Napisal/-a nejkica Sr jul 13, 2005 3:24 pm
Pozdravljeni,
Imam golfa III D in imam neko čudno okvaro. Verjetno je prisotna že od novega, samo sem šele sedaj bolj podrobno odkril.
Za kaj gre?! Že pri novem je bilo na pedalu sklopke čutiti neko tresenje. To je ko nogo samo malo nasloniš gor in ne pri pritisku. Tako je že ves čas (0-125000km).
Zadnjič sem se spravil malo pobrusiti rob diskov za zavore. Avto sem dvgnil na eni strani, vzel dol kolo, dal v četrto prestavo in spustil sklopko. Tako se kolo začne vrteti (disk) in ga je mogoče lepo pobrusiti. To sem počel že velikokrat pri drugih avtomobilih in nisem opazil nič nenavadnega.
Ko se je kolo začelo vrteti, je avto začel "vibrirati". Cel se je tresel s približno enako frekvenco, kot je čutiti na pedalu (po občutku). Enako je bilo na obeh kolesih).
Zanima me, če ima kdo kakšno izkušnjo s tem? Je kriva sklopka? Diferencial? Menjalnik?
Avto se drugače zelo lepo vozi in ni čutiti drugega, kot tresenje na pedalu, če je noga nanj le malce prislonjena (če je sklopka stisnjena se ne čuti nič). Niti ni bilo nobenih problemov v preteklosti, vseh 125000km. Avto in motor je kot nov, ni sledi o čem posebnem...
Prosim za nasvete,
Hvala