Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

crknu dalinski ključ

Napisal/-a bridgestone Če maj 26, 2005 8:57 pm

alo crknu mi je daljinec pri seatu (kluč), dela samo na pol metra od avta pa še to če ni sonca. torej očitno je da je prešibak signal, zdej pa kaj bi to bilo. :cry:

baterije niso , ker so nove, tipke so tudi dobre in ni videt kašnih poškodb na samem vezju. na servisu so mi rekli da je zihr kjuč in ne sprejemnik v avtu, nov ključ je pa 14.000 sit :D

aja pa to me še zanima kako je sploh toti ključ narejen. ko ga razstaviš gre na dva dela, en je oddajnik, drugi je pa mehanski ključ, zraven je pa eno navitje v kapsuli, veliko 1X3mm. avto se da odklent brez tote kapsule, vžagat se ga pa ne da oziroma čim vžge takoj crkne, torej je očitno to za blokado motorja. sam sm mislu da je to bolj fensi speljan in da ima ključ v vezju zapisano kodo ki jo stalno oddaja, je pa očitno samo ena tuljavca, ki jo senzor pri ključavnici pod volanom zazna, torej ubistvu bi loh avto odpelu kr z majhnim navitjem žice in ponarejenim ključem:?: :?:
odklent se ga da pa kr brez te tuljavce :?: :?:

sej pol se sploh ne čudm če tolk avtov odpeljejo, sej je ajfah k pasulj :evil:

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Če maj 26, 2005 9:38 pm

Ne ni tako enostavno odpeljat avta. Tisti čipek (moj je od Philipsa) ima noter tuljavico, v kateri se generira napetost in nato pošlje kodo. Ob ključavnici pride ena tuljava, skozi katero teče izmenični tok (da čip dobi napetost) in sprejemnik. Upam da sem dovolj razumljivo opisal. Podobno delujejo tisti ključi za kavne avtomate. Vsaj tako je pri mojem ključu od C3 - ja.

Si siguren, da je baterija OK? Poskusi vezje očistit z alkoholom

Uporabniški avatar
ALFA 166
Novinec

Kraj: LOGATEC

Napisal/-a ALFA 166 Če maj 26, 2005 9:40 pm

Tko je nm na meganu sou kljuc! Kontrolne lucke na kljucu so delale sam avto se na daljinca ni mogu odklent ce se pa na daljinca ni mogu odklent ga pa nisi mogu zakurblat zarad enih kod k so notr v kljucu in ce racunalnik vziga teh kod ne sprejme nimas z avtom kej pocet! Pa smo ga odslepal do malgaja v lj. pa so nm narocl nou kljuc prouzaprou daljinc (k ns je prsu 34.000sit) so nam ga zrihtal nove kode v racunalnik vnesl tko da to je to! Zdej pa na sreco use dela tko kt je treba ns je pa servis prsu okol 50.000kosou! Tko da bo najbols da ga odpeles v avto servis pa naj ti narocijo nou kljuc vnesejo kode v racunalnik pa bo spet ql! Lp!
NE SE BAT NE GA SRAT!

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone Če maj 26, 2005 11:18 pm

Primoz_86 je napisal/-a:Ne ni tako enostavno odpeljat avta. Tisti čipek (moj je od Philipsa) ima noter tuljavico, v kateri se generira napetost in nato pošlje kodo. Ob ključavnici pride ena tuljava, skozi katero teče izmenični tok (da čip dobi napetost) in sprejemnik. Upam da sem dovolj razumljivo opisal. Podobno delujejo tisti ključi za kavne avtomate. Vsaj tako je pri mojem ključu od C3 - ja.

Si siguren, da je baterija OK? Poskusi vezje očistit z alkoholom

kje maš pa v avtu izmenično napetost :D
kaj ti trdiš da je zraven ključavnice ena tuljavca ki je priključena na električno tok tako da generira magnetne silnice ki se potem v tujavi (ki je v ključu) spremenijo v električni tok potreben za napajanje čipa. torej je pol v tej stekleni kapsuli zalit čip in tuljavca? sm zakaj pa pol tudi mehansko zaklepanje in odklepanje avta z ključem ni tako zaščiteno?
ker ko ga zaklepaš ali odklepaš z daljincem na ključu se sigurno prenaša tudi koda ki jo mora računalnik v avtu prepoznati da reagira.

ja kar se pa baterij tiče sm pa zmeru napetost in je dovolj visoka 6V, in kontakti so tudi čisti tako da res ne vem zakaj ne dela, mogoče je pa na vezju kašna antenca ki se je poškodovala, in zato signal ne potuje dalj kot pol metra?
ali pa v samem vozilu sprejemna antena ni vredu, BTW na katerem mestu pa sploh sprejema signal daljinca?

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Pe maj 27, 2005 6:08 am

Predlagam da probaš odklent z rezervnim ključem, pa boš videl a je napaka v kluču al v sprejemniku.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone So maj 28, 2005 6:42 pm

Tomaz40 je napisal/-a:Predlagam da probaš odklent z rezervnim ključem, pa boš videl a je napaka v kluču al v sprejemniku.

ja na žalsot je to seat in ma samo navadn rezervni ključ!

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 So maj 28, 2005 6:54 pm

pejdi po nov ključ da ti naredijo. smo imeli isti primer na golf 4.
na servis in uni elektronski del ti bojo zamenjali, samo ga je treba neki kodirat.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov