Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
_Mad|
Nov uporabnik

Tankanje

Napisal/-a _Mad| Ne okt 16, 2005 5:09 pm

Spet jaz.Zadnic sem tankal bencin in natankal 'polno' ko sem se pa vsedel v avto,mi na stevcu pokaze le malo vec kot polovico tanka. :sadd Kaj bi to lahko bilo? Pa se offtopic,da ne odpiram nove teme...Em je kaj narobe ce so platisca vroca ko se po voznji ustavis?Pa ko zavoro malo bolj pritisnem zacne cvilit.. :sadd
lp ;)
Democracy is when 2 wolves and sheep meet to decide who is for dinner.
Liberty is when the sheep has a gun.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Ne okt 16, 2005 5:16 pm

Kako ves da si na polno tankal? Mozno da nisi :) kar se pa cagra tice je pa tut moznost da zasteka. Kar se bremz tice al neznas vozt al mas pa 4 stvari pokvarjene: gumi lajtunga, zariban cilindr, slaba vodila pa presvoh diski tko da se pregrevajo tut ob normalni voznji.
Zdj nevem kaj je to zate vroce. Bremze delajo na principu trenja, zdj pa tut ce zlo mal bremzas oni mrzli glih niso. KAr se pa cviljenja tice... ploscice pr konc al pa mas full praha okol.

LP

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Ne okt 16, 2005 5:27 pm

A se ti zgodi, da zavore kaj slabše primejo po določenem času? Jaz sem imel podoben problem pri coltu, ko se je ploščica rahlo dotikala diska in se je grelo vse skupaj. Potem ko se je dovolj segrelo pa je uplinilo zavorno tekočino pri cilindru in bremze niso prijele čisto nič. na srečo je ročna na zajlo....ker je bil en krizni trenutek...

Preveri situacijo, drgač mora pa biti feltna tako vroča, da daš roko blizu pa čutiš toploto, ti ni trba feltne prijet...vsaj v mojem primeru je bilo tako.

Bremze malo poglej, ker se ni za špilat.

drugače pa želim srečno vožnjo
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
_Mad|
Nov uporabnik

Napisal/-a _Mad| Ne okt 16, 2005 6:03 pm

erixon....to sm ze meu pa smo odpravil...Mehanik je zamenjal ploscice itd...sam pri meni je bila rocna kriva za vse..ko sem jo zategnil je ostala zategnjena ceprov sm rocko spustu dol..in se je pac vse zazgalo...
Pille ko ti gre ze bencin ven iz tanka je najbrz polno...pa k slisis tisti 'klenk' v rocki ko je full... Glede platisc pa...A je normalno da je vroca(no bolj topla) ? Mislim ce je kaj narobe ce je vroca? Najbrz ne znam vozit :) oz. prevec bremzam....
Kaj bi pa lahko blo narobe pr tanku ( ce je tank),pa zakaj bi cager kazu polovico bencina manj? Lp ;)

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Ne okt 16, 2005 6:11 pm

A ti vedno tako tankaš da bencin vn prteče?
Kaže ti pa napačno ker je zdej tista svinjarija k je bla prej na dnu po vsem tanku. In tudi na plovcu ki meri količino bencina. Zato se je nekje zakajlou in kaže napačno.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne okt 16, 2005 6:33 pm

_Mad| je napisal/-a:erixon....to sm ze meu pa smo odpravil...Mehanik je zamenjal ploscice itd...sam pri meni je bila rocna kriva za vse..ko sem jo zategnil je ostala zategnjena ceprov sm rocko spustu dol..in se je pac vse zazgalo...
Pille ko ti gre ze bencin ven iz tanka je najbrz polno...pa k slisis tisti 'klenk' v rocki ko je full... Glede platisc pa...A je normalno da je vroca(no bolj topla) ? Mislim ce je kaj narobe ce je vroca? Najbrz ne znam vozit :) oz. prevec bremzam....
Kaj bi pa lahko blo narobe pr tanku ( ce je tank),pa zakaj bi cager kazu polovico bencina manj? Lp ;)

em pr men tud zablokira ročka če ni u pravem položaju, pa mam lahk čist prazn tank, ker pač zabije
če je pouno veš po tem kolk si natoču in kolk ti je prej kazal
podpis

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Ne okt 16, 2005 7:21 pm

Ja res je.Če ni v pravem položaju ročka ni rečeno da natanka do konca.
Pri Polotu l.95 ne smem čist do konca vtaknt ročko not pa je vredu.Če pa je do konca not vtaknjena pa sploh neče tankat.
Pri Tipotu je pa lahko do konca not ročka in tanka čist normalno.

se vidi kter je bl požrešen :P :P

Uporabniški avatar
_Mad|
Nov uporabnik

Napisal/-a _Mad| Ne okt 16, 2005 8:13 pm

Drager Objavljeno: ned okt 16, 2005 7:11 pm Pošlji temo:

--------------------------------------------------------------------------------

Em ne ne tankam vedno tko....sam sem pac dijak in nimam skoz $ da bi tanku polno,ko pa sem se mi je pa to zgodil... drgac pa,se da ta svinjarija kako ocistit? Pa kako naj drzim rocko da bi natankal polno :?:

Uporabniški avatar
_Mad|
Nov uporabnik

Napisal/-a _Mad| Ne okt 16, 2005 8:19 pm

Drager Objavljeno: ned okt 16, 2005 7:11 pm Pošlji temo:

--------------------------------------------------------------------------------

Em ne ne tankam vedno tko....sam sem pac dijak in nimam skoz $ da bi tanku polno,ko pa sem se mi je pa to zgodil... drgac pa,se da ta svinjarija kako ocistit? Pa kako naj drzim rocko da bi natankal polno :?:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov