Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Benz pumpa fiat punto 96 letnik

Napisal/-a [g0ran24] Ne maj 01, 2005 10:31 am

Lep pozdrav vsem forumaš....

Po dolgem času se zopet oglašam z eno težavo...

Ta težava leži (vsaj mislim) da v benz pumpi ki se nahaja odzadaj pod sedeži in pod pokrovom ki je zašraufan z 3 šraufi...diagnoza je taka da se mi lučka ki javi pritisk bencina ne ugasne ( lučka na armaturi) zdej ko avto vžgem zelo trese ker so pač preniski obrati in z malo gasa je lepo miren...zdej me zanima če ma kdo mogoče kako shemo napeljave benz pumpe da bi preveril signale ki grejo v njo (5 žilni konektor) da preverim če je to vse vredu, in me zanima če ma benz pumpa posebej kako varovalko mogoče da bi še njo preveril drugače mi pa ne preostane druzga kot zamenjava pumpe...

Lep pozdrav in vsem hvala za odgovore

[g0ran24]
In the end there can only be one :P nism se nč druzga spomno :D

user562
Novinec

Kraj: jesenice

Napisal/-a user562 Ne maj 01, 2005 11:38 am

Tam nimas kaj merit na stromu.Pumpa dobi ali ne dobi stroma da pa bi prekinjali bi se ti poznalo pri voznji.Pumpa je ze slaba in jo bos moral menjat,isto sem imel jest problem pri lanci je delala in ni .In ko sem jo zamenja je bilo ok.Preveri pa se kable in filtre.

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [g0ran24] Ne maj 01, 2005 4:50 pm

user562 je napisal/-a:Tam nimas kaj merit na stromu.Pumpa dobi ali ne dobi stroma da pa bi prekinjali bi se ti poznalo pri voznji.Pumpa je ze slaba in jo bos moral menjat,isto sem imel jest problem pri lanci je delala in ni .In ko sem jo zamenja je bilo ok.Preveri pa se kable in filtre.

kable sm prevero na pumpi če so ok in je vse ok filtr pomoje tud ker se mi je to zgodilo kr naenkrat vjutro ko sm se vstal pa hotel se odpelati z avtom...z njem se lahko zdej vozim s tem da bol kontroliram gas sepravi ko vpalim avto mal več gasa dam da se ne trese da so v normalnih obratih

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne maj 01, 2005 4:52 pm

kaj ko bi spucal motorček prostega teka...mogoče ti ravno zaradi tega v prostem teku tko laufa posledično računalnik zazna da neki ne štima ter se ti zato lučka prižge
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [g0ran24] Ne maj 01, 2005 4:54 pm

šmeks je napisal/-a:kaj ko bi spucal motorček prostega teka...mogoče ti ravno zaradi tega v prostem teku tko laufa posledično računalnik zazna da neki ne štima ter se ti zato lučka prižge

jaz ko dam kontakt se vedno počaka prvo da se lučka ugasne šele potem se avto vpali zdej pa se lučka ne ugasne sploh

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne maj 01, 2005 5:02 pm

drugače pa kolikor je meni znano imajo skor vsi ti modeli težave z cuknjem,z lučko ter tako dalje...

poznam nekoga ki se je ravnal tako kot je mu bilo kdo rekel....prvo je zamenjal lambdo sondo (novo) nič bolje,nato je dal rabljeno benz pumpo - situacija ista,kasneje zamenjal še šobo (rabljena) isto se dogajalo....no potem meni pripelje avto...se nekaj dni vozim z njim dela normalno lučka nič ne gori....pregledam vse živo če je kje kakšna slaba masa oz. kontakt....no njemu se je kdaj med vožnjo prižgala lučka,avto pocukal kdaj celo crknil ter neki časa ni vžgal...

no zamenjam mu glavni rele (pri požarni steni) in avto mu dela zdaj....tko da lahko je ta varianta,motorček prostega teka (kot sem že zgoraj napisal) ali pa tesnilo glave če ga še nisi menjal....v ostale variante bolj dvomim da so vzrok....pa veliko sreče pri popravilu:)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Ne maj 01, 2005 6:05 pm

jaz sem dal za pumpo 21kSIT + nekaj dela.

drugače je pa res tako da je lahko tudi kaj drugega kot pumpa, če je pimpa slaba potem se ti pozna to pri vožnji da avto cuka, ne vleče kot bi moral. Pri meni je bilo celo tako hudo predno sem jo dal menjat da sem stopil da gas pa ni bilo nič od avta. Pedalko do podna avto pa še vedno nič pospeška. Peljal se je toliko kolikor je imel prej hitrosti in se je obnašal kot da bi z mašino zaviral. 2x sem skoraj na cesti ostal ker je potem komaj komaj vžgal.

na uradnem servisu nimajo 30 minut kaj delat za tlak zmerit in ti verjetno ne bojo nič zaračunali, ali pa 1/2 ceno če so količkaj fer. Jaz imam + izkušnje tako z Celjskim FIAT servisom kot z Lj. Na Ljubljanskem sta mi mehanika celo 2 dni napake iskala pa ni šef pol nič zaračunal. Včasih je fajn če maš avto tolk u qurcu da se še mehaniku zasmiliš ;)

čiščenje motorčka prostega teka ponavadi ne prinese dolgotrajnega izboljšanja
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [g0ran24] Ne maj 01, 2005 9:22 pm

red_mamba je napisal/-a:jaz sem dal za pumpo 21kSIT + nekaj dela.

drugače je pa res tako da je lahko tudi kaj drugega kot pumpa, če je pimpa slaba potem se ti pozna to pri vožnji da avto cuka, ne vleče kot bi moral. Pri meni je bilo celo tako hudo predno sem jo dal menjat da sem stopil da gas pa ni bilo nič od avta. Pedalko do podna avto pa še vedno nič pospeška. Peljal se je toliko kolikor je imel prej hitrosti in se je obnašal kot da bi z mašino zaviral. 2x sem skoraj na cesti ostal ker je potem komaj komaj vžgal.

na uradnem servisu nimajo 30 minut kaj delat za tlak zmerit in ti verjetno ne bojo nič zaračunali, ali pa 1/2 ceno če so količkaj fer. Jaz imam + izkušnje tako z Celjskim FIAT servisom kot z Lj. Na Ljubljanskem sta mi mehanika celo 2 dni napake iskala pa ni šef pol nič zaračunal. Včasih je fajn če maš avto tolk u qurcu da se še mehaniku zasmiliš ;)

čiščenje motorčka prostega teka ponavadi ne prinese dolgotrajnega izboljšanja

se tak je tud men morm ga neki časa prosit da pride do neke hitrosti

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [g0ran24] Če maj 05, 2005 10:32 am

evo avto zrihtan dela zdej tip top :)

napaka: cinšpula

strošek: 14k

punto powah

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Če maj 05, 2005 11:11 am

kako si pa ugotovil kera je kaput, k sta 2?

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [g0ran24] Če maj 05, 2005 11:36 am

red_mamba je napisal/-a:kako si pa ugotovil kera je kaput, k sta 2?

prvo na prvi ko je motor laufo kabl ko gre na svečko izklopo a ne in je avto crkno...ok vštekam nazaj vpalim avto in probam na drugi cinšpuli isto in lej ga avto ni crkno

Vrabec
Nov uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a Vrabec Po maj 30, 2005 10:14 pm

A je možno d zarad cinšpule kdaj med vožnjo na moment zmanka štroma - men je zadnč k sm ga užigu radijo crkno in se sam nazaj vžgal, prov tako se je zmešalo daljincu zarad tega izpada....

Drgač mam pa tut jst iste probleme z mojim (75) in mi zadnje cajte še prosti tek nagaja pa dns mi še užgal ni - ks sm verglu in pol k sm nehu mi je kt d bi zrak šopu med bencinom oz. kt d bi eno pretakanje zraka med tekočino slišu....
Sicer kolk pa stane cinšpula brez dela??

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba To jun 07, 2005 6:26 am

in kje v Lj. se da to kupit, k jst sm dons spet skor na cest ostal, 10 min sm stal na cest pol je pa le vžgal :roll:

zdej bo pa zgleda res tuljava crknala ker se pogosto dogaja da avto cuka in da se lučka prižiga

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [g0ran24] To jun 07, 2005 7:17 am

red_mamba je napisal/-a:in kje v Lj. se da to kupit, k jst sm dons spet skor na cest ostal, 10 min sm stal na cest pol je pa le vžgal :roll:

zdej bo pa zgleda res tuljava crknala ker se pogosto dogaja da avto cuka in da se lučka prižiga

lahko pogledaš na odpadu al pa v kaki trgovini z avtodeli mislim da nebi smel bit problem nabave...

ko sm jst rihto je reko električar prid čez eno uro in je takoj skočo po cinšpulo pršo
nazaj pa zmontiro

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Sr jun 08, 2005 6:09 am

sem probal kabel dol vzet med obratovanjem pa je pri eni špuli avto crknil samo 1x. sem pa opazil da pri tej špuli k je 1x crknu avto da slabše oziroma manj. močne iskre :roll:

tako da bom menjal tistu tuljavo pol bom pa videl kako bo.

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Po jul 04, 2005 1:28 pm

sm menal cinšpulo k je dala slabše iskre pa je blo 14 dni vredu dons je blo pa spet za popizdit, k sm pršu pa do sneberja na avtocest sm pa glih kumi dol z avtoceste pršu :evil:

bom vidu kako bo k bom šel iz šihta, kr zgleda da bo treba še drugo menat. Razn če je še zmeri slaba iskra na ta novi tuljavi pol pa neki z računalnikom ni vredu in to me je najbolj strah :?

Adijo Slovenija
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], jurman101 in 6 gostov