Napisal/-a plazydor Sr maj 25, 2005 11:32 am
Kupil sem en star avto. Narediti sem hotel servis (menjava olja filtrov in svečk). Pri svečkah se je zelo zakompliciralo. Namreč, ker so nile svečke z zelo veliko prevoženimi se je ena dobesedno zlepila z glavo. In tako se je med odvijanjem odtrgala. Nisem imel kaj drugega, kot da sem zamenjal glavo in kupil novo tesnilo. Zdaj je 600km po menjavi tesnila. Glavo pa sem zategnil na 80Nm
Naj omeni, da je to 1.6i 16v SOHC motor Honda Civic
Avto mi sicer med vožnjo zelo lepo oz. odlično deluje. Zelo dobro potegne in poraba je izračunan 6,5 l/100km z zmerno vožnjo.
Problem pa se pojavi, ko po 20 minitni vožnji začne na mestu motor tresti kot da bi deloval samo po treh valjih in belo kadi. Ko dam gas malce pocuka in potem spet med vožnjo deluje normalno (tudi ko vozim pod 2000RPM).
Kolikor vem, da bel dim pomeni voda v zgorevalnem prostoru. Ko sem to opazil sem takoj začel dnevno kontolirati olje in je še vedno kot nov brez kašnih smetmi. Sem pa opazil, da mi je na 600km nekam izginilo pol litra vode.
Kako to težavo najbolj elegantno rešit.
PS.: Svečka se mi je odtrgala zaradi malomarnosti prejšnjega latnika, ki je avto samo vozil in nič na njega dal. Naj se maprej zaje... drugi. Takim bi z veseljem prevrtal koleno in potem...
- Priponke
-

Samo Bog mi lahko ukazuje, ostali me pa morajo poslušat