joze2 je napisal/-a:Lp,
sonček je napisal:Pri avtu se mi dogaja neki čudnga ko ga vžgem se iz mašine sliši neprijeten zvok kot bi vžgal traktor ali starejši dizelski motor
Včeraj ko sem šel iz ljubljane se mi je na pol poti prižgala lučka za olje tako sem avto vstavu,pogledov za ole pa ga je blo dost sm se kr začudu kako je to možn pol sem se vsedu v avtu in šel naprej in je delal pa ni več posvetla. Nvem kako je tu možno da se je pržgala.
glede na tvoj opis, je na ležajih motorne gredi premalo pritiska, sploh pri zagonu mrzlega motorja. Zvok, ki ga slišiš je posledica tega. Verjetno uporabljaš slabo olje (poceni), motor je že kar obrabljen in je zato stanje še slabše.
Dobro olje se ne odcedi tako zelo in prepreči naslednji zagon "na suho".
-možno je, da je črpalka že toliko obrabljena, da pri majhnih vrtljajih ne ustvari več dovolj pritiska.
-zablokiran delno odprt varnostni ventil na oljni črpalki.
-obrabljenost ležajev in čepov na motorni gredi.
Prižiganje kontrolke je tudi posledica premajhnega pritiska. Lahko je seveda tudi samo pokvarjen indikator pritiska, kar pa je glede na neprijeten zvok malo verjetno.
Torej, najprej preveri (izmeri) pritisk olja v motorju.
Pozdravljen
je lahko kakšna nevarnost motorja da mi med vožnjo crkne al se bodo posledice počasneje pojavljale kokr vem je za ta motor zelo veliko delov.
lp