Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Pucanje šob za špricanje šipe

Napisal/-a phoebus Po sep 05, 2005 10:10 pm

A ima kdo kak predlog kaj naj natočim v rezervoar za vitrex da mi bo malo spucalo šobe na brizgah? Vse (4) so najprej malo slabo špricale, potem sem jih prepihal z zrakom pod pritiskom pa tri delajo super, edino ena se je čisto zaštopala (bog ve, kaj je prejšnji lastnik tankal noter namesto vitrexa da se je zabilo); te zadnje z s pihanjem, buciko ipd. ne morem spucat.

Sicer sem podobno zadevo že reševal na škodi, samo tam si dvignil pokrov od havbe, vzel dol šobe, potunkal v kokakolo za par ur, spucal z alkotom in je blo super- pri novem pa bi moral razdret pol avta (brisalce dol, plastiko pred šipo dol) in bi raje probal s kakim "močnim" ""vitrexom""....

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po sep 05, 2005 10:13 pm

Kakšen je to avto, da moraš razdreti pol avta :?:

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Re: Pucanje šob za špricanje šipe

Napisal/-a black Po sep 05, 2005 10:15 pm

phoebus je napisal/-a:potunkal v kokakolo za par ur

lol :D :P

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po sep 05, 2005 10:22 pm

Safrane. Treba je odšeraufat dol cele brisalce in odstranit celo plastiko ki je pred šipo spredaj. Brisalcev pa ne bi dol dajal sam.. v bistvu sem probal, saj matica je šla lepo dol z gedorami, samo brisalec je bil ali prirjaven ali pa nekako drugače zašponan v vijak, tako da si na silo nisem upal.

Ja, kokakola razžre vse! Naprimer, za hlajenje računalnikov (vodno) se uporablja grelce od avtomobilskih kabin. Ker tisti "ta boljši" iz bakra pozelenijo in ratajo nasploh umazani in grdi (računajte, da so najboljši grelci iz starih Lad), se jih lepo vrže v kokakolo za noč in je shiny!

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po sep 05, 2005 10:36 pm

Za snemanje nosilcev brisalcev obstaja snemalnik- abciger,... šobe pa osebno čistim- namočim v cilit ( če je pa nova bolj poceni, npr.150-500 sit) pa se s tem ne zezam. Špricni cilit na šobo (pazi na lak haube), počakaj 10 min in izpihaj (upam da pihaš nazaj- kontra kot voda teče) in še 1x pazi na lak. Avti (sodobni) pa že več kot 15 let nimajo cu ampak alu grelce. Tu pa je cilit strup :!:

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po sep 05, 2005 10:39 pm

Aha, kul, bom dal eno cunjo čez lak do kamor bi lahko "špricnil" cilit (sej okoli šobe je samo plastika) pa poročam- bom probal jutri!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po sep 05, 2005 10:45 pm

Ma kakšen Cilit pa podobna strupena sranja. Navaden jedilni kis dela čudeže.
Sprazn posodo pa nalij liter čistega kisa. Pust ene 10 minut pol pa sprazn posodo - prek šob seveda. V bodoče pa samo destiliranio vodo uporabljaj. 50 Sit liter.

Tko smo rešl problem pr kolegovmu C5, ko mu je senzor težil da ni vode kljub temu da je bla, navadna izpod pipe in ne destilirana seveda.
Zadnjič spremenil AgitatoR, dne Po sep 05, 2005 10:52 pm, skupaj popravljeno 3 krat.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
APN
Novinec

Napisal/-a APN Po sep 05, 2005 10:46 pm

Vzem kompresor , pa preprosto spihaj , če pa nimaš kompresorja , se zapel na Petrol in spihaj z cevjo za polnit gume . Jst sem to naredu in je še zdej dobro . :D

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po sep 05, 2005 10:48 pm

Hehe bom sprobal še s kisom- pred cilitom ker ga imam doma, Ašičevega tamočnega :twisted:

Apn: Sem napisal, s kompresorjem sem uredil tri, četrta pa se je pri tem čist zaštopala [očitno sem svinjarijo izpihal v zadnjo šobo]...

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po sep 05, 2005 10:49 pm

Kis je ok za tekoče čepe, za strdek star 10 let, pa je samo za vlaganje gobic.

Uporabniški avatar
Hartkor
Nov uporabnik

Kraj: Ajzoula

Napisal/-a Hartkor To sep 06, 2005 8:17 pm

Če ne sem jaz našel v obi-ju prav neko tako sredstvo lih za čiščenje teh šob. Sem ga sprobal in mi je lepo očistlo celoten sistem. Tako da zdaj lahko jezim vse ljudi in jim špricam na šipe ko se mi preveč za rit lepijo :lol:

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric To sep 06, 2005 9:22 pm

APN je napisal/-a:Vzem kompresor , pa preprosto spihaj , če pa nimaš kompresorja , se zapel na Petrol in spihaj z cevjo za polnit gume . Jst sem to naredu in je še zdej dobro . :D

Kolikor jaz vem, ima sistem za špricanje vode na šipo nepovratni ventil. Če pihaš zrak pod pritiskom noter, ga uničiš. Šobe se zamašijo zaradi vodnega kamna, zato je priporočljivo točit destilirano vodo.
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr sep 07, 2005 4:09 am

kva pa ce bi kr 24 karatne metlce se v navezi z destilirano vodo uporablju, a to bi blo ok?

v sobo ti je prsu en trd delec, in lahko tut da je netopen, tko da dobod nekje zlo tanko bakreno zicko in z njo mal spuci, al pa spihi s kompresorjem, sam prej dej cevko dol pred nepovratnim ventilom.

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Sr sep 07, 2005 8:45 am

Voith je napisal/-a:kva pa ce bi kr 24 karatne metlce se v navezi z destilirano vodo uporablju, a to bi blo ok?

v sobo ti je prsu en trd delec,...

Tisti trd delec je vodni kamen, ki se izloča v vodi polni apnenca! Zato sem napisal, da priporočam uporabo destilirane vode. Potle, pa naj se vsak sam odloči, kaj bo natočil noter.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov