Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

zvizganje-skripanje

Napisal/-a Dariooo To jul 05, 2005 11:03 pm

Zivjo...
no js imam en problem...in sicer kadar grem z avtom v kako luknjo oz kak hribcek (npr lezeci policaj) se slisi v desnem kolesu oz tam okoli da neki zacvili....najprej sem mislil da je amortizer, ker je ze star, ter sem 1x v feltno ruknil....
pol sem pa bil pri vulkanizerju gume obrcat....sem ga uprasal in je reku da je to kak volanski koncnik oz kak zglob.
js sm tudi mislu da bi lahko bil stabilizator, ki je recimo ostal brez masti in ko se vzmet stisne oz raztegne on skripa, ker ni vec podmazan.kaj vi menite? ste imeli ze kak podoben problem??
Lep pozdrav pa hvala za pomoc, avto pa je VW passat .92.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Če jul 07, 2005 11:08 pm

a nihce ne ve kaj bi to bilo??? :(

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak So jul 09, 2005 2:54 pm

Jst bi reku d koncnik ni, iz koncnika poka k zavijas. Lahko je amortizer, kot sam sklepas, al pa zglob. Ne bom pa prevec pametn k se tut men ne sanja lih kej prevec...
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Ne jul 10, 2005 10:42 pm

Misak je napisal/-a:Jst bi reku d koncnik ni, iz koncnika poka k zavijas. Lahko je amortizer, kot sam sklepas, al pa zglob. Ne bom pa prevec pametn k se tut men ne sanja lih kej prevec...

jah....to se tud dogaja da ko zavijem mi poci ;)

hmm..tisto ki zvizga sm mislu da je lahko tam, kjer je fiksiran ....joj....tisto ki ima kolesi na priblizni visini, ce gre samo ena v luknjo..ja ja stabilizator...joj mi rabi da mi pride :P he he....ker lahko ni vec masti in skripa...buu...
amortizer upam da ni dej....
zglob? kaj homokineticni? ma to dvomim, ker je ful mocen kovinski zvok.ce bi bil zglob, bi ostal menjalnik brez olja, ker bi manseta puscala a ne? imam prav? edino da mi skirpa na koncu polosovine...ampak dvomim....
tako da js predvidevam da je stabilizator......kaj ima kdo se kako ideo?

LP ;)

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Po jul 11, 2005 8:26 pm

če je zglob hin ti ne pušča olja, ni to tam kjer so polosovine vtaknjene v menjalnik, ta zglob je na osi vmes.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po jul 11, 2005 10:21 pm

torstorm je napisal/-a:če je zglob hin ti ne pušča olja, ni to tam kjer so polosovine vtaknjene v menjalnik, ta zglob je na osi vmes.

na osi kiri??..polosovini? ma kaj ni ta zglob, ki js mislim na koncu polosovine in sluzi za to, da se prilagaja kolesu, ko mi obracamo volan?
al mislis na tisti zglob, ki je na volanski gredi in je pritrjen na pesto, kjer je rocica za pesto obracat==>obracat kolo?
kirega mislis?? ;)
LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov