Nasveti in napotki ter povpraševanja...

skyer
Nov uporabnik

močan glas

Napisal/-a skyer So jul 23, 2005 7:22 pm

Prav lepo pozdravljeni!

sem lastnik daewoo nexie, pred nekaj dnevi se je ob pritisku sklopke pojavil čuden in močan zvok, ko le-to spustim, je vse ok. Sklopka ne drsi, prav tako nimam nobenih problemov z menjavo prestav. Bil sem pri mehaniku, le-ta je dejal, da ni še nujno menjati sklopko(da je nekaj narobe z ležajem) in da se lahko vozim še naprej, zaradi tega se obračam k vam, zanima me namreč vaše mnenje o vožnji avtomobila v takem stanju, v kratkem ga bom namreč potreboval za kar dolgo pot iz ng v mb. Kot rečeno, na avtu ni opaziti nikakršnih drugih problemov, le zaradi glasnega zvoka ne vem, če bi bilo pametno jet na vožnjo s takim avtomobilom. Kaj menite?

najlepša hvala vnaprej!
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus So jul 23, 2005 7:27 pm

NG -> MB dolga pot :lol:

Jaz se vozim z napol zjebano sklopko že 10.000 pa še ene 2, 3 se bom. Očitno se oglaša potisni ležaj, ampak dokler lahko normalno šaltaš (v rikverc, 3.-> 2.) in sklopka ne zdrsava ni krize.

Edina zajebana stvar je, če se ti strga zajla (kar pa nima nobene veze s tvojo stvarjo)- takrat pa sklopka pač ne dela.

Brez skrbi do severnega pola in nazaj 8)

Aja btw. ko je sklopka tko zjebana da šteješ zobnike pri menjavi pa je le dobro razmislit o menjavi (da ne bo kdo mislu da se je dobro za menjalnik vozit še 10.000 po tistem ko škrta :? )

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So jul 23, 2005 7:54 pm

dajte se zavedat, da kar koli je na avto občutno drugače da ni priporočljivo se dolgo vozit. Torej pri tebi se sliši ležaj sklopke ko pritisneš pedal. Vse lepo in prav,še najprej se ti bo lepo prestavljalo. Ampak če pogledaš naprej (ležaj se sliši) torej je malce pust oz. zariban,iz tega sledi da bo vedno slabše,nakar se lahko zgodi da ščasoma uniči košaro oz. razpade. In kaj potem...ja ostal boš nekje na cesti....torej če potem računaš vlečno službo potem vidiš koliko si prihranil s tem,ko si se eno leto tako vozil.

mislim pa,da odgovorim phoebus-u,da nexie-a nima zajle ampak ima že hidravlično.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

skyer
Nov uporabnik

Napisal/-a skyer So jul 23, 2005 8:53 pm

Sprva najlepša hvala za odgovora!

se popolnoma strinjam s tem, da se ni priporočljivo dolgo vozit z avtom v takmu stanju, če ne drugega, mi gre že samo zvok pošteno na živce, poleg tega imam že dovolj izkušenj z nezaželenimi postanki na cesti, tako da se jih ne želim več :) a bi me na štajerskem prišlo popravilo bolj poceni kot pa tukaj (kar se stroškov za delo tiče), kot primer npr.menjava dihtunge tukaj->86.000, tam 38.000 sit, kdo bi si mislil, da je lahko takšna razlika?!

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jul 24, 2005 11:03 pm

Men se potisni ležaj oglaša že ( verjeli ali ne) 65.000 km........ sklopka prime normalno in prav tako se lepo šalta...... ko bo odpovedlo vse skupi pač bo..... pri petki se tko al tko menja cela košara z lamelo in ležajem vred.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po jul 25, 2005 12:41 am

aha, to pa nisem vedu da ima nexia že hidravlično- pol pa sploh super.
Mislim- kar sem hotu povedat je da se brez skrbi pelji v MB; avto ti ne bo razpadu na teh 300km za tja pa nazaj ;)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jul 25, 2005 1:32 am

Pr men se pa sliši ko sklopko spustim (in to v leru) kakležaj nabija (sliši se en tak dk-dk-dk-dk-dk) ko jo pa stisnem pa stvar utihne.Ka je to hudo narobe al še lahk čaka ene 40kkm ko bom kuplungo sfrdirbu da bo začela drset??
LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Po jul 25, 2005 10:58 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Pr men se pa sliši ko sklopko spustim (in to v leru) kakležaj nabija (sliši se en tak dk-dk-dk-dk-dk) ko jo pa stisnem pa stvar utihne.Ka je to hudo narobe al še lahk čaka ene 40kkm ko bom kuplungo sfrdirbu da bo začela drset??
LP!

Potisni ležaj te fuka! men je to delal na Favoritki ko sem jo kupu in potem ko sem jo prodal:) naredu sem pa znjo cca. 30 k km. pomoje ti ne bo kr tko riknlo ziher ne. sej če pogledaš mal v druge ... ns jst skor v vsakem slišim to kleklanje v prostem teku če ni kuplonga stišjena. ni panike @TrijoAdijo furaj dok ne pokne :)

aha pa še o moji bivši favoritki sem pa slišal sem da se zdej z njo srbi al bosanci vozjo :lol:. pa pomoje niso šli ležaja menjat :)
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po jul 25, 2005 2:25 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Pr men se pa sliši ko sklopko spustim (in to v leru) kakležaj nabija (sliši se en tak dk-dk-dk-dk-dk) ko jo pa stisnem pa stvar utihne.Ka je to hudo narobe al še lahk čaka ene 40kkm ko bom kuplungo sfrdirbu da bo začela drset??
LP!

Ce sklopko spustis in je v leru se ti vrti mala os v menjalniku potisni ni prtisnen ob kosaro torej so ti sli lezaji v menjalniku strosek je kr dost velk.

Uporabniški avatar
obi
Stalni uporabnik

Kraj: rojstni šentjur

Napisal/-a obi Po jul 25, 2005 2:58 pm

H,m sem bral pa nisem zasxledil svojega problema zato ga piešm. NO takole je men pa se nekaj oglasi ko šaltam in sicer neki kovinski zvok tako kot da bi bilo nekaj razlahljano pa še to se ne vedno recimo samo ko prestavljam v višo prestavo iz višje v nižjo pa ni slišati nobenega čudnega poklanja klikanja in prasketanja.
Štrom for WIFE ( ups for life )

Slika

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Po jul 25, 2005 5:54 pm

tud pri meni se je na enem avtomobilu slišal tak kovinski zvok al kako bi opisal..ampak zgolj pri menjavi v nižjo prestavo. pa nekako mislim da je bil potisni ležaj. ampk dobr tko se je vozu še 10.000 km, pol za naprej pa nevem več kaj je bilo 8)

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po jul 25, 2005 6:35 pm

Matr folk neznate opisovt okvar. Te vase zvokove morte bl natancn opisat so ponavljajoci se z obrati stopnjujejo se pojavljajo v dolocenih obratih.....
Matr to je kda bi reku ko fukam zeno se slis kovinski zvok ker so najbrz zrahljani sraufi postle a ono skripajo mogoce fedri ker je poslta lesena pa sraufi nimajo ob km ribat :)

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Po jul 25, 2005 6:38 pm

pomojem bi blo najbolš da bi posnel nekako zvok :P pol bi blo lažje razložit

Uporabniški avatar
obi
Stalni uporabnik

Kraj: rojstni šentjur

Napisal/-a obi Po jul 25, 2005 10:34 pm

No zvok se pri meni pojavi samo ko premaknem prestavno tročico v višjo prestavo in nič prej in samo v višjo prestavo pa še to ne zmirej in ne vedno pri istih prestavah. Dost natančn
Štrom for WIFE ( ups for life )

Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jul 26, 2005 11:08 am

tešo je napisal/-a:
Potisni ležaj te fuka! men je to delal na Favoritki ko sem jo kupu in potem ko sem jo prodal:) naredu sem pa znjo cca. 30 k km. pomoje ti ne bo kr tko riknlo ziher ne. sej če pogledaš mal v druge ... ns jst skor v vsakem slišim to kleklanje v prostem teku če ni kuplonga stišjena. ni panike @TrijoAdijo furaj dok ne pokne :)

aha pa še o moji bivši favoritki sem pa slišal sem da se zdej z njo srbi al bosanci vozjo :lol:. pa pomoje niso šli ležaja menjat :)

Glih učeri sem se menu z mehankerjem k dela na pooblaščenem ford servisu in je reku da se sliš potisn lager in da se nimam kej sekirat.Ko bo kuplunga zdrava za v penzijo se pa itak menja poleg še ta lager.

@Tešo: Zadnč sem bil v AvtoSalonu rabljenih vozil v Župelevcu pa se mi je zdelo da sem vidu enga takga škodilaka kot je bil tvoj.Očitno sem se zmotu.
LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To jul 26, 2005 7:07 pm

Jebemti.... sem vedu, da ne smem brat vsega kar kracate na tabli. It`s a bad đuđu. Dons se mi je strgala zajla od sklopke. Sm plenk je nardilo...... pa shit no go no mo`. :evil: :evil: :evil: Ostal ob cesti.
P.s. šlepal me je AMZS, sem član... tko, da sem sm kuponček dal. :) Je pa hudo k se sliš tist "snap", pa pedal notr pade... brrrrrrrrr. Maybe bo v četrtek že v redu... :pray: :vrum
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov