joze2
Potrjeno! tako in nič drugače in pika!

joze2 je napisal/-a:Lp,
nisem niti omenjal Hyundai servisov.INFINITI je napisal/-a:Jože ne vem od kje ti ta spisek, ampak je popolnoma napačen, glede na to da sem lastnik coupeja in da imam knjižico pri roki, bi rekel da nisi ravno dobro obveščen.
Olje, oljni filter vsakih 15 tkm
zraćni filter menjava vsakih 30tkm
Svečke 60 tkm kontrola in po potrebi menjava(bolje da kot ne)
En kup jermenov in španarjev 90 tkm
Vodna črpalka 120 tkm
če je to spisek iz tvoje servisne knjižice, potem moje navedbe niso popolnoma napačne.Kot vidim je razlika pri menjavi svečk in zobatega jermena.
Ne bi se strinjal, da sem slabo obveščen, saj so podatki iz servisne dokumentacije izdane 2004. Podatki veljajo za Coupeja z motorjem G4F ali G4GR ki je bil narejen do 07/1998 in za vozilo ki ni voženo samo občasno. Kontrola svečk pri 60.000 km, je realna samo, če so vgrajene svečke s platinasto elektrodo, če pa so navadne, pa ni Hyundai nobena posebnost, se menjajo na 40.000 km. In za navadne svečke je za omenjeni avtomobil interval menjave predviden na 30.000 km.
Za jermen in seveda napenjalce pa je za kasnejšo izvedbo, po 08/1998 predviden interval 50 milj ali 5let.
Tudi če so ti podatki napačni, kot praviš, niso v škodo avtomobila. Takšne podatke je navsezadnje posredoval Hyundai, nisem se jih izmislil jaz.
Poldy je napisal/-a:Aja, kaj pa pomeni druga številka 10W-40 (40 v tem primeru)?
INFINITI je napisal/-a:Ne vem iz kje vlečeš te podatke, ampak bom še enkrat povedal; lastim si coupeja in redno ga servisiram; zdej al naj ti poskeniram knjižico al ne vem kaj - ne piši napačnih podatkov. Navadne svečke NIKOLI ne menjaš na coupeju 30 tkm ampak na 60. kot drugo platinaste svečke za hyundai vozila pridejo v menjavo šele pri 90 tkm.
Pa mislim da bom še naprej verjel uradni servisni knjižici od hyundai europe in mehanikom na pooblaščenem servisu ne pa tvojemu postu.
Lucky je napisal/-a:kle bi pa čist podpru INFINITIja ker so pri hyundaiju servisni intervali na 15k km (nekje piše 40k km)in da so v servisnih knižicah zihr zapisani km in ne milje(zapisano 5 let ali 50 k milj)
marko stare je napisal/-a:V knjižici lepo piše kdaj in pod kakšnimi pogoji se vršijo določeni servisi. Navednih več režimov v katerem avto deluje;večina mestna vožnja, prašne poti, extremna vročina, mraz in še bi lahko našteval. In tega se potrebno držat, kar potencialno vpliva tudi na servisne posege, olje, filtri, jermeni idt. Za naše SLO pogoje bi pač naj veljal prvi večji servis na 90000 km. ali nekje štiri leta pač odvisno kar prej izpolniš(zobati jermen-ta je itak najbolj potreben zamenjave, če nočeš kakšne ropotije po havbo) no vsaj tako svetujejo serviserji. Tako piše v moji knjižici iz konca leta 2000.
Verjetno pa je pri novih modelih, kaj spremenjeno!
lp
Poldy je napisal/-a:Hm, samo zakaj pa je potem Valvoline maxlife(za starejše avte) samo 10W?
Aja, kaj pa pomeni druga številka 10W-40 (40 v tem primeru)?
Dario je napisal/-a:Glede olja lahko nekaj povem!
Ko sem sam točil valvoline not, se mi je v avtu na vsake toliko ko je bil mrzel slišal ropot, vse dokler se ni malo ogrel, cca 1min
Nato mi je serviser priporočal za accente castrol in glej ga zlomka zvoka ni več![]()
Sicer stane liter 2400sit
ampak vsen, sam da ni tistega sounda.
Ure so malo drage ja, kar se tiče servisiranja!
Samo kosi sami pa ne, hyundaie vozimo in servisiramo že 16let in napram kolegom, s katerim primerjam cene? se mi zdi to ceneje.
Naj omenim samo eno zanimivost, Sklopka za lantro ali accenta stane 13k če to ni pocen pol nevem![]()
Lp
Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 15 gostov