Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ančka
Nov uporabnik

radijska antena

Napisal/-a ančka To avg 30, 2005 10:55 am

en lep pozdrav. mam trenutno eno dilemo kva narest in sm ugotovila da mi bote tukej še nejbl znal pomagat, zato mam za vs eno vprašanje. nameravam namreč na golf 2 dat novo radijsko anteno in dilema je ta, kam na streho naj jo dam: spredaj ali zadaj.

pa lahko tud mal poveste vaše izkušnje z montiranjem te antene, na kaj je treba pazt, pa prosm povejte kam bi jo vi dal in ket se po vašem mnenju zdi, da bl paše, al spredej al zadej na strehi pa lahk tud poveste mogoč kakšna naj bo, ne vem al kle obstajajo tipi anten al koko?

hvala vam za odgovore pa lepo se mejte

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr avg 31, 2005 7:11 am

Mislm da obstaja neko pravilo, da naj bo antena čim dlje od mašine zarad motenj. Večina avtov jo ma tako montirano zadej na strehi.

Uporabniški avatar
Xsara vts
Novinec

Kraj: ob Savinji

Re: radijska antena

Napisal/-a Xsara vts Sr avg 31, 2005 7:45 am

ančka je napisal/-a:... kam na streho naj jo dam: spredaj ali zadaj.

Seveda vsi novejši avti jo imajo sedaj na zadnjem delu strehe (je bolj moderno in športno).
Čisto vseeno je kam, samo, da ti bo všeč. Na moji Xsari je spredaj (pa mi je bolj všeč), novejše pa jo imajo zadaj.

Pri nakupu pazi, da bo kabel dovolj dolg (sploh, če bo antena zadaj), če ne rabiš še podaljšek kabla. Obstajajo tako imenovane "gti" antene, ki so takšne kot na original golfih. Lahko kupiš tudi antano z ojačevalcem.
Pri montaži je treba paziti, da antena ne bo preveč zadaj, da ne bo ovirala odpiranja vrat prtljažnika (to je problem pri golfu 4, če ima dodaten spojler potem antena vsakič podrgne po spojlerju)

LP, Daisy
JVC = Jaz Vozim Citroen-a

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr avg 31, 2005 8:18 am

Ce ti ne gre samo za izgled, ampak tudi za prakticnost in predvsem funkcionalnost, potem daj v blatnik, kjer je ze narejena luknja za anteno, eno motorizirano teleskopsko anteno. Ce pa ti gre za styling, potem takozvano 16V anteno na zadnji del strehe, ampak to majo ze vsi avti, tko, da...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če sep 01, 2005 4:07 pm

js sm si nabavu tisto z ojacevalcem ki se prilepi z notranje strani na sipo in sm jo nalepu na zadnjo sipo, tko da se je prakticno ne vidi. zelo fajn :)

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Če sep 01, 2005 4:52 pm

ki bi pa une kratke dobil?take ko so njveč 5 cm dolge?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov