Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Maxxo
Nov uporabnik

Clio dci šobe

Napisal/-a Maxxo Če jun 30, 2005 3:50 pm

Pozdrav!

Pri našem Cliu (letnik 2002, 90.000 km) so se pred kratkim pričele prižigati kontrolne lučke (stop, elektronika in simbol z obliko motorja in napisom stop). Avto smo peljali na Renault servis, kjer so najprej ugotovili, da je pokvarjena ena grelna svečka, katero so zamenjali. Vendar pa so se lučke ponovno začele prižigati pri približno 3000 obratih med vožnjo v klanec (enako kot pred posegom). Avto je šel ponovno na servis, sedaj pa so ugotovili, da je potrebno zamenjati šobe, kar naj bi stalo 200.000 SIT.

Ker Renaultovim serviserjem ne zaupam več (drago plačujemo njihova ugibanja napak), bi vas strokovnjake vprašal kako in kaj je s to menjavo šob, ter ali je možno da je napaka kje drugje, oz. če je možno zamenjavo kje opraviti ceneje.

Hvala za odgovore in nasvete.

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Če jun 30, 2005 3:51 pm

po mojem so kar šobe. pogost pojav pri renaultu.
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če jun 30, 2005 5:21 pm

Mam isti problem na cliu 02 letnik... šobe so ja.. sej se da dobit 1 sama tut za 70k samo problem je da sem mel avto na 5 različnih servisih... 2 sta rekla da je prva šoba. en je rekel da je 3tja četrti je rekel da niso šobe peti pa ni nič ugotovil.... neznana napaka je rač javil.

Kaj sem naredil? dal sem odklopit kontrolne lučke, dokler ne ugotovimo kaj je dejansko narobe. Kriv je slovenski dizl (umazan)... To ko se prižigajo v bistvu ni nič hudega avtu.. Namesto da šprica pač teče gorivo... Tisto gorivo ki viška priteče v motor pa gre pač nazaj v kesl po drugi cevki.. Vsaj tako mi je bilo rečeno upam da res drži to :) aja pa še to.. izogibaj se rabljenih šob.. ni nujno da so kaj boljše od te tvoje zdaj.

klical sem na siemens slovenija ce s eda kaj uredit ceneje.. pa se ne da. V nemčiji stanejo 4 šobe 1000eur kar je dražje kot tu. Posamična pa se ne da.

lp

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če jun 30, 2005 8:42 pm

sem pravkar govoril z mamo.. in je pravkar napisala pritožbo in jo poslala na renault slovenija.. ne strinja se z ceno šobe.. zaradi vrednosti avta 8) 8) 8)

bom sporočil ko bobimo odgovor od teoretikov v lj :D :D :D :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], jurman101 in 9 gostov