Težava: hočem izvlečt vzglavnike iz prednjih sedežev v fiat puntu 1995, pritiskam na vrhnji del sedeža (baje je tam en mehanizem), vlecem za vzglavnik (istočasno), ampak se ne premakne niti za milimeter. A kdo ve bolj natancno, kaj moram naredit??
Tenks
hmm sicer tole ugibam sam a nima na spodnji strani uni dveh želesnih cevi tako plastiko
za stisnit in pol reguliraš višino če pa povlečeš do konca ga izvlečeš celega ven?
če sploh ima tak mehanizem ker nimam pojma kako zgleda ops:
jup, ne grejo. no.. naj nebi šli. sem pred kakim dobrim letom ali več nabavil oblekce za sedeže ZA TANOVEGA (takrat) PUNTOTA in hja... na servisu pa so rekli da vzglavniki ne grejo dol. lepa reč a? samo če so jih dobil not, bi mogli jit tud ven ni res?
Ja res je ne grejo ven. Sem pred leti kupil original prevleke za punto mk1 pa imajo odprtino na ježke kjer pridejo vzglavniki skozi, tako da prevleko potegneš čez vzglavnike.
domi je napisal/-a:Sem pred leti kupil original prevleke za punto mk1 pa imajo odprtino na ježke kjer pridejo vzglavniki skozi, tako da prevleko potegneš čez vzglavnike.
Ja, to je pa res, da se original prevleke z ježki pripnejo. Ma teta tut tko prpete prevleke gor.
Očitno res ne grejo dol.
Ne, ne, zagotovo grejo ven, ker imam sedaj gor custom-made prevleko brez ježka, brez kakršnih koli zadrg in dodatnih razporkov okrog nosilcev vzglavnika (razen dveh lukenj ). Stvar je bila ze izvlecena, izvlekel pa jo je proizvajalec omenjene prevleke. Vendar ga ne morem vec vprasat za nasvet, naj pociva v miru.
Da bi prevleko sesil na sedezih, pa ni mogoce. Hmm?!
Po mojem ima notri varovalke (sem že videl to pri Citroenu C-25), ki jih lahko sprostiš s prsti od zunaj ko pritisneš na pravo mesto (za nekoga ki to nikoli ni delal ni enostavno) - če poznaš koga ki izdeluje prevleke po naročilu, ti bi najprej lahko pomagal.