Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
_Mad|
Nov uporabnik

Brisalci...

Napisal/-a _Mad| Ne sep 18, 2005 6:20 pm

Ellow.....spet mam frko....zj z brisalci...Em k je na hitrost 1 se mi kr ustavjo...ce je na 2 oz. 3 delajo normalno....Danes ko sem jih pa vklopil je prslo do stika...zamenju sm ze 4 varovalke pa vedno isto...sam varovalka gre...res ne vem kaj bi blo....bi lahko blo kj z relejem?
Tnx for answers...
Democracy is when 2 wolves and sheep meet to decide who is for dinner.
Liberty is when the sheep has a gun.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne sep 18, 2005 6:27 pm

nič drugega ni,kot da so vzvodi od brisalcev v pušah zarjaveli. To lahko poskusit tako da na motorčku odklopiš brisalce in jih poskusit premikati z roko. No da ne bo zakompliciru,pač mehanizem od brisalcev moraš uzeti proč,razdreti ter fajn namazati ter razmigati mehanizem.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po sep 19, 2005 8:48 am

Ja, po moje je tud mehanizem zaribal, ker motorček dela, samo pri majhni hitrosti nima dovolj moči premikati zarjavele vzvode. Razdri mehanizem, očisti rjo in fajn na debelo namaži z mastjo.

Uporabniški avatar
The Edge
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a The Edge To sep 20, 2005 8:43 am

to ti je motorček crkno. Jaz sem enkrat mel puno snega gor, pa sem mel vklopljen brisalec in mi je pri vžigu zaribal...in mi je delal 1 samo do polovice, 2 in 3 sistem pa sta delala.
Slika

Uporabniški avatar
_Mad|
Nov uporabnik

Napisal/-a _Mad| Pe okt 07, 2005 4:11 pm

Jst res nimam srece s tem avtom.....zj sm zamenju motorcek( biu je zanic) in imam drugega vendar ni od astra ampak od kadeta....Sj to nima veze ali pac? No in vse nastimam kokr naj bi trebal bit..Brisalci so lepo na svoji zacetni poziciji,ko pa jih vklopim se spustijo dol s te pozicije sele na to gor..Bi kdo vedu kaj bi lahko to blo,oziroma kako se to centrira al kaj naj delam s tem? hvala...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe okt 07, 2005 4:20 pm

pač nisi mel motorčka v poziciji če te prav razumem in zato se ti to dogaja.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe okt 07, 2005 4:23 pm

če je od kadeta, potem je že verjetno malo star. Tu ga lahko razdereš, oziroma odvij dol tisto plastično kapo v katero gredo žice, in noter boš videl ene kontakte in ekscenter. Tisto malo naravnaj in očisti da boš dobil pravo.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
_Mad|
Nov uporabnik

Napisal/-a _Mad| Pe okt 07, 2005 4:25 pm

Ne razumem....bi lahko malo bolj na siroko? please? :oops:

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Pe okt 07, 2005 4:58 pm

torej - ko jih vklopiš, se najprej pomaknejo dol od izhodiščne lege in nato normalno gor? Če pri tem de zadenejo kam izven šipe, po kaki plastiki, potem se ne rabiš sekirat in brati dalje. V nasprotnem primeru naredi tak: dobro preglej vse vzvode, sploh pa tistega ki gre od motorčka do prvega brisalca. Če motorček ni oiginalen in ne sede lepo, se lahko pač zgodi da vzvodi niso lepo "preračunani" V tvojem primeru bi rekel da so postali "predolgi" (mehanika pač) Mislim da bo verjetno to bolj krivo. Če še imaš prvotni motorček kje, ju primerjaj. Najbolj poglej to, kako dolge ročice imata (tista ročka ki je nataknjena na njegovo os). Si menjal samo motorček, ali te ročice tudi?

Uporabniški avatar
_Mad|
Nov uporabnik

Napisal/-a _Mad| So okt 08, 2005 7:50 am

Ja jaz sem menjal samo motorcek....rocke sm pustu original gor...Ja te rocke so daljse od tistih na katerih je prej bil motorcek (opel kadet).Kaj bi se pa dal nardit?rocke skrajsat? Al bols nov motorcek nabavit... res ne vem,z brisalci na sred sipe se pa ne mislim skoz pelat...zj se nazalost se moram :( :( :cry: :x

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh So okt 08, 2005 4:45 pm

če si res vse ročke in vzvode pustil original gor, potem pa ne razumem čisto. Saj motor je tudi tak ki se vrti čisto klasično - 360°obrati :? razen če so luknje za pritrditev malo bolj zamaknjene kot pri prejšnjem motoru. Če boš imel možnost, nam pošlji kake slike prosim.

Uporabniški avatar
_Mad|
Nov uporabnik

Napisal/-a _Mad| So okt 08, 2005 5:14 pm

Saj to tudi meni ni jasno...vse kar sem naredil je blo to da sem motorcek zamenjal....Jah slikal bom bol tezko ker nimam digitalca...Se bom pa potrudu no..Eh nc...znoru bom...bom se mal pogledal....ce porihtam sporocim...hvala...

Uporabniški avatar
_Mad|
Nov uporabnik

Napisal/-a _Mad| To okt 11, 2005 6:06 pm

No pa smo ugotovil kaj je....Tista 'rocka' k je na mehanizmu pa poganja roke brisalca mora biti v svoji poziciji...Zato ce bo se kdo meu probleme z motorckom naj pogleda kje kaj stoji preden zacne kaj dol dajati,ker mora biti vse kokr je blo prvotno.....
Se enkrat hvala za nasvete....
:-P
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov