Nasveti in napotki ter povpraševanja...

marsus
Novinec

je to za poliranje ali ne?

Napisal/-a marsus Ne dec 05, 2004 9:08 am

Zdravo

Mam punto letnik 2002 metalik grafitno sive barve.V teh dveh letih sem že pridelal pise in raze na laku.že če ga pogledam od strani se vidi kako bi rekel kot mavrica,kot da bi barva začela postajati mat.Verjetno je tudi nekaj prask od pranja verjetno.Vse praske pa so na laku ni toliko globoko da bi šlo do barve ali celo naprej.Zanima me če je to že zrelo za poliranje in kam v ljubljani naj ga peljem,ali naj se sam lotim tega in kako?

Hvala za odgovore

LP M.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne dec 05, 2004 9:15 am

matr ej, sam ga spoliri, ne boš valda daju 20k+ da ti ga spolirajo u pol ure :roll:

zavihat rokav,krpice in polirpasto v roke, pogledat film Karate Kid,da vidiš kako se kroži z rokami( first left,then right) kapiš ;)

BTW: to se mi zdi glup vprašanje, no :?

LP Killah bee ;)
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne dec 05, 2004 12:28 pm

Eno polirpasto uzames grobo da bos spravil mat dol, eno pa fino za finis, da se do barva svetla.

Golden eye
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a Golden eye Ne dec 05, 2004 12:43 pm

bom kr tuki neki vprašal:
Imam avto star 14 let in še nikoli ni bil poliran tko da je zgubil sijaj. In mi en model reku v avtopralnici da je treba čim prej to spolirat in ne na roke ampak mehansko poliranje. Je rek da ti na roke spoliraš 1 micron oni pa da 10 micronov. A je to res al neki nabijajo? (stane pa 16k sit)

aja pa še to je reku da oni to delajo 7 ur :shock: in da se moreš v naprej naročit?? :roll:

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Ne dec 05, 2004 12:52 pm

Ja jst sm svojega dal polirati pred nekaj tedni in ni lih trajal pol ure :P
Fantje so mi dal gor 5 nanosov + stekleno glazuro, tko da je bil avto tam kar lepo cel dan, jst sm pa vmes siht oddelal :)

Avto je bil res lep, lak je imel tisti sijaj... sam luknjice od kamenckov so toliko bolj bodle v oci, ker so toliko bolj izstopale iz tiste crnine. Sam jebiga, kaj naj... :?

Drugace pa tak tretman pride 35k SIT (jebiga drago je, sam tja vozijo pac tisti ki hocejo imet res dobro narejeno in ne tisto varianto 16k za 1 uro dela). Se pravi 4 nanosi + steklena glazura. Jst sem pac zaradi poznanstev dobil se en nanos gor pa cena je sla mal dol :mrgreen:
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

easy
Nov uporabnik

Napisal/-a easy Ne dec 05, 2004 8:32 pm

jz pa pa svojga (navadn barvni lak) spoliral kr s purolom, zelo dobro pobere plast barve dol, tak da dobi nazaj živo barvo. Dobr pa je če, še pol spoliraš s kakšno polir pasto.

Lp

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Ne dec 05, 2004 10:50 pm

Moj nasvet!
Ce bos doma poliral,kupi SONAX polirpasto(modre barve z srebrnim zamaskom)cena nekje okrog 2.500SIT je pa zelo kvalitetna in je za metalne barve!!!
Doma pa sigurno nemores spolirati avta,kot ti ga spolirajo v avtopralnici...Z tisto masino za 4.000SIT(ni niti priblizno podobna tisti v avtopralnicah-polirnicah) pa nebos kaj dosegel in ti predlagam,da ga kar sam spoliraj!!!Krpice in prijatelje in je stvar resena!!! :EE

Golden eye
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a Golden eye Po dec 06, 2004 12:32 am

Golden eye je napisal/-a:bom kr tuki neki vprašal:
Imam avto star 14 let in še nikoli ni bil poliran tko da je zgubil sijaj. In mi en model reku v avtopralnici da je treba čim prej to spolirat in ne na roke ampak mehansko poliranje. Je rek da ti na roke spoliraš 1 micron oni pa da 10 micronov. A je to res al neki nabijajo? (stane pa 16k sit)

aja pa še to je reku da oni to delajo 7 ur :shock: in da se moreš v naprej naročit?? :roll:

kaj pa ta fora k sem tle napisu da ne moreš na roke tko zdrgnt??

Uporabniški avatar
Ruff_RydeRR
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Ruff_RydeRR Po dec 06, 2004 11:13 am

ja to pomen da ti neki laka odstranjo če boš na roke drghu boš ratu Herku :lol: jst bi porinu tistih 16k bo k nov
My soul almost complete ;)

Uporabniški avatar
Ruff_RydeRR
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Ruff_RydeRR Po dec 06, 2004 11:37 am

ja res je mašina je supr edin krpice so bl tko tko
My soul almost complete ;)

polhi
Novinec

Napisal/-a polhi To dec 07, 2004 9:14 am

mene pa zanima ali zraven mašine ki jo kupiš v Merkurju dobiš tudi krpice ali jih moraš posebej kupiti. Če jih moraš posebej mi povejte kje in koliko stanejo.

polhi
Novinec

Napisal/-a polhi Sr dec 08, 2004 2:12 pm

zakaj pa ni vredu če se samo suče. Saj ko poliraš avto ročno tud krožiš

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm So jul 09, 2005 6:41 pm

jaz pa sem nekaj celo šmirglal in poliral z mašino za 150k sit in se sploh nič ne vidi, gladko pa je kot ogledalo.

Uporabniški avatar
RSI
Novinec

Kraj: obersburg

Napisal/-a RSI So jul 09, 2005 7:32 pm

poglej če boš sam poliral ti svetujem,da poliraš na roke,ker če poliraš na mašino moraš vedet na kakih obratih se ti suče ker se vsaka polir pasta drugače obnaša in se ti lahko naredi da si zapoliraš avto.tako da če hočeš imet uredu narejeno pojdi k profijem.Sonax pa to je pa čist navadn komercijalni shit
VIVE LE SPORT
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov