Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mirko53
Nov uporabnik

Informacijski panel v SAAB 9.5

Napisal/-a mirko53 Pe jul 29, 2005 8:57 am

Na LCD displayu od informacijskega panela(SID) mi ne dela cel kup segmentov,tako da
je praktično neuporaben.Nekdo mi je rekel,da je kriv agresivni spray za armaturo
(tisti italijanski,ki se tudi pri nas povsod prodaja in lepo diši).
Nikjer nisem zasledil,da bi se dobil samo display,temveč le cela enota,kar pa seveda
sploh ni poceni!
Ali ima kdo kako izkušnjo in nasvet?

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe jul 29, 2005 5:10 pm

Stavim da je to LCD panel? Povezave med steklom in ploščico pa so narejene s takim gumijastim "zebrastim" trakom?? To niti ni tak problem popravit ;) Moraš ga razstaviti narazen (dobesedno), da prideš do samega displeja, ki je navadno v tankem kovinskem ohišju. To ohišje (oziroma okvir) je z malimi kaveljčki vtaknjeno skozi ploščico tiskanega vezja in spodaj upigano - da ga drži na mestu. Te kaveljčke pač upigaj, vzemi okvir ven, pa še LCD in vse kar je zraven, pa vzemi eno vatirano palčko in očisti & osuši vse kar vidiš. Če ne, pa ti to lahko opravi tudi kak RTV serviser. Če pa imaš namesto zebra- traka, tako tanko folijo z prevodnimi progami na njej, pa povej.
To velja nasploh za veliko večino LCD displejev za katerekoli aplikacije.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

mirko53
Nov uporabnik

Napisal/-a mirko53 Pe jul 29, 2005 6:41 pm

Dobro,panel ali display je itak eno in isto.Ali pa recimo lepo po slovensko:prikazovalnik!
Diagnozo mi je pa postavil ravno RTV mehanik.Gre pa žal za trakec na katerem so
natiskana vezja do LCD segmentov.In ta vezja naj bi(in to čisto verjamem) nažrl ta
dotični spray(zdi se mi,da se imenuje Max).
Kdor se spozna na prevodnost mu ne bo čudno,da se v hladnem vremenu še nekaj vidi,
sedaj ko je vroče,pa skoraj nič.Več kot nerodno,saj ne gre le za podatke s kompjuterja,
temveč seveda tudi z radia.Pa seveda ura pa temperatura.
Pomoč oz.kak nasvet prosim zato,ker sicer ta "malenkost" stane v najboljšem primeru
kakih 60000Sit,saj bi moral zaradi nažrtih vezij menjati celo enoto.Približno kot da bi
zaradi slabe svečke menjal motor!

mona
Nov uporabnik

Napisal/-a mona Pe jul 29, 2005 8:02 pm

mirko53
Nov uporabnik

Napisal/-a mirko53 Pe jul 29, 2005 9:20 pm

Lepa hvala!Bom poskusil,če se bo kaj dalo storiti!
Vsekakor je kriv SAAB,ker bi morala stvar biti bolje tesnjena!Na splošno sicer velja,da
je tale board computer morda celo najšibkejša točka tega avta!Tudi za upravljat!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov