Sem lastnik Mondea l.95 (1.8, 16V, Zetec, prevoženih c.a. 190000km) pa imam problem s cukanjem. Zjutraj mi motor normalno vžge in se tudi lahko normalno peljem (brez cukanja). Če pa obtsojim in ugasnem motor, pustim malo stati, spet prižgem ter odpeljem mi po nekaj metrih začne motor cukati, cuka pa ob postopnem dodajanju plina. Če pritsnem gas pedal na polno pa avtoskoči in odpelje normalno. Potem se lahko vozim normalno dalje - do naslednjega ugašanja oz. zaganjanja vozila.
Sam sem zamenjal svečke (original Motorcraft) ter olje pa se ni nič izboljšalo. Sumil sem tudi kable ter lambdo sondo. Avto sem nato peljal na Ford servis kjer so mi avto matrali en teden. Sčekirali so senzorje - vsi vredu. Zamenjali kable - avto cuka. Nto pa so mi zamenjali MAF senzor + Lambdo sondo pa je avto nekako šel (ni več cukal, vendar se mi je zdelo da nekako nima čisto prave moči). Brez cukanja je šel samo v primeru ko sta bila zamenjana oba dela. Po mesecu dni pa se mi je cukanje zopet pojavilo in je iz dneva v dan intenzivnejše.
Ima kdo slučajno kakšno idejo kaj bi lahko bilo? Razmišljam tudi o možnosti vpliva ker mi avto pije olje (c.a. 0.7l/5000km) vendar pa sem tudi to nekako odpisal saj sem odklopil lambdo sondo pa mi je naredil enako. En mehanik mi je omenil še možnost obrabljenih dročnikov

Za vse nasvete se najlepše zahvaljujem