Nasveti in napotki ter povpraševanja...

alesroki
Nov uporabnik

MEgane II in okvare mehanizmov za el. dvig stekel

Napisal/-a alesroki Po sep 19, 2005 7:45 am

Sicer vem, da je to znana napaka in da je bilo o tem že veliko napisanega ampak mene zanima kako to napako odpraviti za vedno. Ok no za čimveč časa.

Zgodilo se je sledeče:

Zlomila se je plastika (tista na sliki) in zajlo (pletenico) je potegnilo preveč daleč v mehanizem in zato se je zapletla okrog osovine navojnega koluta ... ampak pustimo zdejle detajle.

Moje vprašanje je sledeče: Glede na to, da stane zamenjava mehanizma pri Renaultu 70k sit in so najverjetneje tile koščki še vedno plastični (beri lomljivi) me zanima ali kdo ve kje bi lahko dal narediti take stvarce iz aluminija, da ne bo več težav z lomljenjem le teh.
Seveda mi je poleg omenjene plastike uničilo tudi zajlo ampak to sem že uredil (dal sem narediti enako).

Hvala in lp, Aleš
Priponke
DSC00031.JPG
DSC00029.JPG
dotični problematični delček.

Uporabniški avatar
puter
Novinec

Napisal/-a puter Po sep 19, 2005 8:24 am

To bi bolj spadalo v "popravila in okvare na vozilih" se men zdi...

alesroki
Nov uporabnik

Napisal/-a alesroki Po sep 19, 2005 8:42 am

Se strinjam ampak ne vem kako se premakne temo ..

A lahko nekdo to naredi, da ne bo zmešnjave.

Se opravičujem za pomoto .... začetnik pač.

lp.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po sep 19, 2005 9:01 am

Vzem ta košček s seboj, pa pejd k enmu šlosarju. Ti bo zavaril eno cevčico na en plehec, pa mal povrtal, pobrusil... in bo košček narejen.

Kyuss
Nov uporabnik

Napisal/-a Kyuss Po sep 19, 2005 9:01 am

To je pa res katastrofalna slika ...

Se ta plastika zaskoči na kakem zatiču pri montaži? Dvomim, da boš aluminijasto potem tako zlahka namontiral, razen če jo pritrdiš z vijaki. Čemu pa služi ta plastika?

alesroki
Nov uporabnik

Napisal/-a alesroki Po sep 19, 2005 9:08 am

Ja se zaskoči. Zadeva pa je montirana pri mehanizmu, za dvigovanje in spoščanje okna, in sicer notr prode zajla z ovojem (z plastično cevko) ven pa gre brez ovoja. Torej za košček nekako regulira dolžino zajle.

Upam da sem bil dovolj jasen.

lp.

P.S.: Slike so res zanič, ker so slikane s telefonom. Ko bom utegnil poslikati z digitalcem jih bom dodal.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po sep 19, 2005 9:37 pm

...ponavadi se plastika zlomi, če kaj zašteka: vodilo šipe, natrgana žica,... plastiko boš težko našel, razen če je komu crknil motorček, drugače pa imaš nove el. mehanizme na Anet-u za 26k....al pa da kje najdeš ročnega (na odpadu, ali novi če je poceni) in z dveh narediš enega :idea:

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Po sep 19, 2005 10:13 pm

daj mi mere pa bom jutr na praxi naredu.
še bolje nariši in napiši!
probi še dons...
lp
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Po sep 19, 2005 11:02 pm

jaz sm si jo sam naredil iz zeleza in vem da bo vecna, s tem da nisem strojnik, malo zeleza en star sfas aparat in malo domisljije pa gre... kake 2 urce dela...

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po sep 19, 2005 11:23 pm

Koliko je ta del velik?To bi lahko porezkal iz enega kosa ven, če je pa večji pa zavaril pa pobrusil kot je že bilo rečeno ali pa hard lotanje. Drugače bi se dalo pa mogoče kako drugače tudi narediti bolj enostavno in bi v končni fazi ta del opravljal še vedno isto delo in imel isti namen. V glavnem najdi enega rezkalca al pa pač enega ko kakšne dele dela ali pa ko ima kakšno malo domačo orodjarno pa ti bo to naredil zihr za pod 20k sit če ne še manj pa boš imel mir za skoz.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Po sep 19, 2005 11:36 pm

u glavnem pošli pm.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov