre sam to pomeni muchos paros :D za spustit pa ni pene :D vuga klice ;)

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ To apr 19, 2005 11:40 pm

No zdej me pa še zanima Pille, a je Peugeot še zmerom crap al je že poštiman????

Odbijače pa daš enmu, da jih mal predela,mal večje lukne za dovod zraka notr(pežoji rabjo velik zraka), pa u podenj spustit, pa bo krasen!

P.s Vidm, da delaš ban listo, a sm kandidat?? :P :P :P :P

L.p Bistri...
555

Uporabniški avatar
HyundaiGTI
Novinec

Kraj: Še sam ne vem dobr

Re: Peugeot 406 Crap

Napisal/-a HyundaiGTI Sr apr 20, 2005 12:16 am

PiLLLe je napisal/-a:Tkole je:
Ta moj pugln je podn :) j**e ga strom in to big time pol ga j**e voda trete pa bremze :D

Strom :arrow: Parkeram pred stacuno grem not pridm cez uro nazaj noce verglat aku prazn WTF v 1 uri se je spraznu. Okj prnesm druzga prek kablov kresnm se zapelm dam avto normalno uzge normalno voz... ce das klemo dol ni spremembe.

Voda :arrow: Tle moje znanje tut nepomaga :) Pac sla mi je pecka ubistvu se prejsnmu lastniku tko da sm jo zdj zamenju mal sm moru predrkavat gor dol ampak zadeva je narejena. Ker je biu sistem zapacan se ze neki cajta furam na vodo in temperatura skace od 90 do 110°c. Probu tut z antifrizom isti shit. Kompresije nenabija in nemesa. Vodo pa zgubla. okol pecke ni vidno da bi kj puscal.

Bremze: Nevem ce ste slisal sam ta j***a majo eno izmed bolezni tut bremze. 110km avto ma zadi bobne. Posledica da mi na usake 2mesca odstopjo obloge s pakn. Tko da me zanima ce je kaka vrjanta kao ''sportne'' pakne da se nebi tolk hitr sfukale kt te.

No to je crap od mojga avta :)
Trenutn me najbl zanimata strom pa voda :D strom prvo k nevem kako bom su v petk vn :D bruke pred pickami da mi to avto dela :D :D :D

Upam da se bo ksn najdu da mi saj da idejo kaj bi lahk blo narobe :D

Lp PiLLLe

Za tiste tvoje športne pakne bi se jih dal dobit in sicer nove karbonske ali pa obnovljene z materjalom po želji pa sam izbiraj karbonske pakne pridejo dražje kot ploščice kokr sem jest slišal
Ej štef pazi s kom dirkaš !!!

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Sr apr 20, 2005 7:33 am

DrMr je napisal/-a:Pa saj motorčka niti ne rabiš, če bi ga pogosto rabu ti ne bi crkno zobnik, ki ga je uničila zaštekana loputa. Stane pa 10kx4,9982. Odpri loputo, snemi kabel in nič več ne bo ropotalo. Je pa to najbolj smešna fora 406-ke, ker 99% folka misli, da se je začelo proženje D airbaga :-P Kot v Die hard ;)

Jst sm enostavno motorček ven vzel. Itak ne pogrešam zadeve. Je pa fora k mi je povedu majstr, da sicer lohk zdej kupm nov motorčk sam bo šu itak spet v K*rac.
Point je sam v tem, da se zobniki med sabo zmeljejo, ker je prečip plastika.

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe Sr apr 20, 2005 9:47 am

_BiStRi_ je napisal/-a:No zdej me pa še zanima Pille, a je Peugeot še zmerom crap al je že poštiman????

Odbijače pa daš enmu, da jih mal predela,mal večje lukne za dovod zraka notr(pežoji rabjo velik zraka), pa u podenj spustit, pa bo krasen!

P.s Vidm, da delaš ban listo, a sm kandidat?? :P :P :P :P

L.p Bistri...

Je se zmer crap :) strom ga se zmer fuka kokr se mu prdne pa sm ze biu pr enih parih stromarjih pa noben nc nemore ugotovit :) Voda ga tut se mal fuka sam je blo tut hladnej teh par dni tko da ni slo cez 100°C :D
Za odbijace bojo je pa tko da bo su na dva dela :) zgorn bo ostou spodn bo pa od M3 kao :D

Aja pa nisi na ban listi :P :D

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ Sr apr 20, 2005 10:06 am

Pa pejt do tle zraven alfe servis strajnar, je avtoelektričar, sm jst mev neki za zrihtat, pa se mi zdi, da model kr obvlada, to je...če se po šmartinki proti domžalam peleš, zaviješ desno na snebersko cesto, pol je bull bar, pol je pa alfa servis, pomoje veš kje je, če pa ne mi pa pm pošl,al pa ti pokažem, kje je.

L.p Bistri...
555

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Sr apr 20, 2005 4:29 pm

Voda ga tut se mal fuka sam je blo tut hladnej teh par dni tko da ni slo cez 100°C :D

Včasih pa laže števec temperature v kabini (veliko primerov). Stersiraš, da priklopiš na tester, gledaš parameter temperature motorja preko senzorja ECU in primerjaš :idea:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov