Nasveti in napotki ter povpraševanja...

pankert
Nov uporabnik

Seat Ibiza TDI

Napisal/-a pankert Po maj 09, 2005 12:40 pm

lep pozdrav... ker sem bil pretekli dve leti prov priden z nabiranjem kilometrov z Seat Ibizo 1.9 TDI 100 KM, sem "uspel" kalepat 90.000 km (so realni)... ker je garancija že šla me sedaj zanima, kje se splača delat redni servis (taveči)? a mi zna kdo točno povedat, kaj vse se zamenja? Vem da je to redni mali servis + zobati jermen motorja... kaj je še... na poršeju so mi sanjal še o neki posodi (za vodo :?: al kaj)... je reku, da vse skupi pride cca. 150.000 SIT... zato bi jst da to privat rihtat s tem, da bi materjal sam kupu... torej:
1. kaj je vse potrebno menat pri 90.000 km
2. kje v lj. ali okolici se da ta roba najceneje dobit (pa če ma kdo še kakšne konkretne cene, bi bil pa še bolj vesel)

Hvala.
to sem jaz

Uporabniški avatar
TheCjen
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a TheCjen Po maj 09, 2005 12:56 pm

Zdravo!

Menja se zobati jermen, napenjalec (sponar), mikrojermen, vodna pumpa + vse kar menjas pri malem servisu. Upam, da nism kej pozabu. Ce nimas namena it na pooblascen servi ti priporocam, da gres k nekomu, ki ti da garancijo za svoje delo. Lahko je namreč p..., če je napaka na zobatem jermenu(kar je res redek pojav), pa ti zabije bate. Pol je vrednost popravila kr precejsnja. So pa cene na takih servisih od 90k - 100k z materijalom.

Lp. TheCjen
The Earth is full - Go home

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley Po maj 09, 2005 1:15 pm

Glede na to da imajo pooblaščeni VW servisi ceno ure od 8k SIT do 9k SIT (zahtevno delo), je možno veliko privarčevati če voziš h komu drugemu.

Uporabniški avatar
swifthead
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a swifthead Po maj 09, 2005 1:33 pm

Znanec ma Audi A3 1.8T in ga je redno servisiral na Verovškovi, pa mu je zadnc na Dolenjskem sla vodna crpalka!!!! Ker ga je redno servisiral na Verovskovi je samo poklical in je prsla avtovleka iz Lj ponj in mu avto odpeljal na Verovskovo, kjer so mu vse v vrednosti zamenjal neki cez 100K Sit (jermeni+crpalka), da ne omenjam da mu ni blo treba placat avtovleke, ki bi prisla ene 60000SIT!! pa se original dele je dobu!! Zdj ce bi ga servisiru kr nekje, bi bil sam in meu bi ogromne stroske!!! ta kolega ma pa zdej se garancijo na te nove dele spet!!! pa se mu zdej smeji, in mi prav da ce bi mene poslusal bi se zdej odplaceval cse tist!! a se potemtakem splaca servisirat kr pr enmu in prihrant tistih 50 000 SIT! ja ce se ti v 5ih letih nc ne zgodi, v vsakmu drugmu primeru si mrzu!!
In zdj njegov fotr k ma A4 1.9 TDI ne spi dobr, ker on ga ze od poteka garancije servisira v domacem selu!!!! Be smart, drive safely, stay legall, hehehehehhe
Slika

Uporabniški avatar
TheCjen
Novinec

Napisal/-a TheCjen Po maj 09, 2005 1:53 pm

swifthead je napisal/-a:Znanec ma Audi A3 1.8T in ga je redno servisiral na Verovškovi, pa mu je zadnc na Dolenjskem sla vodna crpalka!!!! Ker ga je redno servisiral na Verovskovi je samo poklical in je prsla avtovleka iz Lj ponj in mu avto odpeljal na Verovskovo, kjer so mu vse v vrednosti zamenjal neki cez 100K Sit (jermeni+crpalka), da ne omenjam da mu ni blo treba placat avtovleke, ki bi prisla ene 60000SIT!! pa se original dele je dobu!! Zdj ce bi ga servisiru kr nekje, bi bil sam in meu bi ogromne stroske!!! ta kolega ma pa zdej se garancijo na te nove dele spet!!! pa se mu zdej smeji, in mi prav da ce bi mene poslusal bi se zdej odplaceval cse tist!! a se potemtakem splaca servisirat kr pr enmu in prihrant tistih 50 000 SIT! ja ce se ti v 5ih letih nc ne zgodi, v vsakmu drugmu primeru si mrzu!!
In zdj njegov fotr k ma A4 1.9 TDI ne spi dobr, ker on ga ze od poteka garancije servisira v domacem selu!!!! Be smart, drive safely, stay legall, hehehehehhe

Swifthead kot sem napisal ze v prejsnjem postu, tudi NEKATERI nepooblasceni servisi ti dajo garancijo na svoje delo. OK, itak da nimas kej mislt dokler je avto se v garanciji. V tem casu ga vozis na pooblascene servise ze zato, da ce ti kej crkne, da lahko potem uveljavljas garancijo. Ko pa je avto izven garancije pa obstajajo tudi cenejse alternative, ki pa ni nujno da so tudi slabse.

Lp. TheCjen

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Po maj 09, 2005 2:49 pm

Poglej v servisno knjigo, ker ti imaš črpalka šoba motor in imajo nekateri menjavo zobatega jermena tako kot bencinarji na 120kkm
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
TheCjen
Novinec

Napisal/-a TheCjen Po maj 09, 2005 2:56 pm

super98 je napisal/-a:Poglej v servisno knjigo, ker ti imaš črpalka šoba motor in imajo nekateri menjavo zobatega jermena tako kot bencinarji na 120kkm

Mam jest popolnoma enak PD motor v Golfu IV in je priporočljivo menjati na 90k Km.

Lp. TheCjen

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand Po maj 09, 2005 9:00 pm

swifthead je napisal/-a:Znanec ma Audi A3 1.8T in ga je redno servisiral na Verovškovi, pa mu je zadnc na Dolenjskem sla vodna crpalka!!!! Ker ga je redno servisiral na Verovskovi je samo poklical in je prsla avtovleka iz Lj ponj in mu avto odpeljal na Verovskovo, kjer so mu vse v vrednosti zamenjal neki cez 100K Sit (jermeni+crpalka), da ne omenjam da mu ni blo treba placat avtovleke, ki bi prisla ene 60000SIT!! pa se original dele je dobu!! Zdj ce bi ga servisiru kr nekje, bi bil sam in meu bi ogromne stroske!!! ta kolega ma pa zdej se garancijo na te nove dele spet!!! pa se mu zdej smeji, in mi prav da ce bi mene poslusal bi se zdej odplaceval cse tist!! a se potemtakem splaca servisirat kr pr enmu in prihrant tistih 50 000 SIT! ja ce se ti v 5ih letih nc ne zgodi, v vsakmu drugmu primeru si mrzu!!

Koliko kilometrov pa je imel, da je crknila vodna črpalka?

pankert
Nov uporabnik

Napisal/-a pankert To maj 10, 2005 5:59 pm

super98 je napisal/-a:Poglej v servisno knjigo, ker ti imaš črpalka šoba motor in imajo nekateri menjavo zobatega jermena tako kot bencinarji na 120kkm

ne, ne menjava je na 90.000 km, to drži kot pribito... kr se serviserja tiče, je on po mojem mnenju kr majster za te stvari (servisira tud Audije), tko da... kar se pa delov tiče, sem mel namen v soboto v italijo skočit (takoj za MP Vrtojba), ker moram itak mojo drago mal domov na primorsko peljat :oops:

...baje da tam pride jermen okol 140 EUR... kaj pa pol un mislil s tisto posodo za nevemkaj :?: :shock: ... bom mogu še enkrat vprašat
to sem jaz

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 To maj 10, 2005 9:59 pm

pankert je napisal/-a:

ne, ne menjava je na 90.000 km, to drži kot pribito... kr se serviserja tiče, je on po mojem mnenju kr majster za te stvari (servisira tud Audije), tko da... kar se pa delov tiče, sem mel namen v soboto v italijo skočit (takoj za MP Vrtojba), ker moram itak mojo drago mal domov na primorsko peljat :oops:

...baje da tam pride jermen okol 140 EUR... kaj pa pol un mislil s tisto posodo za nevemkaj :?: :shock: ... bom mogu še enkrat vprašat

Ti si narobe razumel, menja se vodna pumpa, šponar, jermen pa ena rola (kar se tiče zobatega jermena)
TJUNING PA TO...

pankert
Nov uporabnik

Napisal/-a pankert Sr maj 11, 2005 9:30 am

:oops:
to sem jaz

Uporabniški avatar
mišel
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a mišel Sr maj 11, 2005 9:42 am

pankert je napisal/-a:

italija ni več kot je bila, vsaj glede cen ;)
aja pa v autoshop ne hodit smo mi res imeli slabe izkušnje z nimi, raje pejdi v car auto ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov