Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

xenonke/trajnost občutljivost-vaše izkušnje

Napisal/-a sablač Če sep 15, 2005 6:20 pm

pozdravljeni 8)
zanima me ena stvar kako je z trajnostjo in občutljivostjo ksenonskih žarnic.
zanimajo me vaše izkušnje, ker zadnič mi je negdo pojamro da mu v laguni žarnca crkne kmal po tistem ko bolj na trdo v kaksno jamo prleti.....
jaz pa mam to namen na en zlo strsan avto namontirat pa ce je tak pol bom sam se za zarnce delo :roll: aja komplet zarometi z elektroniko so od bmw 5 8)
lep bencinski pozdrav
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če sep 15, 2005 7:49 pm

da kse crkne mora biti že fejs jama, mislim, da on menjava H7, ker z kse bi že bankrotiral

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Če sep 15, 2005 8:03 pm

Xenonke so občutljive na ugašanje in prižiganje,nekaj cajta traja da se ogrejejo in priporočljivo je da se jih prižge po nekaj sekundah po vžigu avtomobila in ne pred ali takoj po vžigu. Pa če ti crkne ena žarnica morš hitr zamenjat ker čene ti crkne še ta druga...

ŠTEF
Nov uporabnik

Kraj: ravne na koroškem

Napisal/-a ŠTEF Pe sep 16, 2005 12:34 pm

Po informacijah avtomobilskih prodajalcev bi naj xenon imel življesko dobo kot avtomobil, v praksi pa je to mal drugač- meni je začela rumeno svetiti na 180000 prevoženih km.Je pa problem montirati xenon ker moraš imeti obvezno avtomatsko nastavitev višine in pa pranje žarometa ,tako predpisuje zakon.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe sep 16, 2005 1:16 pm

V navodilih od mojga avta piše, da se daje lahko noter samo original lampe (xenon), ker se lahko od drugih proizvajalcev bolj grejejo in uničijo parabolo- a je to res (in ne smem kupit za 9k na od strica na bolhi), ali je to samo nabijanje da pač prodajo original?

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Pe sep 16, 2005 1:23 pm

meni se vseeno zdi da to niso xenonke ampak h7 žarnice z xenon plinom. renaultam tako ali tako crkujejo žarnice ko po tekočem traku, znanec ima thalio pa mu na vsakih par tisoč crknejo, meglenke pa sploh nočejo delat, tak da... če bi imel xenon lampo, bi mislim da moral menjat celo luč, kar pride 100-150 000 sit!!!

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe sep 16, 2005 1:34 pm

AlexMazda: med xenon in H7 je zeloooooooooooooooo velika razlika. H7 npr. tudi puntotom zeloooooo crkujejo, pa cliotom baje rade kdaj grejo; samo za to ni kriva žarnica ampak izvedba luči (če se žarnica preveč greje, ali pa če jo kdaj kaj nahitro zahladi, bo prej šla).

Xenonke ne crkujejo po tekočem traku nikjer- na original servisu te menjava xenonke stane 40+ tisoč, medtem ko boš dal na original servisu za H7 5 jurjou; če jo menjaš sam pa jo dobiš na bencinski za 2 jurja.

Tako da razlika je velika- če ne drugo, vsaj finančna ;)

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Pe sep 16, 2005 2:09 pm

ja saj...

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Pe sep 16, 2005 3:18 pm

vsaka luč z lečo še ni xsenon, čeprav je to en moj kolega doumel šele po dveh letih vožnje s puntom
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov