Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MacK
Novinec

Kraj: Maribor

Problem Hy Accent

Napisal/-a MacK Ne okt 09, 2005 7:08 pm

Hello

Po dolgem casu se spet oglasam :-P Zanima me ce je kdo od vas imel ze podoben primer...
Imam accenta 97 1.3 63KW in mi ko je hladen motor cudno deluje. To pomeni:
Pod prostim tekom mi deluje normalno, ko pa hocem speljati pa mi obrati padejo in se komaj premikam...po cca 2sec mi avto potegne.Ko menjavam se enako dogaja...Ce pa gas spustim pa cuka do onemoglosti...Mel sem ga na testeru in niso nic ugotovili.Te mi je namazal kontakte vseh senzorjev in racunalnika in je bilo 3dni oki zdaj pa je spet zacelo. Na servisu mi pravijo da je lahko mehanska napaka, a se jim niti sanja ne kaj bi lahko bilo :roll:

Tnx za odgovore

Lp MacK

gemelli_
Nov uporabnik

Kraj: kranj

Napisal/-a gemelli_ Ne okt 09, 2005 8:13 pm

žiwjo!
js imam isti motor, samo 96 letnik. pri meni je isto, ko je mrzel padejo obrati pri speljevanju,cuka mi pa nič ne,edino obrati še kdaj padejo ko se peljem,ko je mzel!potem imawa isto sranje :D!vem pa ne kaj bi lahko bilo narobe :nae! važn mi je, da avto dela ko urca in da kaj drugega ne zajebawa,! tko da pozim ne vem kaj bo, ko bo še veliko bolj mraz. sam js sm pa pomojem sam to zajebal ,ko sem avto celo avtocesto tiščal do konca ( Koper - LJ ) in mi je naslednje jutro zajebaval, ko je bil mrzel!

tko da ti nebi znal pomagat
kdo je izumu P 206 :s :D

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Re: Problem Hy Accent

Napisal/-a Nejko87 Ne okt 09, 2005 8:58 pm

MacK je napisal/-a:Hello

Te mi je namazal kontakte vseh senzorjev in racunalnika in je bilo 3dni oki zdaj pa je spet zacelo.

potem ti po mojem mnenju kateri od kontaktov zajebava)
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

MacK
Novinec

Napisal/-a MacK Po okt 10, 2005 8:14 am

No vsaj nekdo se, ki mu enako dela. Nisem sam :-P
Ja en od kontaktrov... Zdaj ce se nocem it loterije me bo zamenjava konektorjev + senzorjev stala kr lepi dnar :evil:

Lp MacK

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po okt 10, 2005 10:07 am

Kaj pa če bi sam probal vse konektorje še enkrat mal premigat in očistit, da bo povsod dober stik.

Dostikrat omenjajo tudi motorček prostega teka, sam jaz o tem ne vem kaj dosti. Ampak zgleda da ni hin, ker ni tester nič pokazal.

Mogoče je zamazan sistem za vbrizg goriva, zamašen filter za gorivo, slabe svečke...

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po okt 10, 2005 7:02 pm

kok mata pa prevženih? lahko da so kabli? js sem mel podobne težave ( avto je šel sam pod polnim gasom) pa so bli kabli..ponavad se to dogaja okol 100k preoženih

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Po okt 10, 2005 7:14 pm

Sicer nimam Hyundaija, sam sm mel pr svojmu iste težave, pa so mi rekl da so al šobe zapacane al je treba pa kable zamenjat...no,men so spucal šobe in pol je blo spet vse OK :)

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Po okt 10, 2005 7:57 pm

Js mam iste probleme :( Avto je pa 96 letnik,sam js sm mislu da cuka zarad bencina->skus zadne hlape vleče u sebe :) :( :) Prej k ga je stric meu je blo ql,zj sm ga pa js dubu pa se mal bol obrati nabijajo :D
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare Po okt 10, 2005 9:53 pm

Pelji avto na pravi servis :!: :!:

MacK
Novinec

Napisal/-a MacK Po okt 10, 2005 10:31 pm

Avto ima 95k km prevozenih. Kateri kabli? Vzigne kable na sveckah sem pred kratkim menjal...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po okt 10, 2005 10:45 pm

huh...glej ja lahko je mehanska napaka...pač jst bi prečikiru vse kontakte ter jih prešpricu,lahko je pa napaka elektronska tko pač računalnik kaj serje oz. program. Tko da bili so že primeri ko je avto isto delal kot v tvojem primeru in so mogl celo do trikrat zamenjat program da je blo dobr. Ker po vsej verjetnosti motor ne dobi ustrezno količino zraka ter goriva....je pa to tko delikatna zadeva,da je težko vzrok odkrit oz. popravit...pač treba se je z avtom poigrat,sprobat vse možne stvari,potem pa vidiš če si kaj naredu al je blo vse zaman.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov