Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Stipesan
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Avto težko vžge po dežju....

Napisal/-a Stipesan Ne sep 18, 2005 10:09 pm

Imam SEAT Cordobo, ki mi težko vžge, če jo pustim zunaj čez noč ko pada dež. Na začetku se mašina matra, nato pa vžge ob 3. -5. poskusu in ob vžigu se pokadi bel dim iz mašine. Nato moram stopit po gasu da mi ne crkne nazaj (ampak potem ga lahko takoj spet vžgem), to traja par minutk, potem pa se ocitno segreje in laufa brez problema. Če je suho ali pa je v garaži vžge brez problema.

Mogoče kdo ve kaj bi lahko bil vzrok?
Ce ti zjutraj ko je kriza avto ne vzge ostanes doma......

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Ne sep 18, 2005 10:16 pm

sicer se ne razumem v benzarje,ampak nekje vleče vlago!!!

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Po sep 19, 2005 5:33 am

Men je isto delal da mi ni hotu kresnit če je bil na dežju pol sem pa kable za svečke zamenjal in od takrat nimam več teh problemov.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po sep 19, 2005 8:59 am

Mal prekontroliraj vžigalne kable, da kje niso počeni, ali pa so tiste gumce na koncih že znucane. Če so slabi jih zamenjaj. Pa z WDjem pošpricaj vso vžigalno električno napeljavo, posebej razne konektorje, da vse skup mal zaščitiš pred vlago.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Po sep 19, 2005 12:06 pm

odpri razdelilc vžiga pa ga očisti in našprici z wd-40

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po sep 19, 2005 2:47 pm

imilet1 je napisal/-a:sicer se ne razumem v benzarje,ampak nekje vleče vlago!!!

Ti se ze tko ali tko v nic nerazumes. Ce bi vedu kar koli nebi odperal tem kot si jih vcasih.

Ontopic: Pregledat kable, razdelilno kapo pa preglej ce ti slucajno voda zamaka kje okoli motorja.

Stipesan
Nov uporabnik

Napisal/-a Stipesan To sep 20, 2005 9:07 pm

Hvala za odgovore. Sm preveru kable in kapo in se zdi vredu, spucal in presprical z WD-jem. Bomo vidl kaj bo ko bo dež. Zaenkrat pa se enkrat hvala vsem.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 So okt 01, 2005 1:25 am

a midva sva še zmer v konfliktu al kaj?

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver So okt 01, 2005 11:20 pm

Mal poglej kak maš filter zraka! Da ni ves moker po kakem čudežu. Kaj porabo maš normalno in motor dela drugače brezhibno al ga kj matra?

Stipesan
Nov uporabnik

Napisal/-a Stipesan Sr okt 05, 2005 10:39 am

Zračni filter je suh. Ja poraba je normalna 6.9 do 7.1 tako kot zmeraj. Tudi masina dela normalno, le kadar je vlazno oz. mokro mi hoce crknit prvih par minut, tako da morm vozit z malo visjimi obrati. Pol je pa vse ok. Prespricu sm vse z wd-40, pa z enim mehanikom sm govoru pa je reku, da bi ga mogu vidit ko je mokro, saj drgac ne more odkrit napake in da se on nebi sekiru, dokler masina vžiga.......... :D

Uporabniški avatar
Ikarus
Nov uporabnik

Napisal/-a Ikarus Sr okt 05, 2005 1:02 pm

Mam sam podobne probleme sam sem že pogruntov kaj je. Avto mam zunaj pa še na klancu in po dežju ne vže. Mašino obrača a ne vžge. V auspuhu pa je vohat bencin. Ko odprem haubo, se vidjo razne kapljice po mašini, ker zarad klanca nekaj vode pade direkt na mašino (mam ene lukne v haubi). No v glavnem problem rešim tako, da mašino malo pofenam s fenom za lase pa je. Natančneje to naredim s kabli za svečke in razdelilno kapo. Po tem vžge v prvo.

Predvidevam, da je zadeva taka. Ker je avto malo starejši, so starejši tudi kabli za svečke in temu primerno malo prepareli. Ko je na njih še malo vode, pa toliko lažje prebijajo, ko se mašina segreje voda izpari in ni več problemov. Vglavnem mislim, kot večina, da je glavni problem v elektriki.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov