Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

odstranitev oznak (lak)

Napisal/-a s.Hio So maj 14, 2005 5:16 pm

Mam eno tezavo in sicer sem odstranil oznake na avtu (tiste ko pise model) in se pozna odtis kje so bile in kaj pise.

Mislil sem da je samo lepilo ampak sem ugotovil, da je sel stran lak na robu oznak. Eno oznako sem odstranil tako da sem pocasi s plasticnim nozem lepilo trgal, drugo pa z laksom. Rezultat enak in sicer viden na sliki. Pikice odstranjenega laka.

Zanima me ce ve kdo ali lahko kaksen licar to popravi, da bi mi ne bilo potrebno barvat celega prtljaznika. Ker sicer je tudi barva rahlo obledela. Avto je pa opel Vectra B letnik 98. Barva je pa navadna rdeca.

Slika
Slika
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So maj 14, 2005 5:52 pm

pojdi h kakšnemu ličarju kater ti bo lepo barvo ujel in ti bo naredil samo en mali preliv...tko da bo najbolje da se zapelješ do kakšnega pa se z mojstrom pogovoriš
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So maj 14, 2005 5:57 pm

Jafak... zdej pa zgleda k hologram :o

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 So maj 14, 2005 6:31 pm

poliranje :?:

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 So maj 14, 2005 6:35 pm

Nevem če je to lak dol šou. Js sem čisto isto imel in sem samo s sonaxovo polir pasto spoliral pa se čisto nič ne vidi. Je pa res da imam js Audija... :lol:

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So maj 14, 2005 6:51 pm

Skull, ja najbrš je to razlog :D

Sam a ni drgač čudn... s.Hio, če si z laksom dol dajav črke, potem si lim "prerezal". Se pravi da del lima ostane na laku. Ne vem zakaj bi se lak potem dol odtrgal :?: Si prej kej segrel črke?
lp

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Napisal/-a s.Hio Ne maj 15, 2005 10:52 am

Nic nisem segrel crk, ker je bilo mocno sonce ko sem dol dajal, in je bilo toplo.

Stos je v tem, ker je res sel lak dol in so luknjice in sem ze spoliral pa je ostalo. Postopek sem uporabil pravi: Toplo zunaj (25 stopinj in na direktnem soncu), uporabil laks tako da sem odrezel lepilo (sloj lepila je ostal na laku), ampak ko sem z alkoholom ocistil lepilo sem sele opazil luknjice. Sploh mi ni jasno kako je do tega prislo.

Zato me zanima, ce ma kdo izkusnje z licarji, kako podobne stvari popravijo, ali pobarvajo samo tisti del ali barvajo cel prtljaznik na novo?
Slika

Uporabniški avatar
maL
Novinec

Napisal/-a maL Ne maj 15, 2005 11:27 am

Jst sm meu popolnoma isti problem. Sm pu z laksom odrezat, pol sm pa ostanke lepila pošrpicu z enim sredstvom...neko citrus topilo k odstrani lepilo ter masti s površin. Ko sm to končal sm tut meu obrise pa sm tut zagledu luknce in mislu da je šou lak dol. Najbl da greš do enga ličarja in ga prosš da ti on to spolira. Bo najbl. Jst sm šu slučajno kle mim mojga soseda (Avtihiša Snoj) ga najprej sam vprašu kaj lahko nardim, pol mi je pa on kr sam za en pir naredu tole :) Tko da poliranje s strokovno pomočjo bo 100% odpravlo problem.

lp,maL
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne maj 15, 2005 11:33 am

ce je lak dol sel okoli crk, pol treba lak dat na novo gor.
Zadeva se se okoli crk enih 10centi zabrusi v upanju da gre tak da baza odstane gor, pa se samo lak prek ven pihne.

Samo ce je navadna barva, pol mocno dvomim da ma preko lak.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po maj 16, 2005 1:48 am

spolirej pa bo. ce je pa metalik barva in ce je blo to kj naknadno strihan, pol je pa verjetno un k je strihu se cez znakec potegnu lak.

ce je lak je fuk. pr men je blo isto k sm dol pobrau hyundai lantra 1.8 gls, in sm pol neki drgnu tist lak, sam ni in ni slo sam se naprej se je luscu tko da sm uzeu fleksarco posmerglu vse, pol pa sprickitnu cez pa je.

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Napisal/-a s.Hio Po maj 16, 2005 8:07 am

monster_d je napisal/-a:ce je lak dol sel okoli crk, pol treba lak dat na novo gor.
Zadeva se se okoli crk enih 10centi zabrusi v upanju da gre tak da baza odstane gor, pa se samo lak prek ven pihne.

Po moje mas prav. Barva je navadna in ni metalik, potem ni sel lak dol temvec barva, ali kaj jaz vem.

Danes sem probal it cez z nohtom in sem pogruntal da so prav luknjice tiste bele pikice. Bom sel do kakega majstra tle v ljubljani, ko bom strihal se letvice da mi popravi vse skupaj, mogoce pa se spolira cel avto, ker barva odstopa za en do dva odtenka med plehom in plastiko in zgleda kot bi bil avto ruknjen in barvani odbijaci na novo, pa niso bli, ker je ta avto pri hisi o 0.0 km
Slika

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po maj 16, 2005 8:12 am

Jaz sem tudi že precej avtov videl, da imajo na odbijačih drugačen odtenek barve kot na karoseriji. Zgleda, da na plastiki barva drgač bledi kot na plehu.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Po maj 16, 2005 4:36 pm

s.Hio, sm vidu v živo te pikce v laku k jih omenjaš- a je bla tvoja tista Vectra, k je bla par urc nazaj parkirana pr študentskih domovih tm pr Kardeljevi ploščadi?

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Po maj 16, 2005 4:41 pm

Če je navadna rdeča barva, pol skor sigurno ni lakirano in samo zapoliraj.
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po maj 16, 2005 5:38 pm

s.Hio je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:ce je lak dol sel okoli crk, pol treba lak dat na novo gor.

Po moje mas prav. Barva je navadna in ni metalik, potem ni sel lak dol temvec barva, ali kaj jaz vem.

Danes sem probal it cez z nohtom in sem pogruntal da so prav luknjice tiste bele pikice. Bom sel do kakega majstra tle v ljubljani, ko bom strihal se letvice da mi popravi vse skupaj, mogoce pa se spolira cel avto, ker barva odstopa za en do dva odtenka med plehom in plastiko in zgleda kot bi bil avto ruknjen in barvani odbijaci na novo, pa niso bli, ker je ta avto pri hisi o 0.0 km

Vrjetno je tisto belo spodaj podlozna barva, tak da z poliranjem nebos nic reso, ker je ocitno barvo okruslo.
sicr pa do avtolicarja idi.
lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov