Nasveti in napotki ter povpraševanja...

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Menjava jermena in tesnila glave

Napisal/-a FLINK To sep 13, 2005 11:13 am

Pred mesecem sem imel redni servis in avto je star 5let in mehanik mi je rekel, da je sedaj treba menjat jermen, s tem ko ga zamenjajo menjajo poleg tudi tesnilo. Avto mislim met do jesenu drugega leta zato se mi zdi strosek tega kr velik-okoli 110.000sit bi prslo vse skp.To na reno servisu
Kaj priporocate?da naj pocakam d ga prodam se eno leto-sam se mi ne zdi pametno.
Al bi kje drguje v kaki firmi al pa sam kupu jermen in tesnilo in kje drgje pr ksnem k zna zamenjal vse skp?kaj bi prslo upostev?
hvala za info
Lp
:)

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To sep 13, 2005 11:44 am

Glej. Prvič: ne šparaj na jermenih, da ne bomo čez kak teden brali, da ti je utrgalo jermen in je šla mašina k vragu. Če ti ni za menjat prodaj avto, pa novemu lastniku povej, da ga nisi menjal (dodam za vsak slučaj, da ne bo avto potem imel ravnokar opravljen servis kot toliko drugih na avt.net-u)

Drugič: Če bi prebral katerokoli temo o renaultu na tem forumu bi že zdavnja vedel, da niti približne ne vozi na pooblaščen renaultov servis. Mene je menjava na devetnajstki prišla cca 12k SIT delo in material. Torej lepo k fušarju in to je to...
Torej izpljuni tistih par jurjev in zrihtaj je moj nasvet.

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To sep 13, 2005 11:55 am

Koliko km pa imaš že prevoženih?
Pri pooblaščenih reno servisih ponavadi poleg jermena menjajo še vodno pumpo, ker je glih mimogrede. Pa čeprav je še dobra. Jaz je npr. na Twingu nisem, pa čeprav je imel avto 120.000 km. Niti ne vem, kaka dihtunga naj bi se še raven menjala, kot praviš. Menja se zobati jermen, napenjalec za ta jermen in ostali klinasti jermeni, kolikor jih pač je. To je to in to res ne more košptat 110.000 SIT. Pejt k enemu nepooblaščenemu mehaniku, pa ti bo zamenjal po "sindikalni" ceni. Jermeni pa tut ne koštajo tolk.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To sep 13, 2005 12:24 pm

fotr je odpeljal na BHS servis kjer imaš točno predpisano za vsak avto koliko je material in normirano koliko časa se menja tako da takoj veš koliko te pride in ni nobenega odmika od tega pa tudi če šraufajo 3 dni. saj te nič ne stane da vprašaš še tam koliko te pride.

in ja, na pooblaščen servis se ne vozi avta, razen če si ti bil ta ki je dobil sedmico na lotu :D
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina To sep 13, 2005 12:54 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:fotr je odpeljal na BHS servis kjer imaš točno predpisano za vsak avto koliko je material in normirano koliko časa se menja tako da takoj veš koliko te pride in ni nobenega odmika od tega pa tudi če šraufajo 3 dni. saj te nič ne stane da vprašaš še tam koliko te pride.

in ja, na pooblaščen servis se ne vozi avta, razen če si ti bil ta ki je dobil sedmico na lotu :D

No, ravno na BHS-u sem jaz menjal za cca 12k....

LP Mrcina
dihtunga.press

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To sep 13, 2005 2:09 pm

Pazi to.......
Jaz sem pred dvema letoma menjal jermen......
Na uradnem reno servisu so rekl material z delom okol 60 jurjo......

Potem sem pa še na original WV servis kjer so mi za material in delo računali 20 jurjo.....

Avtek je pa R5
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To sep 13, 2005 2:41 pm

zakaj bi menjal še tesnilo (hmm so mogoče mislili tesnilo glave - lahko da kje že olje ali pa voda vn tišči) ampak pustmo to...ker nimam pojma kaj so mislil.

Glej če boš menjal zobati jermen,obvezno zamenjaj še vodno črpalko,ker skor vsi renaulti imajo uscano takrat ko menjaš jermen (opažam iz lastnih izkušenj) tko da pač zamenjaš vse jermene,vodno pumpo,napenjalec,ter rolco če ima (nevem ker avto imaš) pa imaš potem mir in se voziš naprej brez skrbi...tko prišlo bi te pa max. 35.000 na nepooblaščenem servisu
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx To sep 13, 2005 4:36 pm

Za mojga Opla sem na pooblaščenem servisu plačal manj z delom,kot pa da bi vzel neuriginal robo v kakšni trgovini.To pa zato ker ima Opel kpl.in je ceneje kot če bi kupoval tko.Aja dal sem neki čez 30k da so mi zamnjali jermen in napenjalce(so mislim da trije)Motor pa 2.0 16v

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Sr sep 14, 2005 11:08 am

Imam twingota, star je bil zdej 5let in ma prevozenih okol 60.000km. bil sem na servisu pred dvema mescoma nekje in je zatrdil, da treba pri renaultu menjat pogonski jermen, ko je avto enkrat star 5let in zraven zamenjajo tesnilo glave...ceno mi je rekel okoli 110.000sit ampak je kaperal da sm mel takrat zav., reg , servis in je rekel naj v bliznji prihodnosti menjam.
tudi sam sem mnenja da treba menjat in se ne tko okol vozit ceprav ga mislm met se eno leto samo.
sam ne vem kako morjo bit tko gromozanske razlike med servisi in tko k en nardi...razen ce ste vi mislili jermen drugi...!
Lp
:)

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Sr sep 14, 2005 11:52 am

Glej, vrejemi nam na besedo, pri renaultu so razlike med pooblaščenim in nepooblaščenim servisom ogroooooomne. 110k se mi za pooblaščen servis še ne zdi veliko, kolega je dal okoli 150k na scenicu, pa še en primer, pri cliotu je pri 20kkm zablokiralo zadnje pakne, stroški popravila+dve novi gumi-110k SIT!!!! Za zadnje bremze!!!!

Tako da kar lepo k nepooblaščenemu, ostanek denarja pa pretopi v alkohol/potroši na ženski/kupi lite feltne/pač kar ti paše...

Edino ne vem kaj ima tesnilo glave zraven, to absolutno ne spada pod redni servis, pa tudi če bi bila fuč, ti najbrž ne bi mehanik rekel, da se kar pelji še nedoločen čas.... Že zato je mogoče bolje, da mehanika zamenjaš...

LP Mrcina
dihtunga.press

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Sr sep 14, 2005 11:54 am

Mrcina je napisal/-a: pa še en primer, pri cliotu je pri 20kkm zablokiralo zadnje pakne, stroški popravila+dve novi gumi-110k SIT!!!! Za zadnje bremze!!!!

LP Mrcina

ha ha točno to se je zdj men zgodlo- zadne pakne zablokirale.-- plačou sem 15k brez gum, k mi jih ni uničlo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov