Nasveti in napotki ter povpraševanja...

jony
Novinec

klima pri corsi

Napisal/-a jony Ne maj 29, 2005 5:14 pm

Prejle sem se šel mal pelat s corso. pržgem avto pa klimo in mal počakam. Kmalu je začelo nekaj kapljat pod motorjem in ratal je en velik flek na asfaltu, pogledal sem in ugotovil da je to voda. Odprem haubo in vidim da so cevi od klime mokre in da iz tam kaplja. A je to normalno al ne?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne maj 29, 2005 5:17 pm

kondenz....ni panike
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Ne maj 29, 2005 5:19 pm

Temu se reče kondenz. Klima to vedno dela in če tega ne bi počela, je klima pokvarjena!

To je prou, sem pa že parkat vidu, k je kdo gledu pod avto kaj za en hudič kapla. :D
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Ne maj 29, 2005 5:20 pm

Kondenz. Včasih se to še posebej opazi pri avtobusih, ko iz klime dobesedno "teče".
SlikaSlika

jony
Novinec

Napisal/-a jony Ne maj 29, 2005 5:24 pm

ok dobr, sam prej še nisem opazu tega, eno uro nazaj pa vidim en velik flek na tleh. Kako pa je kej z ugašanjaem avtomobila pri prižgani klimi. A moraš prej ugasnit klimo al ne?

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Ne maj 29, 2005 5:33 pm

jony je napisal/-a:ok dobr, sam prej še nisem opazu tega, eno uro nazaj pa vidim en velik flek na tleh. Kako pa je kej z ugašanjaem avtomobila pri prižgani klimi. A moraš prej ugasnit klimo al ne?

Ja, te lužice so normalne pri klimi.
Z ugašanjem pa je tko, da ti klime ni treba ugašat pred ugašanjem avta, ampak samo ugasneš avto in naslednjič, ko ga užgeš, imaš klimo že prižgano.

Pr nm mamo vsi že nekej let avte s klimami, pa sm teh lužic že čist navajen in sploh ne opazim tega, da teče, pol mi je pa lan enkrat sošolc reku, da mi neki iz avta teče, pa sm celo paniko naredu kaj je zdej narobe. Jao
Licet volare si in tergo aquilae volat.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov