Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
CUPRA
Nov uporabnik

MOTOR

Napisal/-a CUPRA Če maj 12, 2005 1:40 pm

Motor od gospe Barbare je ALM, ki ima drugačno zaščito kot jo omenjaš.
Primer, ki se je ga. Barbari zgodil je čisto specifičen in se je na želost zgodil.
Vesel sem, da smo lahko gospe Barbari hitro in za zmerno ceno odpravili nastalo težavo.
Kar se originalnih delov tiče je pa cenik uvoznikov in na njega ne moremo vpilivat, dobra lastnost pa je sigurno garancija in to tudi posledična, kar pomeni da ob zatajitvi črpalke pokrije tudi škodo nastalo na motorju. Primerjava lahko samo strošek pol cene črpalke(cca.15.000,00SIT)-ali popravilo motorja(cca.250.000,00SIT)?

Kar se pa tiče dela drugih serviserjev pa ne bom komentiral ker jih ne poznam in tudi moje mnenje je tako da kdor dela lahko tudi kdaj greši.
S spoštovanjem
Igor

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Re: Odgovor skeptikom

Napisal/-a DrMr Če maj 12, 2005 3:15 pm

CUPRA je napisal/-a:Menjava tesnilov ventilov je pri teh kilometrih in dejstvu da vozilo ni trošilo olja nepotrebno in s strani komentatorja kaže na nepoznavanje.
Igor

Samo ta vaš stavek me moti, ker natakniti teflone, ki stanejo 2 jurja, če je že vse bilo razdrto ni težko. Jih boste pač menjali čez 15000 km, ko bo začel trošit olje. Odgovarjam iz prakse, svojega nepoznavanja ne bi komentiral!

Uporabniški avatar
CUPRA
Nov uporabnik

Napisal/-a CUPRA Če maj 12, 2005 3:40 pm

DrMr je napisal/-a:
CUPRA je napisal/-a:Menjava tesnilov ventilov je pri teh kilometrih in dejstvu da vozilo ni trošilo olja nepotrebno in s strani komentatorja kaže na nepoznavanje.
Igor

Samo ta vaš stavek me moti, ker natakniti teflone, ki stanejo 2 jurja, če je že vse bilo razdrto ni težko. Jih boste pač menjali čez 15000 km, ko bo začel trošit olje. Odgovarjam iz prakse, svojega nepoznavanja ne bi komentiral!

No pa smo spet pri ceni?
Za dva jurja nataknit teflone -je bolje da stari še 100.000 km ostanejo not, ker za dvajurja dobiš teflone ki niso vredeni nič.
Cena teflona: 027109675 je 1375,00 SIT za kos.
Igor

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če maj 12, 2005 4:13 pm

CUPRA je napisal/-a:
DrMr je napisal/-a:
Igor

No pa smo spet pri ceni?
Za dva jurja nataknit teflone -je bolje da stari še 100.000 km ostanejo not, ker za dvajurja dobiš teflone ki niso vredeni nič.
Cena teflona: 027109675 je 1375,00 SIT za kos.
Igor

Izdeluje jih pa Reinz in so dosti cenejši v drugi embalaži, pa tudi pri Renaultu, Peugeotu, Fiatu,... so cenejši (so pa popolnoma isti)! Vzdržijo pa vsi ????? km, saj ste poznavalec!

Kaj češ, ne grem se več!

ktmjurca
Nov uporabnik

Napisal/-a ktmjurca Če maj 12, 2005 9:00 pm

Naj pripomnim le da NISO vsi NEpooblasceni sevisi in nekateri popoldanski fusarji tako zanic. Prosim ne metat vse v isti kos. Motorji v avtomobilih so navsezadnje se vedno 4 taktni Ottovi motorji in po principu delovanja se zmeri delajo tako kot pred 100 leti. Kar se usposobljenosti tice je dons zakonodaja taka, da gre lahko na izpopolnjevanje prakticno vsak serviser pooblascen ali ne (seveda za primeren denar).
Trdim, da je kvaliteta dela nekega "Janeza", ki ima nepooblascen servis (in sraufa z duso in srcem) enaka tisti na pooblascenih servisih vcasih celo boljsa. In dele, ki jih ta Janez vgrajuje niso nujno originalni ampak vgrajuje dele od firm, ki se mu zdijo z leti prakse dovolj kvalitetni. (sicer pa vsak aftermarket produkt v Evropi mora zadoscati enakim normativom in standardom kot originalni deli).
Tudi to velja, da uradni pooblasceni servis uradno NE SME vgrajevati neoriginalnih delov tudi ce stranka prinese dele s seboj (sankcija je ponavadi odvzem licence).

Je pa tudi res, da KDOR DELA GRESI na zalost

Osebno mislim, da na nekem forumu se izpostavljat kot clan neke firme ni najbolj pametno (magari ste pojasnili kako in kaj je zadeva zgledala in kaj je blo potrebno zamenjati in kaj ne). Ker se vedno najde nekdo, ki spljuva vse kar vidi enostavno iz fovsije in zavisti. (Enak primer se je danes zgodil na BMWslo forumu kjer se je javno pridruzil predstavnik Avto Motiva in sem 10000% da bodo sedaj kamenjali tako firmo Avto Aktiv kot Avto motiv magari poznam 95% zaposlenih tam in vem da niso vsi loleki)

Menim tudi, da ste zaposleni pri Cerarju fest fantje in da se bomo obcasno se srecevali ampak na zalost le na oddelku za rezervne dele.

Pa ne mi zamerit.
LP Tomaz

PS Gospod Igor ste pa vljudno vabljeni, da z svojimi komentarji in izkusnjami iz prakse se naprej bogatite tale forum.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe maj 13, 2005 6:50 am

Se moram tudi jaz spotaknit ob trditev, da so pooblaščeni servisi edini, ki lahko strokovno popravijo avto. Nimam izkušenj z VAG grupo, ampak z renaultom....

S kolegom sva imela devetnajstki (no, njegova je bila od očeta). V približno istem času sva menjala iste stvari. Pa sem malo primerjal. Za zadnji del izpuha je dal enkrat več denarja, kot jaz. Njemu je prerjavel po 6 mesecih!!!! Ja, tovarniška napaka, se zgodi, samo moj je zdržal dokler ga nisem prodal 3 leta kasneje.

Menjavo zobatega jermena sem že omenil. Jermen je iste znamke, kot pri pooblaščenem servisu, samo da je zapakiran v drugo škatlo. Cena na pooblaščenem servisu je 10x višja!!! Pa če ga menjam na pol toliko časa kot je predvideno, sem še zmeraj v ogromnem plusu...

Zadnjo zgodbico sem že napisal v enem drugem postu. Kolegu je na cliotu zablokirala zadnja zavora. Diagnoza je bila odlepljena površina ene pakne. Cena popravila na pooblaščenem servisu? Absurdnih 100 jurjev!!!

Vse moje avtomobile lepo vzdržujem, pooblaščenega servisa ni videl še niti eden, in niti z enim nisem še imel problemov, povezanih s "kao" nestrokovnim delom domačih šušmarjev. Bolje da porihtaš vse sproti na nepooblaščenem, kot pa da moraš računat na ogromne cene pooblaščenega in zaradi tega morda spregledati kako menjavo, ker preprosto ni sredstev. Pri cenejšem avtomobilu, ali celo rabljenem stroški pooblaščenega servisa pogosto presežejo vrednost samega avtomobila!!!

Seveda, vedno se najde šušmar, ki ni sposoben za to delo, ki se je naučil šraufat fičeka, od takrat pa še ni pogledal nobene novotarije. Taki potem delajo bedarije. a žalost pa je tudi med mehaniki na pooblaščenih sevisih dosti takih, ki nimajo pojma kaj delajo. Nekaj vem sam iz svojih izkušenj, nekaj slišim od prijateljev, sodelavcev, nekaj preberem na forumih. Pritožb čez pooblaščene je dosti več kot čez nepooblaščene...

Melce sem se razpisal, se opravičujem. Prepričan sem, da je gospod, ki se je oglasil strokovnjak na svojem področju, kot rečeno se mi tudi cena, ki jo je postavil, za pooblaščenega serviserja ne zdi pretirana (kar sem že napisal). Prepričan sem, da je zadevo opravil dobro, je pa zagotovo, da bi se jo dalo opraviti ceneje in isto tako dobro, pa naj se sliši še tako žaljivo za pooblaščne serviserje...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
CUPRA
Nov uporabnik

Napisal/-a CUPRA Pe maj 13, 2005 8:53 am

Ne preganjajmo čarovnic.
Verjamem, da nikomur ni v interesu, da bi "nategoval"stranke ali da bi jim odpravljal napake ki jih ni. Mislim, da so ti časi minili in da so tudi stranke tako dobro obveščene da skrivanj enostavno ni več. Edino, kar je največji problem mehankarije je vedno DIAGNOZA. Postavite se v vlogo zdravnika: Če pacient pride z vnetim grlom je diagnoza enostavna-angina. Kaj pa ko pridete z povišano temperaturo 37.5? Pošljejo Vas na vse mogoče preglede, ki včasih niso niti potrebni in to stane(čeprav tega mi ne vidimo, ker nam to krije zavarovalnica).
Vedno sem na voljo za diskusijo in vem, da obstaja ogromno pogledov in mišljenj in hvala bogu da je tako, ker drugače bi bil svet pust in dolgočasen.
S spoštovanjem!
Igor

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe maj 13, 2005 8:56 am

Diskusijo na normalnem nivoju pa takoalitako vedno pozdravljam!!! Všeč mi je, če se soočijo obe strani, ne pa da samo mi nabijamo ( :D )...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Re: MOTOR

Napisal/-a super98 Ne maj 15, 2005 12:50 pm

CUPRA je napisal/-a:Motor od gospe Barbare je ALM, ki ima drugačno zaščito kot jo omenjaš.
Primer, ki se je ga. Barbari zgodil je čisto specifičen in se je na želost zgodil.
Vesel sem, da smo lahko gospe Barbari hitro in za zmerno ceno odpravili nastalo težavo.
Kar se originalnih delov tiče je pa cenik uvoznikov in na njega ne moremo vpilivat, dobra lastnost pa je sigurno garancija in to tudi posledična, kar pomeni da ob zatajitvi črpalke pokrije tudi škodo nastalo na motorju. Primerjava lahko samo strošek pol cene črpalke(cca.15.000,00SIT)-ali popravilo motorja(cca.250.000,00SIT)?

Kar se pa tiče dela drugih serviserjev pa ne bom komentiral ker jih ne poznam in tudi moje mnenje je tako da kdor dela lahko tudi kdaj greši.
S spoštovanjem
Igor

Kokr sm jst seznanjen z zadevo sta motorja AEE in ALM identična...razen dušilne lopute, ki je pri ALMju drive-by-wire, pri AEE pa ne klasično ''gas-zajlo''...skor 100% sm da je tko.

Pokrova zobatega jermena sta pa 100% identična, možna pa sta kot sm že prej reku 2 tipa, pri obeh je pa vodna pumpa pod pokrovom.

LP
TJUNING PA TO...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov