Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
peroo
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Alternator r5 campus

Napisal/-a peroo Sr jul 06, 2005 10:46 pm

Pozdravljeni!

Kdo ve mogoče, kje bi lahko v ljubljani ali bližnji okolici dobil alternator za petkico za normalno ceno. Možakar na avtoodpadu hoče zanj 8.000sit !

Pa zanima me tudi, če paše alternator iz r5 FIVE na Campusa.

LP Peter
toyota RULZ!!!!!!!!!!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jul 06, 2005 10:57 pm

Iz campus na five pa obratn paše...... med tem ko med ostalimi modeli ne paše ( GT, 1.7, diesel..)

Drgač nis napisu kaj te jezi..... ampak sklepa da so ti šle ščetke..... same ščetke pa pridejo 1800 sit..... menja pa ti jih en za eno pivo pa je stvar rešena..... edin če ti je crknilo kaj druzga.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
peroo
Nov uporabnik

Napisal/-a peroo Sr jul 06, 2005 11:09 pm

ne vem točno kaj je šlo. imel sem namen zamenjat kar celo stvar. Simptomi so bili pa takšni, se je najprej posvetila lučka za akumulator, potem so počasi začele ugašat luči, nato pa je cel avto" umrl". tudi žmigavcev nisem mogel več prižgati.samo še zapeljal sem na rob ceste. zgleda, da mi je cel avto laufal na štrom iz akumulatorja in ko se je aku izpraznil, je avto crknil. tako, da domnevam da mi je šlo nekaj na alternatorju, ker mi ni pokril niti sprotnih potreb po elektriki, kaj šele, da bi polnil akumulator.

Kaj misliš, da bi lahko šlo.

LP Peter
toyota RULZ!!!!!!!!!!

Gr3gA`
Nov uporabnik

Napisal/-a Gr3gA` Če jul 07, 2005 12:52 am

lisko je napisal/-a:Iz campus na five pa obratn paše...... med tem ko med ostalimi modeli ne paše ( GT, 1.7, diesel..)

s tem se pa ne strinjam!

kolegu je na five crkno alernator in sem mu dal od campuske ... in mu ni delal!!! potem sem mu dal od gtt alternator in ta mu se danes dela. vse je odvisno od tega kako mocen je in kak polni. jaz ti ga za 5000 prodam od campuske samo sem iz mb :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če jul 07, 2005 2:07 pm

Gr3gA` je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Iz campus na five pa obratn paše...... med tem ko med ostalimi modeli ne paše ( GT, 1.7, diesel..)

s tem se pa ne strinjam!

kolegu je na five crkno alernator in sem mu dal od campuske ... in mu ni delal!!! potem sem mu dal od gtt alternator in ta mu se danes dela. vse je odvisno od tega kako mocen je in kak polni. jaz ti ga za 5000 prodam od campuske samo sem iz mb :)

Jah no ja glede na to kok modelov petk je blo.. čist možn da ni pasalo.... ampak vem pa da paše iz FIVE 95 letnika na CAMPUS 91 letnik..... sem sam sprobal in dober vem da paše.
Da pa ni delal ko ste ga priklopli je pa čist možn da je bil pokvarjen že prej.... aja pa še ena fora je.... eni majo dva eni pa en priklop. Tist z enim priklopom so iskrini ( petke delane u SLO) Tisti z dvojnim priklopom pa so original francoski ( VALEO) Govorim seveda o tistih kablih ki pridejo na regler. ( tanki kabli.... debel kabel majo vse iste maso pa tko prek ohišja)

Ampak tud to foro se da nardit tko da se preveže en kabel pa stvar lepo deluje.

Tist da ne paše skrižem sem jaz mislu bolj pogon alternatorja( JERMEN) ker ene so mele mikro jermen ( dizli majo tko pa za ostale pa nisem ziher.... )
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če jul 07, 2005 2:08 pm

peroo je napisal/-a:
Kaj misliš, da bi lahko šlo.

LP Peter

Ščetke...... isto foro je men nardil na obeh petkah... lepo se pelam. ugasne prvo radio.... pol luči.... pol pa še avtek.
Slika

Uporabniški avatar
peroo
Nov uporabnik

Napisal/-a peroo Če jul 07, 2005 4:05 pm

Hvala za odgovor. Me pa še nekaj zanima: ker skoraj nikoli ne kupujem delov za avto (petkica je bila do sedaj zelo zanesljiva) me zanima kje se da dobit te ščetke.

LP Peter
toyota RULZ!!!!!!!!!!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če jul 07, 2005 6:25 pm

V vseh avto trgovinah.Reče se pa: regulator napetosti.
Slika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Če jul 07, 2005 7:08 pm

lisko je napisal/-a:Tist da ne paše skrižem sem jaz mislu bolj pogon alternatorja( JERMEN) ker ene so mele mikro jermen ( dizli majo tko pa za ostale pa nisem ziher.... )

ja to pa sploh ni problem!!
na alternatzorju odšravfaš jermenico dol in prišravfaš svojo!!
os od alternatorja je ponavadi ista, le jermenice se s časom/modelom spreminjajo!!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Če jul 07, 2005 7:39 pm

Gricko je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Tist da ne paše skrižem sem jaz mislu bolj pogon alternatorja( JERMEN) ker ene so mele mikro jermen ( dizli majo tko pa za ostale pa nisem ziher.... )

ja to pa sploh ni problem!!
na alternatzorju odšravfaš jermenico dol in prišravfaš svojo!!
os od alternatorja je ponavadi ista, le jermenice se s časom/modelom spreminjajo!!

Je problem verjem... os od dizla je dalša ko os od bencinca ( na alternatorju mislim.... tko da le ni tko enstavn kot se sliši:) Poleg tega ma dizl povsem drugač narjen šponar za jermen kot bencinc.... in verjetn se še bencinci med seboj po tem razlikujejo.. .
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov