Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Problem bremz na AX-u

Napisal/-a mito155 So apr 23, 2005 7:35 pm

Doma imamo AX-a letnik 97. Nenehno ima avto probleme z bremzami, ki ne popuščajo, kar pomeni da drgne skoz in so diski po 3000km vsi zviti. Problem pa je tudi zjutraj ko ga prižgeš se oglasi pri pritisku na bremzo zoperen zvok, kot da nekje zrakspušča ven. Zvok je zelo nadležen, ker je glasen da preglasi radio v avtu.
Ali ima kdo kakršno koli idejo, ali pa pozna doberga mehanika v LJ ali bližini.

lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So apr 23, 2005 7:55 pm

nič novega....lepo bo treba dol čeljust uzet,ter lepo spucat ter namazat vodila čeljusti,obenem še pogledat kako lavfa zavorni batek in to je to. zdj maš pa zihr vsej eno vodilo zarustano,tko da se ti tud ploščice ne bodo enakomerno obrabljale in ob zaviranju ti bo avto vlekl v eno stran (ker zihr tud vse navskriž prime)

tko ti bom rekel,delo ni zahtevno,sam pelji nekomu ki si bi uzel rajši mal več časa ter spucal u nulo in ne nekaj na pol,da boš imel po pol leta isti problem.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Ne apr 24, 2005 1:09 am

Točno tako kot je napisal šmeks. Samo čudno da so pri diskih težave, ker ponavadi se pojavijo zadej na bobnu. Verjetno so potem bati spredaj zanič, ali pa gumice na njih preperete. A ročna dela normalno?
Avta pa ne vozi na servis, vendar raje nekam privat, al pa kladivo in izvijač v roke pa veselo na delo.
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Napisal/-a mito155 Ne apr 24, 2005 9:38 pm

bsmuk31 je napisal/-a:Točno tako kot je napisal šmeks. Samo čudno da so pri diskih težave, ker ponavadi se pojavijo zadej na bobnu. Verjetno so potem bati spredaj zanič, ali pa gumice na njih preperete. A ročna dela normalno?
Avta pa ne vozi na servis, vendar raje nekam privat, al pa kladivo in izvijač v roke pa veselo na delo.

Ma ima ta Ax spredaj tako čudno narejene čeljusti, da je prov čudno, da sploh kej dela, ročna pa prime nazarensko dobr. Pa že pri prejšnemu AX smo imeli rahle težave pri bremzah. :(

lp

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley Po apr 25, 2005 10:00 am

Bremze mislim da so pri AX-u pogosta napaka. Pri mojem kolegu se je dogajalo da ko ni imel kolesa naravnost obrnjena so mu zavorne čeljusti drsale diske in cvilile.

Uporabniški avatar
bvogri
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

AX

Napisal/-a bvogri Ne maj 01, 2005 9:47 pm

Moj frend k ga ma si sploh ne upa več bremazt pr večjih hitrostih k mu volan ful trese
Volvo 850 power

aaron
Nov uporabnik

Napisal/-a aaron Ne maj 01, 2005 9:54 pm

res se splača pogledat batke,oziroma gumice na njih,lahko da batka ne vrača lepo nazaj ker je zarustan.Sem imel podoben primer.Batek mi tudi ni vračalo ko mi je rahlo puščal zavorni cilinderček.
LP!

Uporabniški avatar
Frankie86
Novinec

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a Frankie86 Ne maj 01, 2005 10:00 pm

evo jst mam isti problem, kr neki poka spredaj u bremzah, pa smo jo pred kratkim zbrusl pa na namazal pa je blo nek cajta mir, pol se je pa spet oglašat :evil: :evil:

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Foto Jovo Ne maj 01, 2005 10:20 pm

Frankie86 je napisal/-a:evo jst mam isti problem, kr neki poka spredaj u bremzah, pa smo jo pred kratkim zbrusl pa na namazal pa je blo nek cajta mir, pol se je pa spet oglašat :evil: :evil:

Nc druzga ne vem povedat kot to da ponovite vajo in pa nardite orng pa bo mir sam ne vem za kok cajta :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov