Nasveti in napotki ter povpraševanja...

aljosa20
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Nadležen zvok pri Golf II

Napisal/-a aljosa20 Sr apr 27, 2005 5:26 pm

LP!

Pri Golfu II , 1.3 bencinar,letnik 89 čudno cvili,ko motor deluje pod prostim tekom.Zvoka ne morem točno določiti,iz kje prihaja,vendar se mi zdi da prihaja iz vodne pumpe ,ali pa na drugi strani ta zvok povzroča šponar.Ali je že imel kdo ta problem,in bi mi lahko povedal,kaj bi bilo najverjetneje narobe.Ta čuden zvok se proizvaja samo takrat ko avto dela pod prostim tekom,in je ogret nekje na delovno temperaturo.

LP!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr apr 27, 2005 5:35 pm

povej nam pred koliko km si menjal zobati jermen,ter če si menjal tudi napenjalec...ker nekateri fuš kekci zamenjajo samo jermen,potem je pa veselje ko gre če gre vse v pm. drugače se pa lahko sliši tudi vodna pumpa,alternator itd.

itak je pa vodna črpalka gnana z klinastim jermenom,tako da le tega snemi ter poslušaj če se bo še kaj slišalo...če se bo potem je lahko samo še šponar... če se pa ne bo potem pa z roko zavrti alternator pa boš slišal če kaj tuli....
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

aljosa20
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a aljosa20 Če apr 28, 2005 7:31 pm

Zobat jerman je bil menjal kratek čas nazaj (10.000 - 15.000 km nazaj)tok da to nebi smel bit problem,za šponar pa res ne vem a ga je kekec sploh menjal.Drugače pa se vodna pumpa pri golfu ni gnana preko klinastega jermena,ker je na drugi strani mašine(najverjetneje je gnana preko ročične gredi s kakšno drugo povezavo,zato je ne morem odklopiti če se res sliši vodna pumpa,čene bi to že probal.Samo se mi zdi da je najverjetneje šponar.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe apr 29, 2005 4:50 pm

no pri bencinarju je vodna pumpa gnana z zobtim jermenom,tko da sem post popravil ker sm se učer prenagliv,pa tud z vodno pumpo se štela zobati jermen....
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov