Nasveti in napotki ter povpraševanja...

modrina
Novinec

zvok ob odvitju pokrovčka na rezervuarju goriva

Napisal/-a modrina To sep 20, 2005 6:35 pm

Zanima me kako je izveden odušek za nafto pri corsi 1.3 cdti. Avto je še v garanciji . Moti me namreč to da ko odvijem pokrov od rezervuarja za gorivo se sliši kar močan uuuufffffff. Zvok se pojavi tudi če avto nekaj časa stoji , le da ni tako močan. Probal sem se tudi peljati nekaj kilometrov , ko ni bil pokrovček privit, pa sem ugotovil da avto ni imel prave moči.Na servisu trdijo, da je to normalno jaz pa mislim da je lahko kaj narobe z oduškom. Hvala za vaše cenjene odgovore!

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl To sep 20, 2005 6:38 pm

normalno je da nardi vušššššššššš, tko k če bi plastenko cocacole odpru...sam da pa ne voz normalno z odprtim pokrovčkom...to pa nebivedu...

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 To sep 20, 2005 6:42 pm

Rešitev je sipl ko pasulj!

Pri enem izmed trgovcev si izposodi corso za testno vožnjo in probaj. Če ne dobiš testne, probaj pri kakem dealerju probat kakšno rabljeni, ki mu stoji na parkplacu.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Kraj: Metropola

Napisal/-a _KL3_ To sep 20, 2005 7:07 pm

A ta tvoj uuuuffff je u smisli da not zrk potegne!?!
Ker če je pol to pomen da si prešpricu fizko u osnovni šoli!

če je pa k da vn pihne......pol pa dej eno sfukano gumico na pokrovčk pa se bo bl gumico slisal kukr pa tist uuuuuffffff pa se neboš rabu sekerat!!!! (joke).

To da avto ni meu prawe moči se mi zdi pa orng za lase prvlecena!!!!! (sorry brez zamere)

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks To sep 20, 2005 8:02 pm

men je prej to pr Pugiju 306 delal.pa mi v prvo ni blo nč jasn,k sm že kr neki kilometrov naredu,tank je pa še kar kazal da je poln---seveda,ker ga je skup vlekl--.no u glavnem problema nism več mel odkar mi je pri rodexu en povedal,da ko greš tankat morš uno lulo zabit čist not,ker ma 306 kao en sifon al kwa,mal sm že pozabu kaj točn mi je bleknu... :P

LP

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr To sep 20, 2005 8:30 pm

... mislim, da je normalno, ker črpalka vleče gorivo na podtlak, ima pa vgrajen en ventil, ki vedno vzdržuje določen vakum v rezervoarju... če podtlaka ni dovolj, ni vleka in črpalka goriva ne ustvari dovolj visokega tlaka na šobe, zato avto ne vleče brez pokrova....
Lesane, na bencincu je drugače, tam mu vakum izenačuje el.ventil, ki včasih crkne, nima nobene veze s zaščitnim pokrovčkom na rezervoarju... ventil se s testerjem aktivira in se vidi, če dela...

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Sr sep 21, 2005 9:26 am

Pri meni na Nissanu tudi tako naredi, pa avto čisto normalno dela. Torej očitno ni nič narobe.

Štraus
Novinec

Napisal/-a Štraus Sr sep 21, 2005 9:43 am

Men tud to dela, pa avto špila ko ura :D

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Sr sep 21, 2005 12:10 pm

novejši avti nimajo več luknice na pokrovčku za preprečevanje vakuma :)

hlapi so preko posebne cevke, ogljenga filtra in elektroventila speljani v sesalni kolektor .... ta ventil se pr nekterih sliš kot tiktakanje pri motorju ... ECO standardi ;)

modrina
Novinec

Napisal/-a modrina Pe sep 30, 2005 4:58 pm

Mislim, da je dobro da vam povem vzrok. Stisnjena je bila cev od oduška.
Sedaj ni več nobenega glasu, ko se odvije pokrovček od rezervuarja goriva.
LP

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver Pe sep 30, 2005 11:40 pm

VET je napisal/-a:novejši avti nimajo več luknice na pokrovčku za preprečevanje vakuma :)

hlapi so preko posebne cevke, ogljenga filtra in elektroventila speljani v sesalni kolektor .... ta ventil se pr nekterih sliš kot tiktakanje pri motorju ... ECO standardi ;)

Pol če tik taka zadeva deluje OK?

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET So okt 01, 2005 12:26 am

SkIDiver je napisal/-a:
VET je napisal/-a:novejši avti nimajo več luknice na pokrovčku za preprečevanje vakuma :)

če ima sistem z EVAP ventilom je OK .... pr nekterih se sliši bolj pr drugih manj ;)

tuki je dober opis http://www.fordscorpio.co.uk/evapmonitor.htm

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver So okt 01, 2005 11:26 pm

VET je napisal/-a:
SkIDiver je napisal/-a:

če ima sistem z EVAP ventilom je OK .... pr nekterih se sliši bolj pr drugih manj ;)

tuki je dober opis http://www.fordscorpio.co.uk/evapmonitor.htm

Glede na nardi pr odvijanju pokrovčka psšt in ob kontaktu tik tak ene parkrat potem zadeva sklepam, da zadeva dela.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov