Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

katalizator trese....zakaj?

Napisal/-a Dariooo Po maj 30, 2005 9:41 am

zivjo....no zadnje case sem opazil da ko grem recimo v klanec gor in imam avto na nizjih obratih (2000-3000) in rabi ful moci da klanec izpelje (v bistvu se malcek muci po domace povedano, ker ne dam v nizjo prestavo) se slisi iz izpusnega sistema da neki ropota, v bistvu kot da mi neki v auspuhu skace.to se slisi nekje na sredini avta (tam kjer je katalizator).fora je to da ce sm jz z avtom na miru in dam po gasu je tisina, tko da ne morem tocno ugotovit kaj je.druga fora pa je ta da ima katalizato 10mesecev.ok ni original samo ne vem kaj bi lahko bilo narobe?
hvala za pomoc ;)

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po maj 30, 2005 9:46 am

Mogoče je izpušni sistem slabo pritrjen in kam tolče, mogoče je v ceveh ali izpušnem loncu kak kamneček... Preveri gumijaste nosilce na katere je izpuh obešen. A maš kako garancijo na katalizator? Če ja, potem pojdi reklamirat in povej, da ti od menjave katalizatorja nekaj tolče.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po maj 30, 2005 9:49 am

svadreb je napisal/-a:Mogoče je izpušni sistem slabo pritrjen in kam tolče, mogoče je v ceveh ali izpušnem loncu kak kamneček... Preveri gumijaste nosilce na katere je izpuh obešen. A maš kako garancijo na katalizator? Če ja, potem pojdi reklamirat in povej, da ti od menjave katalizatorja nekaj tolče.

hmm.....ma cudno mi je to recimo da ko sem parkiran in dam gas od prostega teka in do kakih 5000 pa se nic od nic ne cuje a tu bi mogu lih motor ful poskocit in se nic ne cuje....buu...
hmm...glede garancije nimam pojma.....bom pogledal te nosilcke samo pa mi je cudno, ker ce ni bi mi vedno nekam tolku ;)
no vseeno hvala

Uporabniški avatar
ar35s
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a ar35s Po maj 30, 2005 10:15 am

Ena možnost je, da katalizator ob obremenitvi (pri 2000-3000 obratih) tolče ob zaščitno pločevino - toplotno izolacjio (vsaj pri meni je tako :evil: ).
SlikaSlika
Nonsense in BASIC.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po maj 30, 2005 10:20 am

Kadar je motor obremenjen, kot v tvojem primeru, ko voziš v klanec v visoki prestavi in z nizkimi obrati, mu pojenja moč, se začne "napenjati" in skupaj z izpušnim sistemom začne tresti. Takrat je čisto možno da kam tolče. Ko pa ti navijaš obrate pri neobremenjenem motorju, je ta lepo miren in posledično tudi izpušni sistem, ki je pritrjen nanj.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po maj 30, 2005 10:31 am

V katalizatorju je ena snov, ki je notri fiksna. Ker imaš katalizator star je notri ta snov začela razpadat in je že malo odstopila in sedaj počasi ti gre to v cevi - vedno težje bo vozit in vedno bolj se bo avto matral - lahko pa ti tudi zabaše cev ali lonec s smetmi. Probaj dat katalizator dol - vmes eno cev in probaj vožnjo po hribu - boš videl, da bo šlo mnogo lažje.

Zamenjaj katalizator!
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po maj 30, 2005 10:37 am

nebivedu je napisal/-a:. Ker imaš katalizator star

CE JE KATALIZATOR STAR 10 MESECEV......NITI ENO LETO NIMA SE......in to je staro al kaj????

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po maj 30, 2005 11:17 am

Dariooo je napisal/-a:

CE JE KATALIZATOR STAR 10 MESECEV......NITI ENO LETO NIMA SE......in to je staro al kaj????

Mogoče je bil pa v trgovini na polici 10 let prej - probaj ga porukat in če notri ropota je za zamenjat - pa še to - če je samo 10 mesecev star, ti ga morajo v garancijskem roku zamenjat - garancija je ponavadi 12 mesecev.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po maj 30, 2005 11:20 am

nebivedu je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:

Mogoče je bil pa v trgovini na polici 10 let prej - probaj ga porukat in če notri ropota je za zamenjat - pa še to - če je samo 10 mesecev star, ti ga morajo v garancijskem roku zamenjat - garancija je ponavadi 12 mesecev.

a 12 mesecev je garancija tud za katalizatorje od konkurence? ki js namrec nism kupu original....
uh....se racun ne vem ce sm ga sparvu :(

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po maj 30, 2005 11:39 am

Če kupuješ vedno preveri če imaš garancijo - ponavadi je za vsak tak del garancija - kok pa je pa ne vem. Sam dam rajš 1000 ali 2000 sit več, sam da je garancija vsaj 12 mesecev, ker sploh ni nujno, da boš po prvem mesecu opazil napako in če nima garancije ponavadi ni take kvalitete.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po maj 30, 2005 11:41 am

zakaj 3x?? :-P :-P :-P

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po maj 30, 2005 11:46 am

Ma neki me linija zajebava, pa služben firewall je tok zoprn.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Po maj 30, 2005 3:44 pm

A si MI-ja že postavu na cesto? :shock:

Uporabniški avatar
HONDEK
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HONDEK Po maj 30, 2005 5:04 pm

Za kakšen avto že gre :?:
Gasilec z srcem dušo in telesom =)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po maj 30, 2005 5:48 pm

pugi405 je napisal/-a:A si MI-ja že postavu na cesto? :shock:

ne ne.... ;) mi se caka....ni casa za njega...naj pociva se malcek...dokler ima cas :twisted:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To maj 31, 2005 7:05 am

A si probal potrest katalizator?

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo To maj 31, 2005 10:12 am

nebivedu je napisal/-a:A si probal potrest katalizator?

kdaj? ;)
ne ne ni blo casa....maybe danes zvecer al ju3..... sej ko bom bom povedal kako in kaj
ale cao

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To maj 31, 2005 2:02 pm

dost rado se pri kksnih avtih dogaja da un pleh ki sluzi kot toplotna izolacija dobi luft in zacne roporat in ma tak bedn plocevinski zvok pr dolocenih obratih. drgac pa mozno tud da ti avto tok demfa da je zamasu katalizator v 10 mescih :twisted: sam upam da ni to zadnje ;)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo To maj 31, 2005 2:07 pm

Voith je napisal/-a:dost rado se pri kksnih avtih dogaja da un pleh ki sluzi kot toplotna izolacija dobi luft in zacne roporat in ma tak bedn plocevinski zvok pr dolocenih obratih. drgac pa mozno tud da ti avto tok demfa da je zamasu katalizator v 10 mescih :twisted: sam upam da ni to zadnje ;)

da mi avto tok demfa? kaj da primem sskj v roke da vidim kaj to pomeni al mi kr ti poves???
mah....ja ja tud ta plocevina je mozna ja.....ker je lih nek tak plocevinast zvok...morem pac pogledat ;)
ale cao
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov