v noci iz nedelje na ponedeljek so vrli Mariborcani, pravi, pristni somescani, bili tako 'prijazni', da so se znesli nad mojim avtomobilom. Ah, saj ni bilo nic hudega, samo ZAZGALI so ga. In avto ni bil nikomur v napoto, parkiran je bil lepo na parkiriscu. Mislim, kaksna golazen hodi po Mariboru (hja, ce policija noce, pa bomo nekateri prisiljeni povzeti drugacne korake).
Glede na to, da je potniska kabina popolnoma unicena (beri: zazgana do neprepoznavnosti), ostali deli vozila pa so bolj ali manj neposkodovani, me zanima, ce mogoce kdo od vas ve, koliksna bi bila cena za ta avto? Motor je 1.8 (81kW) in je neposkodovan (cisto pri pozarni steni se je sicer stalil en kabel, drugi kabli pa so ostali nedotaknjeni, tudi tista zascitna prevleka na spodnji strani haube je neposkodovana), prav tako so ostale cele sprednje/zadnje luci, smerokazi, oba odbijaca, vsaj sprednji amortizerji, gume so ostale napumpane z okrasnimi pokrovi, mislim, da sta cela tudi sprednja blatnika, sprednje meglenke so ok, pod avto sicer nisem gledal, po moje bi se dalo se kaj potegniti iz njega. Hauba sicer ni poskodovana od ognja, je pa zvita/ukrivljena, saj so jo gasilci morali na silo odpreti. Aha, avto je Peugeot 406, letnik 12/98 in je imel prevozenih 49.000 km (dokazljivo, saj sem bil pred slabim mesecem na uradnem servisu, kjer so zabelezili kilometre).
Zanima me, koliko bi se dalo iztrziti?

Hvala,
Peter