Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Masten amortizer

Napisal/-a Marsovček So apr 30, 2005 9:55 pm

Zadnje čase opažam, da je en amortizer malo masten. Kaj to pomeni za njegovo življenje - bo treba zamenjat? Sicer držijo že dobrih 120 kkm...

Poleg tega postaja mastna tudi notranja manšeta - kako dolgo se da shajat s tem (preden začne kapljat? ;)

LP!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So apr 30, 2005 10:14 pm

zdaj nimaš kaj veliko za premišljevat....če imaš z amortizerji že 120k narejenih potem niso več bogsigavedi kaj pa en ti že spušča,tko da enostavno menjaj obadva pa bo. glede manšete pa tudi,zamejaj jo,po poglej še na drugi strani če je kaj prepereta oz. strgana
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček To maj 03, 2005 4:45 pm

Po malo razmišljanja sem se odločil, da bom manšeto poskusil zamenjati kar sam. Zdaj pa: jasno mi je, kaj je treba narediti na notranji strani. Kaj pa zunaj (pri kolesu)? Najprej odtegnem tisto veliko matico na sredini, kaj pa potem? Je treba komplet razdreti zadevo (vse končnike itd.) in odšravfat vse kar vidim :) ali obstaja bolj enostaven način? Gre se pa za Clio '96.

Glede amortizerjev: kaj bi bolj pasalo - Monroe reflex ali Kayaba excel G (vem, že 100x premleto...) Ma kdo kake izkušnje?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To maj 03, 2005 4:50 pm

če bi napisal kater avto imaš bi ti ostali lahko še odgovorili....nekateri imajo v zglobu varovalko za raztegnit,pri nekaterih pa zglob samo dol udariš...no odviješ tisto veliko matico na aksi oz. polgredi po slovensko :) ter odviješ matico vijaka zgloba vilice ter nato iztakneš zglob,drugače akse ne boš dobil iz pesta...

glede amortizerjev kateri so boljši...hmm jst ti bom pa rekel sachs :P

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To maj 03, 2005 7:30 pm

Šmeks dej še enkrat preber post...... mogoč boš vidu da piše CLIO 96".....

:P :) :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To maj 03, 2005 7:40 pm

lisko je napisal/-a:Šmeks dej še enkrat preber post...... mogoč boš vidu da piše CLIO 96".....

:P :) :D

upsa...ma v letih sm pa švoh vidm že :D čist spregledu...

am pomoje ima clio tko narejen kot r5 da homokinetičnega zgloba ne morš iztaknit,ampak no saj tebe zanima za notranjo manšeto,tko da boš mogu akso celo proč uzet pa potem morš kar mal na silo da notrajni del dobiš narezen...morš ene plehke odkrivit...ma težko jst tole povem mi je lažje narest :) pa saj če se boš lotil boš že videl kako in kaj...

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Sr maj 04, 2005 11:04 am

Hmm... torej bo še kar dela s tem.

Pri amortizerjih sem pa izbor nekako zreduciral na monroe/kayaba, samo se še vedno ne morem odločit... Mnenja zaželjena...

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Če maj 19, 2005 4:59 pm

Update
Do zdaj sem prišel do tega, da mam v prtljažniku par novih amortizerjev.

Zdaj pa: je dobro, da se sprednji del avta guga na plinskih, zadnji pa na (9 let starih, a še dobrih) oljnih? Pa kako naj vem, če so tudi tiste gumice na vrhu amortizerja za zamenjat (ležaj, al kako se že temu reče...)?

PS: avtomobilizem.com je postal tako lep, da ga bo treba s sončnimi špeglami gledat 8)
Zadnjič spremenil Marsovček, dne Ne maj 22, 2005 4:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Ne maj 22, 2005 4:15 pm

A res noben ne ve, kako je s tem?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov